Υποχωρεί η ασιοδοξία …

 Υποχωρεί η ασιοδοξία …

Όπως καταλαβαίνετε ο στόχος της κυβέρνησης και των δανειστών έχει αλλάξει πλέον και οι δύο πλευρές μιλούν για συμφωνία και ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης στην καλύτερη μέχρι τέλος του έτους και μέσα απο ένα έκτακτο Eurogroup αφού σε αυτό της 5ης του Δεκέμβρη δεν προλαβαίνουμε.

Η επίτευξη συμφωνίας μέχρι τέλος του έτους είναι το καλύτερο σενάριο που σημαίνει οτι την μείωση του χρέους θα την δούμε , πρώτα ο θεός το 2017.

Μια τέτοια εξέλιξη μας πάει πίσω αλλα δεν μας βγάζει απο το προγραμματισμό και κυρίως την ελληνική κυβέρνηση που όπως και να έχει θέλει μέσα στις γιορτές να πανυγηρίσει για κάτι.

Αν αυτό δεν είναι η μείωση του χρέους τουλάχιστον ας είναι η επίτευξη συμφωνίας και το κλείσιμο και της δεύτερης αξιολόγησης.

Άλλωστε μην ξεχνάτε οτι μέσα στο Δεκέμβρη είναι πολλά που πρέπε να  ξεκαθαρίσουν όπως και η συμμετοχή ή οχι του ΔΝΤ στο πρόγραμμα που θα πρέπει να βρεί δίαυλο επικοινωνίας με τους Ευρωπαίους.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο ένας απο τους δύο ή και οι δύο στην καλύτερη να κάνουν πίσω.

Όπως και να έχει αγαπητοί αναγνώστες ο Δεκέμβρης θα πρέπει να είναι ένας καλός μήνας γιατί δεν μας παίρνει να χάσουμε άλλο ένα μήνα.

Οκτώβρης – Νοέμβρης ήταν ίσως οι χειρότεροι μήνες απο τότε που μπήκαμε σε αυτό το τούνελ της κρίσης και πλέον επιβάλλεται ο Δεκέμβρης να μας απογειώσει.

Λέμε τώρα ….

Αναρτήθηκαν στην σελίδα του ΤΑXIS τα τέλη κυκλοφορίας που πρέπει να πληρώσουμε μέχρι και το τέλος του χρόνου και αυτό που διαπιστώνουμε είναι οτι υπάρχει μεγάλη αύξηση στα τέλη για αυτοκίνητα απο το 2010 και μετά ενώ στα αυτοκίνητα πριν το 2010 σε γενικές γραμμές ισχύουν τα ίδια ποσά με τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν ξέρω αν αυτά τα τέλη έχουν την υπογραφή του Αλεξιάδη αλλά όποιος έκανε αυτό τον υπολογισμό απο το υπουργείο οικονομικών θα προκαλέσει πολλές γκρίνιες και αγανάκτηση στους ιδιοκτήτες ΙΧ που θα διαπιστώσουν οτι κάθε χρόνο καλούνται να πληρώσουν και περισσότερα.

Δηλαδή σε αυτό το βαρέλι των πληρωμών απο την πλευρά των πολιτών δεν υπάρχει πάτος ;

Το μόνο που τους νοιάζει και τους εντός αλλά όπως αποδυκνείεται και τους εκτός είναι πως οι έλληνες θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα.

Δεν είναι δυνατόν ρε λεβέντες κάθε χρόνο να ανεβαίνει ο λογαριασμός.

Δηλαδή δεν μπορεί κάπου να κάτσει η μπίλια ;

Αυτά κάνει ο Τσίπρας και γίνεται οχι ίδιος αλλα χειρότερος απο τους προηγούμενους.

Και να έχετε υπόψη σας οτι όσο πιο δυσάρεστος γίνεται στο εσωτερικό της χώρας ο έλληνας πρωθυπουργός τόσο πιο ευχάριστος γίνεται για τους Ευρωπαίους που επιτέλους βρήκανε τον άνθρωπο τους.

Τον πρωθυπουργό που τα περνάει όλα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της ιδιας της Μενεγάκη εκτός απο τις Φιλιππινέζες που είχανε ρόλο εκτελεστικό στο στολισμό του δέντρου που στήθηκε στο σαλόνι του σπιτιού της επιστρατεύτηκε και αρχιτέκτονας.

Η γυναίκα ζήτησε τις υπηρεσίες αρχιτέκτονα προκειμένου να στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο της.

Πάλι καλά που δεν το πέρασε και ένα κουρασανίτ που είναι και η τελευταία λέξη της μόδας.

Η Ελένη έχει λεφτά και δεν ξέρει τι να τα κάνει και που να τα ξοδέψει.

Οταν πληρώνει αρχιτέκτονα για να στολίσει το δέντρο της καταλαβαίνετε σε τι φάση είναι το κορίτσι.

Δεν είναι τυχαίο οτι δύο απο τους έξι συνολικά επιβάτες που σώθηκαν απο μοιραία την πτήση με την οποία πετούσε και ομάδα της Βραζιλίας και έπεσε σε χαράδρα της Κολομβίας ήταν αεροσυνοδοί.

Και οι δύο με το που άρχισε το αεροπλάνο να χάνει ύψος μείνανε στις θέσεις τους και πήρανε την εμβρυακή στάση που συνιστάται στις περιπτώσεις αυτές ενώ οι υπόλοιποι ήταν όρθιοι και ούρλιαζαν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του καιρού είναι οτι είναι χιονιάς χωρίς χιόνι και για τον λόγο αυτό θα φάμε το κρύο της αρκούδας.

Αν χιόνιζε που δεν προβλέπεται θα μαλάκωνε το κρύο.

Τουλάχιστον μέχρι και τα Χριστούγεννα οι προβλέψεις εδώ για την δική μας περιφέρεια κάνουν λόγο για κρύο τσουχτερό χωρίς όμως χιόνια.

Θέλουμε το χιόνι οχι μόνο για να σπάσει το κρύο αλλα και για να σκοτωθούν  τα μικρόβια μιας και διανύουμε μια περίοδο όπου αρκετός κόσμος ταλαιπωρείται απο διάφορες ιώσεις και ιδιαίτερα απο μια ίωση που ξεκινάει με πονόλαιμο και καταλήγει σε καταρροή και βήχα.

Αυτά και για σήμερα.

Καλό μήνα και καλές γιορτές.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης