«Υπάρχει ενδεχόμενο να μην χρειαστεί να ξαναγίνει η γέφυρα»

 «Υπάρχει ενδεχόμενο να μην χρειαστεί να ξαναγίνει η γέφυρα»

Σε συνέχεια των δηλώσεων του Θόδωρου Μουριάδη την περασμένη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο,  η πρώην αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας Ευαγγελία Δρακονάκη επανέλαβε χθες ότι είναι εφικτή η υλοποίηση της πρότασής της για την αμφιδρόμηση της οδού μπροστά από το παλιό νοσοκομείο. Στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας ο κ Μουριάδης ρωτήθηκε για τη γνωστή εκκρεμότητα εκεί όπου έπεσε η γέφυρα. Η ερώτηση που του έγινε αφορούσε την προσωρινή λύση, τη λύση της αμφίδρομης. Σύμφωνα με τη νέα διοίκηση του δήμου στο σημείο  θα γίνει ότι προετοίμασε από την Άνοιξη του 2019 μέχρι και τον Αύγουστο του 2019 η κ. Δρακονάκη.

Είναι μία απόφαση που έλαβε τον Απρίλιο του 2019 το δημοτικό συμβούλιο, η οποία εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη στη διάρκεια του Καλοκαιριού. Μπορεί αυτή η πρόταση να υλοποιηθεί γρήγορα;  Η κ. Δρακονάκη απάντησε θετικά, εξηγώντας ότι το πρόβλημα της απαραίτητης τροποποίησης του σχεδίου πόλης στην περιοχή μπορεί να εξελίσσεται ταυτόχρονα με το δημοτικό έργο. Στο σημείο πρέπει να προηγηθεί ο ΔΕΔΔΗΕ,  να απομακρύνει τις εγκαταστάσεις του από την δυτική γωνία της αυλής του παλιού νοσοκομείου.

Έχει επίσης δουλειά να κάνει η ΔΕΥΑΚ,  θα πρέπει να καταργήσει και να απομακρύνει ένα μικρό αντλιοστάσιο που έχει στην ίδια περιοχή. Στη συνέχεια θα εγκατασταθεί το δημοτικό συνεργείο για την κατεδάφιση του τοιχίου της αυλής του παλιού νοσοκομείου και την επανακατασκευή του. Ενώ αυτά θα γίνονται οι διαδικασίες στην Αθήνα θα εξελίσσονται. Θα αφορούν την τροποποίηση του σχεδίου πόλης.

«Η λύση μπορεί να γίνει και άμεσα»  είπε η κ. Δρακονάκη συμπληρώνοντας με νόημα «…τελικά μπορεί να αποδειχθεί ότι αυτή η προσωρινή λύση είναι και η μόνιμη. Υπάρχει το ενδεχόμενο η γέφυρα να μην χρειαστεί να ξανά κατασκευαστεί. Αυτό αν χρειάζεται ή δεν χρειάζεται η γέφυρα θα φανεί από την άλλη δουλειά που θα γίνει στο σημείο. Δουλειά που θα κάνει για λογαριασμό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η Εγνατία Οδός ΑΕ».

Με λίγα λόγια η κ. Δρακονάκη εννοεί ότι η αμφιδρόμηση ενός φαρδύτερου (λόγω της μετατόπισης του τοιχίου) οδοστρώματος μπροστά από το παλιό νοσοκομείο εξασφαλίζει την ομαλή κίνηση της κυκλοφορίας στην είσοδο και έξοδο από το κέντρο. Σε τέτοιο βαθμό που ίσως δεν χρειάζεται να ξανά κατασκευαστεί γέφυρα. Αν αποφασιστεί αυτό – συνεχίζει-  μπορεί στην περιοχή να γίνουν άλλα πράγματα για να επανέλθει σε μία πιο ομαλή κατάσταση.

 

Διαβάστε επίσης