• 20 Απριλίου 2024,

Ζήστε το !

 Ζήστε το !

Το θέμα είναι αγαπητοί μου αναγνώστες αυτό το τριήμερο να του δώσουμε και να καταλάβει γιατί θα είναι ένα τριήμερο που θα έχει τα πάντα.

Θα έχει καρναβάλια , θα έχει πάρτυ , θα έχει κούλουμα θα έχει και το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού.

Όλα μπορούν να γίνουν και όλα μπορούμενα τα προλάβουμε αρκεί να οργανωθούμε.

Οι δραστηριότητες ξεκινάνε απο το μεσημέρι του Σαββάτου με την 13η Αλφαβητοπαρέλαση που μετά απο δύο αναβολές για λόγους διαφορετικούς γίνεται σήμερα αφού βρήκε και τον χώρο και τον χρόνο για να πραγματοποιηθεί.

Αυτή ήταν και η καλύτερη λύση αφού θα ήταν κρίμα μετά απο τόση προετοιμασία να ματαιωνόταν.

Οι Αλφαβητοπαρελάσεις είναι για να γίνονται και οχι να περνάνε καλά μικροί και μεγάλοι.

Οτιδήποτε έχει σχέση με τα παιδιά μπορεί να αναβάλλεται αλλά σίγουρα δεν ματαιώνεται.

Η Αλφαβητοπαρέλαση έτσι όπως ήρθανε τα πράγματα δίνει το έναυσμα για να ξεκινήσουν οι χοροί που λέει και ένα απο τα πιο γνωστά τραγούδια του Σαββόπουλου αφού μερικά μόνο χιλιόμετρα απο εδώ , στην γειτονική μας Ξάνθη, για άλλη μια χρονιά θα γίνει μακελειό με χιλιάδες επισκέπτες αλλά και ντόπιους να γιορτάζουν την τελευταία Κυριακή της απόκριας.

Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που η Καβάλα το τριήμερο θα είναι γεμάτη επισκέπτες.

Είναι άνθρωποι που έχουν έρθει στην περιφέρεια μας βασικά για το καρναβάλι της Ξάνθης αλλά όπως γίνεται συνήθως κοντά στον Βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα.

Έστω και αν η αφορμή είναι το καρναβάλι της Ξάνθης μπορούμε και εμείς να δείξουμε σε όλους αυτούς τους επισκέπτες τις ομορφιές της δικής μας πόλης η οποία μπορεί στο μέλλον να γίνει ο βασικός τους προορισμός και οχι προορισμός φιλοξενίας όπως γίνεται αυτό το τριήμερο, το τελευταίο της απόκριας, για τους περισσότερους.

 

Αυτές τις μέρες θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και στην οδήγηση  μας γιατί στο οδικό δίκτυο της περιοχής το Εθνικό και το επαρχιακό θα βρεθούν οδηγοί που δεν γνωρίζουν τους δρόμους και θα πρέπει εμείς που  τους ξέρουμε να προσέχουμε διπλά.

Χαμηλές ταχύτητες και πάντα στην θέση του συνοδηγού αν έχουμε πιεί κανά ποτηράκι παραπάνω.

 

Είναι μόνο θετικές οι ειδήσεις που προκύψανε απο την προχθεσινή εκδήλωση της Ενεργειακής Αιγαίου στην κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου Lucy όπου στην ουσία δόθηκε το σύνθημα προκειμένου να ξεκινήσει η αξιοποίηση του κοιτάσματος Ε που θα δίνει πολύ πετρέλαιο για πολλάπολλά ακόμα χρόνια.

Το κλίμα της συνάντησης ήταν πολύ καλό και ενωτικό.

Μακάρι να πάνε όλα καλά.

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός το τριήμερο θα είναι δύσκολος με συννεφιές ,χαμηλές θερμοκρασίες αλλά οχι φαινόμενα.

Αυτό είναι πολύ καλό αν και περιμέναμε είναι η αλήθεια καλύτερες θερμοκρασίες.

Το μόνο καλό είναι οτι την Καθαρά Δευτέρα οι συνθήκες θα είναι τέτοιες που θα ευνοούν το πέταγμα του χαρταετού.

Ο Νο1 προορισμός είναι η αλάνα της Ηρακλείτσας που μπορεί μέσα σε λίγα λεπτά να απογειώσει τον χαρταετό σας αν είναι σωστά φτιαγμένος και είναι βέβαια σωστά τα ….ΖΥΓΙΑ !

Προσοχή για άλλη μια φορά στα ΖΥΓΙΑ και στην ουρά.

Η Καθαρά Δευτέρα ξεκινά με την επίσκεψη στο ιχθυοπωλείο της γειτονιάς μας για τους παραδοσιακούς μεζέδες που απαιτεί η μέρα αυτή και μετά χαρταετός.

 

Ωραία δουλειά είναι αυτή που έγινε για το VisitKavala.gr που είναι το site που ευελπιστεί να ταξιδεύει στην Καβάλα των ονείρων μας όλους που έρχονται στην πόλη μας ή έχουν προγραμματίσει να έρθουν.

Έλειπε , έπρεπε να έχει γίνει πιο νωρίς άλλα κάλιο αργά παρά ποτέ.

 

Εύχομαι να περάσουμε όλοι καλά να γεμίσουμε μπαταρίες και απο την Τρίτη επιστρέφουμε και πάλι στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Καλή σας ημέρα και καλή διασκέδαση.

με το 1 με το 2 με το 3  :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης