• 15 Μαΐου 2024,

Υποστήριξη σε ένα δύσκολο εξωδικαστικό μηχανισμό

 Υποστήριξη σε ένα δύσκολο εξωδικαστικό μηχανισμό

Παρουσία λίγων επιχειρηματιών, επαγγελματιών και εμπόρων πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Επιμελητήριο μία ακόμη εκδήλωση του φορέα σε συνεργασία με την κυβέρνηση και ομιλητή τον Φώτη Κουρμούζη, γενικό γραμματέα διαχείρισης ιδιωτικού χρέους. Ο κ. Κουρμούζης περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα αυτή την περίοδο και παντού πραγματοποιεί τις ίδιες εκδηλώσεις – ομιλίες με θέμα τις 120 δόσεις, τον εξωδικαστικό μηχανισμό και τα κόκκινα δάνεια.

Στην εκδήλωση της Καβάλας η προσέλευση ήταν περιορισμένη, ίσως γιατί η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ακατάλληλη ώρα και ειδικότερα το πρωί του Σαββάτου. Εκτός από το προεδρείο του Επιμελητηρίου, τον κ. Δέμπα, την κ. Καραμπουρνιώτη, παρούσα ήταν επίσης η πρόεδρος των λογιστών φοροτεχνικών, οι βουλευτές Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου και η πιθανή υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Μαίρη Χατζηκωνταντίνου.

Παρά τον λιγοστό κόσμο που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση υπήρξε ενδιαφέρουσα συζήτηση και διάλογος, όπου ο κ. Κουρμούζης απάντησε σε πολλές ερωτήσεις. Φάνηκε να υποστηρίζει τον εξωδικαστικό μηχανισμό και να είναι αυτός ο βασικός στόχος των περιοδειών και των ομιλιών του. Κάλεσε το κοινό να μπει στην ιστοσελίδα και να ακολουθήσει τα περιγραφόμενα βήματα. Παραδέχθηκε ότι παρουσιάζονται ορισμένες δυσκολίες στον εξωδικαστικό μηχανισμό, αλλά όπως τόνισε αυτή είναι η μόνη διέξοδος.

Για τις πολυσυζητημένες 120 δόσεις άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν αντιρρήσεις από τους θεσμούς, δεν απέκλεισε μεν το μέτρο ωστόσο δεν είπε πότε θα εφαρμοστεί. Τόνισε ωστόσο ότι θα υπάρχουν προϋποθέσεις. Αρκετές ερωτήσεις που υποβλήθηκαν στον κ. Κουρμούζη σχετίζονταν με ένα επίκαιρο πρόβλημα της αγοράς, τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών. Είναι κάτι που πλέον μπορεί να κάνει ακόμη και ιδιώτης σε βάρος άλλου ιδιώτη. Υπό αυτές τις συνθήκες, όταν δηλαδή μια επιχείρηση έχει κατασχεμένο τον τραπεζικό της λογαριασμό, τότε είναι ακόμη δυσκολότερο να βγει από την κρίση.

Προς το τέλος της συζήτησης μίλησε και ο Καβαλιώτης βουλευτής Τάκης Εμμανουηλίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι είχε ακουστεί από τον ομιλητή, δηλαδή υποστήριξε τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

 

 

 

Διαβάστε επίσης