• 24 Απριλίου 2024,

Ο Δικηγορικός Σύλλογος στην Αθήνα: Η ουσία και το λάθος του δελτίου τύπου του Γιάννη Πασχαλίδη

 Ο Δικηγορικός Σύλλογος στην Αθήνα: Η ουσία και το λάθος του δελτίου τύπου του Γιάννη Πασχαλίδη

Ικανοποιημένοι επέστρεψαν στην Καβάλα από την Αθήνα οι εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας. Στα προβλήματα που έθιξαν στην κυβέρνηση -συναντώντας ακόμη και τον Υπουργό Δικαιοσύνης- υπήρξαν συγκεκριμένες απαντήσεις. Δυστυχώς δημιουργήθηκε ένα διαδικαστικό ζήτημα, με αφορμή δελτίο τύπου που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Γιάννης Πασχαλίδης. Το δελτίο τύπου διορθώθηκε από τον ίδιο και έτσι φαίνεται η παρεξήγηση να έχει λυθεί.

Σε αυτό αρχικά αναφέρονταν ότι σε αυτές τις συναντήσεις ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης είχε την πρωτοβουλία των ραντεβού, επακολούθησε η αντιπροσωπεία του δικηγορικού συλλόγου.

Η αλήθεια είναι ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, μαζί του ήταν ο Γιάννης Πασχαλίδης. Όπως είπε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου «…η βοήθεια που υπήρξε για την εξασφάλιση των ραντεβού προέρχονταν από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο». Μιλώντας για αυτό το διαδικαστικό θέμα ο Γιάννης Πασχαλίδης είπε χθες στην Πρωινή ότι ζητά συγγνώμη από τον Δικηγορικό Σύλλογο καθώς το αρχικό δελτίο τύπου δεν είχε τη δική του έγκριση. Παραδέχτηκε δηλαδή ότι το αρχικό δελτίο τύπου είχε λάθος αναφορά και διατύπωση. Εξ αυτού του λόγου εκδόθηκε από τον ίδιο δεύτερο δελτίο τύπου αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Ας δούμε τώρα τα θέματα ουσίας. Περιγράφονται από τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Γιώργο Γραμμένο. Είπε στην Πρωινή: «Είχαμε στην Αθήνα δύο ημέρες συναντήσεις.

Η επίσκεψη αποδεικνύεται χρήσιμη. Προχωρά η μεταστέγαση του Ειρηνοδικείου της Θάσου. Λάβαμε μέρος σε σύσκεψη μαζί με εκπροσώπους του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της Κτηματικής Υπηρεσίας και της ΕΤΑΔ. Πιστεύω ότι η μετακόμιση στο νέο χώρο του Ειρηνοδικείου της Θάσου θα γίνει εντός του έτους.

Σχετικά με την έλλειψη προσωπικού -ένα πρόσφατο πρόβλημα -υπάρχουν ήδη ενέργειες για μία προσωρινή λύση με προσωπικό μάλλον από το Ειρηνοδικείο Καβάλας. Θα βοηθήσει και ο υπάλληλος που είναι αντιδήμαρχος. Επίσης θα οργανωθεί για να γίνει η πανελλήνια πρόσκληση για μετάθεση αλλά θα αναζητηθεί πρόθυμος υπάλληλος και από την Εφετειακή περιφέρεια ΑΜΘ.

Αν όλα αυτά δεν αποδώσουν τότε θα προχωρήσουμε σε αναγκαστική απόσπαση υπαλλήλου ή υπαλλήλων προκειμένου να υπάρχει στο Ειρηνοδικείο της Θάσου το απαραίτητο προσωπικό».

Διαβάστε επίσης