Υπάρχουν και κάποιοι που δεν παίρνουν χαμπάρι …

 Υπάρχουν και κάποιοι που δεν παίρνουν χαμπάρι …

Πανικοβλημένος ο κόσμος για το νέο κύμα ψύχους που θα χτυπήσει την χώρα και θα φέρει εκτός απο χαμηλές θερμοκρασίες και σοβαρές χιονοπτώσεις.

Υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες που μιλάνε για το χειρότερο χειμωνιάτικο 4ήμερο που έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα και έχουν τροκομρατήσει τον κόσμο που δεν ξέρει τι να περιμένει.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που για να είναι οκ  κοιμούνται το βράδυ με σκουφιά και γάντια.

Σύμφωνα με κάποιους μετερωλόγους θα είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα θα έχουμε το φαινόμενο Aegean Lake Effect.

To φαινόμενο αυτό  προκαλείται  όταν πολύ ψυχρές αέριες μάζες περάσουν πάνω από κάποια λίμνη ή κλειστή θάλασσα όπου παρατηρούνται μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές μεταξύ των επιφανειακών νερών και των αερίων μαζών που έρχονται σε επαφή με αυτά.

Τότε η θερμοκρασία των μαζών αυτών προσεγγίζει την θερμοκρασία του σημείου δρόσου με αποτέλεσμα την συμπύκνωση των υδρατμών και άρα τον σχηματισμό των νεφικών μαζών. Στην δική μας περίπτωση σαν επίδραση λίμνης θεωρούμε τα νερά του βόρειου και κεντρικού Αιγαίου των οποίων η θερμοκρασία σήμερα υπολογίζεται στους 15 με 16 βαθμούς κελσίου. Από την άλλη πλευρά η πολικής προέλευσης αέρια μάζα όταν θα μπεί μέσα στο Αιγαίο θα έχει μια θερμοκρασία περί τους -12 βαθμούς κελσίου.

Καταλαβαίνετε οτι αυτή η μίξη θα δημιουργήσει συνθήκες Σιβηρίας και θα επηρεάσει την χώρα όπως ποτέ στο παρελθόν.

Σε αρκετές περιοχές της χώρας η θεμροκρασία θα πέσει αρκετούς βαθμούς κάτω απο 0 ενώ στην δική μας περιοχή η κατώτερη θεμροκρασία θα είναι 5 βαθμοί υπο το μηδέν αλλα λόγω της υγρασίας το ανθρώπινο σώμα θα νιώθει -10.

Σίγουρα αυτές είναι θερμοκρασίες που δεν έχουμε ζήσει στο παρελθόν αλλα νομίζω οτι θα πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας αφού στην τελική θα κάνει λίγο περισσότερο κρύο απο ότι κάνει αυτή την περίοδο.

Έτσι και αλλιώς απο Δευτέρα τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν και ο καιρός να βλετιώνεται σταδιακά.

Το νέο αυτό κύμα κακοκαιρίας έχει ξεκινήσει με ισχυρές βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές και θα τελειώσει με ισχυρές χιονοπτώσεις και δριμύ ψύχος.

Υπομονή πατριώτες.

Εδώ αντέξαμε τρία μνημόνια και πάνε για το τέταρτο θα μασίσουμε σε μερικούς βαθμούς κάτω απο το 0 ;

Το θέμα είναι οτι μέσα σε λίγα 24ωρα θα έρθουμε και πάλι αντιμέτωποι με το χιόνι που είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε οτι μας είχε εγκαταλείψει οριστικά.

Αφήστε που για άλλη μια φορά θα σκοτωθούν ένα σωρό μικρόβια.

Ο γνωστός Τούρκος μόδιστρος Μπαρμπαρός Σανσάλ έφαγε το ξύλο της αρκούδας απο οπαδούς του Ερντογάν και φανατισκούς μουσουλμάνους στο αεροδρόμιο Αταρούρκ στην Άγκυρα κατά την διάρκεια της επιστροφής του απο τα κατεχόμενα.

Ο λόγος μια ανάρτηση που είχε κάνει την προηγούμενη μέρα στο Internet και σε αντίθεση με το κλίμα που είχαν δημιουργήσει κάποιοι στην γείτονα χώρα ήταν έτοιμος να γιορτάσει την αλλαγή του χρόνου.

Ο Τούρκος σχεδιαστής μόδας που πολλές φορές έχει κάνει κριτική στην πολιτική Ερντογάν έφαγε τα κλωτσομπούνια της ζωής του και οι φίλοι του φοβούνται ακόμα και για την ζωή του.

Η κατάσταση πλέον στην γειτονική Τουρκία είναι εκτός ελέγχου και ο “σουλτάνος” Ερντογάν οσο περνάει ο καιρός γίνεται ολοένα και πιο καθεστωτικός.

Όλα αυτά που ψήφισε ο Τσίπρας το καλοκαίρι του 2015 προκειμένου να κρατήσει την χώρα στην Ευρωζώνη καλούμαστε να πληρώσουμε σήμερα και απο εδώ και πέρα αφού ένα μεγάλο πακέτο φόρων έχει ισχύ απο 1/1/2017.

Για τον λόγο αυτό για πολλούς το 2017 θα είναι μια δυσκολότερη χρονιά απο αυτή που έφυγε.

Όταν θα κληθούμε να πληρώσουμε περισσότερους φόρους πως να περιμένουμε να πάνε καλύτερα τα πράγματα ;

Αν δεν αρχίσει το κράτος να πληρώνει σιγά – σιγά  αυτά που χρωστάει στους ιδιώτες δεν πρόκειται να σηκώσουμε κεφάλι.

Δεν είναι δυνατόν μόνο να ζητάς να εισπράττεις και όταν είναι η ώρα να πληρώσεις και εσύ αυτά που χρωστάς να σφυρίζεις αδιάφορα.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Τα μέτωπα θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε ένα – ένα.

Πρώτα τον νέο κύμα κακοκαιρίας και μετά τα χαράτσια.
με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης