• 19 Μαΐου 2024,

Υπάρχει πρόβλημα στο Προκόπειο μα για αυτό δεν μιλά κανείς!

 Υπάρχει πρόβλημα στο Προκόπειο μα για αυτό δεν μιλά κανείς!

Σοβαρό είναι όπως φαίνεται το θέμα που ανέκυψε τις προηγούμενες ημέρες στο Προκόπειο ίδρυμα της Καβάλας, θέμα που αφορά αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού. Για αυτό δεν μιλά κανείς από τους εμπλεκόμενους. Δεν μιλά η Μητρόπολη, δεν μιλά η Διεύθυνση Υγείας, δεν μιλά η διοίκηση του Νοσοκομείου.

Η περίεργη και παρατεταμένη αυτή σιωπή επιδεινώνει την κατάσταση μιας και επιτρέπει τις φήμες να οργιάζουν. Δεν είναι καθόλου τυχαία τα παράπονα που διατύπωσε την Τρίτη πολίτης, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος σε εκπομπή του MEGA TV. Ο κ. Θανάσης Παπαδόπουλος κατοικεί στη Θεσσαλονίκη, σχολίασε όσα αφορούν τον πατέρα του. Ήταν φιλοξενούμενος στο Προκόπειο, νόσησε και τελικά πέθανε από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Ο κ. Παπαδόπουλος διαμαρτυρήθηκε ότι δεν είχε όταν έπρεπε υπεύθυνη και σωστή ενημέρωση από τους εκπροσώπους του ιδρύματος. Μόνο που όσα περιέγραψε ήταν μόνο η αρχή του προβλήματος. Θυμίζουμε ότι εκείνο το διάστημα το ίδρυμα είχε εκδώσει ανακοίνωση που καθησύχαζε τους πάντες αφού περιέγραφε ήπια περιστατικά στον κορωνοϊό.

Το ίδιο διάστημα εκτός από τον πατέρα του κ. Παπαδόπουλου πέθανε στο νοσοκομείο ένας ακόμη φιλοξενούμενος του Προκόπειου.

Οι μέρες πέρασαν αλλά το πρόβλημα αντί να περιοριστεί, εντάθηκε. Χωρίς πάντα κάποιος να μιλά για αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής τα 55 κρούσματα που ανακοίνωσε τη Δευτέρα 1η Δεκέμβρη ο ΕΟΔΥ αφορούν στην πλειοψηφία τους φιλοξενούμενους και προσωπικό του Προκόπειου. Ανεπίσημα εκπρόσωποι του επιρρίπτουν ευθύνες στον ΕΟΔΥ. Λένε- πάντα ανεπίσημα- ότι τα τεστ που αρχικά έγιναν δεν αποκάλυψαν το πλήρες μέγεθος του προβλήματος αφού αρκετοί από τους εξεταζόμενους ήταν αρνητικοί. Σε επόμενα τεστ κι αυτοί οι αρνητικοί έγιναν θετικοί.

Στο διάστημα που μεσολάβησε οι αρχικά αρνητικοί συμπεριφέρονταν σαν αρνητικοί κι όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό. Μιας και στην πραγματικότητα ήταν θετικοί. Σε γενικές γραμμές γίνεται λόγος για ένα ίδρυμα που είναι γεμάτο κρούσματα.

Σήμερα στο Νοσοκομείο φέρονται να νοσηλεύονται περίπου 10 ασθενείς προερχόμενοι από το Προκόπειο. Η διοίκηση του οποίου πιέζεται να περιγράψει τα περιστατικά των προηγούμενων ημερών αλλά προς το παρόν το αποφεύγει. Νέα ανακοίνωση της ίσως υπάρξει αύριο κι αφού όπως λέγεται συνεδριάσει το διοικητικό της συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης