• 17 Μαΐου 2024,

Ύστατη προσπάθεια μέσω Αλεξιάδη για ασφαλιστική ενημερότητα στην «Αγ. Μαρίνα»

 Ύστατη προσπάθεια μέσω Αλεξιάδη για ασφαλιστική ενημερότητα στην «Αγ. Μαρίνα»

Στο γραφείο του Τρύφωνα Αλεξιάδη ήταν χθες το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος του ιδρύματος Αγία Μαρίνα Αφεντούλης Τσουλής και εκπρόσωπος των γονέων των ωφελούμενων παιδιών. Πλέον όλες οι ελπίδες για τη βιωσιμότητα της Αγίας Μαρίνας στηρίζονται στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών αφού αυτός γνωρίζει το πρόβλημα, υπόσχεται βοήθεια και λύση. Αντίθετα η κ. Θεανώ Φωτίου (Αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης) κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στην Καβάλα ήταν αρνητική.

Ζητούμενο είναι να βρεθεί τρόπος το ίδρυμα να εξασφαλίσει ασφαλιστική ενημερότητα. Αμέσως μετά θα πάρει την απαραίτητη πιστοποίηση κι έτσι θα ξαναρχίσει να έχει έσοδα. Τόσο από την Περιφέρεια ΑΜΘ όσο κι από τα νοσήλια του ΕΟΠΥΥ. Η κατάσταση στην Αγία Μαρίνα σήμερα είναι οριακή. Λόγω χρέους στο ΙΚΑ όλα τα έσοδα είναι δεσμευμένα αλλά οι ανάγκες «τρέχουν».

Η κ. Θεανώ Φωτίου που ρωτήθηκε για το θέμα, απάντησε ότι πάση θυσία το ίδρυμα πρέπει να βρει χρήματα. Να κάνει νέα ρύθμιση με το ΙΚΑ. Οι πιέσεις προς τον κ. Αλεξιάδη είναι σε διαφορετική κατεύθυνση. Στόχος είναι να χορηγηθεί ειδικά για το ίδρυμα ενημερότητα, στη συνέχεια να εξασφαλιστεί η πιστοποίηση και με τα έσοδα που θα υπάρξουν να επιδιωχθεί μια ευνοϊκή καινούργια ρύθμιση με το ΙΚΑ. Χθες ο κ. Αλεξιάδης άφησε να εννοηθεί ότι κάτι έχει στο μυαλό του. Ζήτησε χρονικό περιθώριο 15 περίπου ημερών για να το οριστικοποιήσει και να το κάνει πράξη. Στο ίδρυμα άλλη επιλογή δεν υπάρχει. Θα περιμένουν τον κ. Αλεξιάδη.

Διαβάστε επίσης