• 19 Μαΐου 2024,

Ξεφεύγει η κατάσταση! Γέμισε η κλινική, 100 και πλέον τα ύποπτα περιστατικά

 Ξεφεύγει η κατάσταση! Γέμισε η κλινική, 100 και πλέον τα ύποπτα περιστατικά

Ξεφεύγει η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καβάλας. Σήμερα η κλινική Covid γέμισε με 42 ασθενείς κι έτσι άρχισε να είναι σε ετοιμότητα (με εφημερίες νοσηλευτών και γιατρών) και η δεύτερη κλινική.

Στον 3ο όροφο του νοσηλευτικού ιδρύματος. Πέραν τούτου τα περιστατικά που θεωρήθηκαν ύποπτα ήταν σήμερα τουλάχιστον 100. Αυτά εξυπηρετήθηκαν στη μονάδα βραχείας νοσηλείας, η οποία φυσικά και δεν έχει αυτές τις δυνατότητες. Έτσι άρρωστοι, ίσως με κορωνοϊό, χρειάστηκε να περιμένουν τη σειρά τους ευρισκόμενοι εντός του αυτοκινήτου τους! Όλα αυτά τα γεγονότα δημιουργούν ανησυχία για το τι θα γίνει στο Νοσοκομείο τόσο το Σαββατοκύριακο όσο και την ερχόμενη εβδομάδα.

Σήμερα αργά το μεσημέρι στη ΜΕΘ νοσηλεύονταν 3 ασθενείς ενώ τα τεστ κορωνοϊού σήμερα Παρασκευή (τα περισσότερα PCR) ήταν πιο πολλά από 100. Κάποια έτυχαν ανάλυσης στο εργαστήριο του Νοσοκομείου, άλλα δείγματα στάλθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Ειδικά για αυτά της Αλεξανδρούπολης αποτέλεσμα θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες μιας και στο Νοσοκομείο του Έβρου συγκεντρώνονται δείγματα για ανάλυση απ’ όλη την ΑΜΘ.

Το Νοσοκομείο Καβάλας τις ημέρες των εορτών έστειλε στην Αλεξανδρούπολη περίπου 800 δείγματα- τεστ PCR. Όσοι π.χ. έκαναν τεστ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έμαθαν μόλις χθες το αποτέλεσμα και μέσω της Αλεξανδρούπολης. Ταυτόχρονα παρουσιάζεται μεγάλη έλλειψη αντιδραστηρίων σε όλα τα Νοσοκομεία της ΑΜΘ. Ο κ. Κλειτσιώτης ισχυρίζεται ότι το Νοσοκομείο Καβάλας έχει τα απαραίτητα αντιδραστήρια (για τα τεστ που καθημερινά κάνει) αλλά λόγω υπερκατανάλωσης δεν αποκλείεται έλλειψη να παρουσιαστεί και στο Νοσοκομείο της πόλης μας.

Διαβάστε επίσης