• 20 Απριλίου 2024,

Ζητείται ιεροψάλτης για τις ανάγκες του δήμου Καβάλας!

 Ζητείται ιεροψάλτης για τις ανάγκες του δήμου Καβάλας!

Ενδιαφέρον είχε η χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Καβάλας, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης και ειδικότερα του Μανόλη Κελαϊδάκη. Το πρώτο από τα τρία έκτακτα θέματα αφορούσε στη νομική στήριξη του αντιδημάρχου Ζήση Μπόνια, ο οποίος τις προσεχείς ημέρες είναι κατηγορούμενος για περιστατικό αδέσποτου σκύλου που επιτέθηκε σε συμπολίτη.

Με απόφασή της η οικονομική επιτροπή ενέκρινε ποσό 49.000 ευρώ για την εκπόνηση μελέτης ενεργειακής αναβάθμισης των αθλητικών χώρων. Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν τα δύο θέματα που αφορούν στην τέταρτη αναμόρφωση προϋπολογισμού του δήμου Καβάλας για το οικονομικό έτος 2018. Ο δήμος Καβάλας θα πληρώσει 4.520 ευρώ στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος», η οποία έπαψε να κυκλοφορεί από την 1/1/2017, προκειμένου να αγοράσει τόμους με αρχειακές εκδόσεις της εφημερίδας για το διάστημα πριν κι αμέσως μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Ένα άλλο μεγάλο μέρος του αρχείου της ίδιας εφημερίδας έχει ήδη αγοράσει με σχετική απόφαση του οικείου δημοτικού συμβουλίου ο δήμος Θάσου.

Σύμφωνα με τη δεύτερη αναμόρφωση προϋπολογισμού του έτους 2018 αναζητείται ιεροψάλτης που θα καλύψεις τις ανάγκες της εκκλησίας των Αγίων Θεοδώρων (φωτογραφία), μιας και ο ιερός ναός είναι δημοτικός. Όπως εξήγησε στους δημοτικούς συμβούλους – μέλη της οικονομικής επιτροπής ο πρόεδρός της Ηλίας Καλανταρίδης, επήλθε αλλαγή του νόμου. Έτσι ο ιεροψάλτης που παρίσταται στις λειτουργίες της εκκλησίας πρέπει να συνδεθεί οικονομικά με το δήμο Καβάλας. Γι’ αυτό θα δημιουργηθεί ειδικός κωδικός, θα πραγματοποιηθεί διαγωνιστική διαδικασία με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, μέσω της οποίας θα επιλεγεί ο ιεροψάλτης της εκκλησίας των Αγίων Θεοδώρων. Θα υπογραφεί σύμβαση μαζί του βάσει της οποίας θα αμείβεται. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλανταρίδης, σε παρόμοιες περιπτώσεις άλλων δήμων όπου υφίσταται η ίδια σχέση εργασίας ο ιεροψάλτης αμείβεται είτε ανά ημέρα είτε ανά ώρα.

Πάντως την τέταρτη αναμόρφωση προϋπολογισμού του δήμου Καβάλας για το οικονομικό έτος 2018 δε ψήφισε ο Μανόλης Κελϊδάκης κι άρα η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Ο δήμος Καβάλας κατάρτισε κι ενέκρινε τους όρους για την εκμίσθωση του δημοτικού του καταστήματος επί της οδού Ομονοίας 97. Πρόκειται για το κατάστημα που βρίσκεται μπροστά από το δημοτικό σχολείο της οδού. Το κατάστημα που είναι δημοτικός χώρος μισθώνεται από τον ίδιο επαγγελματία από το 2011 έως σήμερα. Τώρα η διαδικασία θα επαναληφθεί από την αρχή και θα αφορά σε κάθε ενδιαφερόμενο. Προτείνεται όποιος πλειοδοτήσει να υπογράψει σύμβαση τεσσάρων ετών. Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς ορίστηκε το μίσθωμα ύψους 1.000 ευρώ και ποσό εγγύησης για όποιον δώσει τα περισσότερα χρήματα να είναι η καταβολή τριών ενοικίων.

Διαβάστε επίσης