• 3 Μαΐου 2024,

Ζευγάρι ηλικιωμένων ανησυχεί : «Αν δεν λειτουργεί το ασανσέρ δεν θα μπορούμε να βγαίνουμε από το διαμέρισμα μας» 

 Ζευγάρι ηλικιωμένων ανησυχεί : «Αν δεν λειτουργεί το ασανσέρ δεν θα μπορούμε να βγαίνουμε από το διαμέρισμα μας» 

Ανδρόγυνο ηλικιωμένων συμπολιτών που διαμένει σε διαμέρισμα πολυκατοικίας κοντά στο 1ο Γυμνάσιο ανησυχεί. Ζητά βοήθεια από κάθε αρμόδιο προκειμένου το ασανσέρ της πολυκατοικίας να συνεχίσει να λειτουργεί. Το θεωρούν απαραίτητο για να βγαίνουν από το σπίτι τους καθώς δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τις σκάλες της πολυκατοικίας. Η αγωνία τους είναι εμφανής, μας έγινε γνωστή από τους ίδιους.

Η πολυκατοικία 10 περίπου διαμερισμάτων εδώ και λίγες εβδομάδες δεν έχει διαχειριστή. Παραιτήθηκε για διάφορους λόγους. Ίσως και γιατί δεν εισέπραττε όταν έπρεπε τα χρήματα των κοινοχρήστων. Από τη συντήρηση του ασανσέρ της πολυκατοικίας αποχώρησε ο συντηρητής επειδή για μήνες δεν πληρώνονταν. Στη συνέχεια, στο δίχως συντήρηση ασανσέρ ενεπλάκη ο δήμος Καβάλας. Με έγγραφο του προειδοποίησε τους διαμένοντες στην πολυκατοικία ότι εφόσον το ασανσέρ δεν συντηρείται, θα πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί! Μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη οι ηλικιωμένοι ανησύχησαν αφού χωρίς ασανσέρ δεν έχουν τη δυνατότητα να βγαίνουν από την κατοικία τους. Ζητούν από την αρμόδια αντιδήμαρχο να μην προχωρήσει τη διαδικασία ενώ σήμερα η πολυκατοικία προσπαθεί να βρει λύση μέσω συνέλευσης.

Ο άνδρας του ζευγαριού δήλωσε στην Πρωινή ότι ο Δήμος Καβάλας έδωσε προθεσμία συντήρησης του ασανσέρ μέχρι τα μέσα του μήνα. Ωστόσο είναι απαισιόδοξος ότι ως τότε δεν θα βρεθεί λύση. Ο σύζυγος είναι 93 ετών και η σύζυγος του 87, με σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Από το Δήμο Καβάλας πληροφορηθήκαμε ότι το πρόβλημα του συγκεκριμένου ανελκυστήρα αφορά την αλλαγή του ώστε να εναρμονιστεί με την ισχύουσα νομοθεσία. «Επ’ αυτού δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα» τονίζεται. Ο Δήμος Καβάλας έχει υπό την εποπτεία του όλους τους ανελκυστήρες της πόλης, είτε ιδιωτικούς είτε δημόσιους.

Διαβάστε επίσης