Ξεκίνησε το εργαστήρι κατασκευής κούκλας

 Ξεκίνησε το εργαστήρι κατασκευής κούκλας

Ξεκίνησε χθες το εργαστήρι κατασκευής κούκλας στο Παραμυθόσπιτο. Από τις 16:30 άρχισαν να καταφθάνουν οι συμμετέχοντες και με λίγες απουσίες, ξεκινήσαμε την δράση μας λίγο μετά τις 17:00.

Εξηγήσαμε με λεπτομέρειες στα παιδιά, το τί πρόκειται να κάνουμε τα τέσσερα Σαββατοκύριακα που θα ακολουθήσουν. Την διαδικασία για το πως θα επεξεργαστούμε τα υλικά μας ώστε να δώσουμε μορφή στους ήρωες που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Για τον χειρισμό που θα ακολουθήσει ώστε να τους δώσουμε «ζωή» και κίνηση. Και τέλος για την ιστορία που θα πρέπει να μεταδώσουν και να επικοινωνήσουν οι ήρωες αυτοί.

Κάπως έτσι, ξεκινήσαμε ανάποδα και διαβάσαμε στα παιδιά το παραμύθι με το οποίο θα καταπιαστούμε. Πρόκειται για το «Ο Δεκατρής ο Κουτσοδεκατρής», ένα παραμύθι που μιλάει για την διαφορετικότητα και την αποδοχή της. Αφού το διαβάσαμε, τα παιδιά σχεδίασαν στο χαρτί ότι τους έκανε εντύπωση και έπειτα συζητήσαμε σχετικά με αυτό ώστε να το κατανοήσουμε περισσότερο. Τέλος, μπήκαμε στην διαδικασία να δούμε σε ποιους χαρακτήρες θα δώσουμε ζωή και θα γίνουν καλοί μας φίλοι το επόμενο διάστημα.

Κι επειδή πιαστήκαμε τόση ώρα στα θρανία, σηκωθήκαμε για ένα μικρό ζέσταμα. Ξεκινήσαμε αυτοσχεδιάζοντας να δημιουργούμε ένα πιθανό κείμενο που θα αντικαταστήσει το παραμύθι μας. Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η ιστορία μας. Μπορεί να μείνει ως έχει, αλλά μπορεί με την φαντασία και την διάθεση των παιδιών, να αλλάξει τελείως η ροή της και το τέλος της.

Κι αφού πήραμε μια καλή γεύση και καταλάβαμε προς τα που πρέπει να κινηθούμε, σηκώσαμε τα μανίκια μας, πήραμε τα υλικά μας κι αρχίσαμε να δημιουργούμε στους πάγκους εργασίας. Μολύβια, μαρκαδόροι, κοπίδια, πριόνια, ράσπες, πισσόχαρτα, όλα τα εργαλεία στις υπηρεσίες των παιδιών και η δημιουργία του δικού μας σύμπαντος μόλις ξεκίνησε.

Για το πότε πέρασαν οι τρεις ώρες ούτε που το καταλάβαμε και ούτε θέλαμε να διακόψουμε τις εργασίες μας.

Αυτή η ομάδα που δημιουργήθηκε, έχει πολλά να δώσει. Συντονιστείτε!

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η δράση πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

( ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ )

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης