• 19 Μαΐου 2024,

Ζυμώσεις πριν τις διαβουλεύσεις

 Ζυμώσεις πριν τις διαβουλεύσεις

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας μήνας από τις εκλογές στο ΤΕΕ. Όσοι προέβλεπαν άμεση συγκρότηση των οργάνων στο τμήμα της Ανατολικής Μακεδονίας (δεν ήταν λίγοι αυτοί) αποδείχθηκε ότι έκαναν λάθος. Η παράδοση της αργοπορίας συνεχίζεται. Με τα σημερινά δεδομένα η διαδικασία της συγκρότησης μετατίθεται για μετά τις γιορτές, στην καλύτερη περίπτωση εντός του προσεχούς Ιανουαρίου. Στο τμήμα υπάρχουν ζυμώσεις (σε αρχικό στάδιο), όχι όμως επίσημες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις παρατάξεις. Οι επίσημες ανακοινώσεις που καταγράφηκαν ως τώρα είναι αυτές της επόμενης μέρα των εκλογών, θέμα των οποίων ήταν το «ευχαριστώ» υποψηφίων προς αυτούς που τους ψήφισαν.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις και τις πρώτες πληροφορίες παραμένει ισχυρό το σενάριο μιας ακόμη συνεργασίας της ΔΚΜ με τους Μηχανικούς της Δράμας. Υπήρξαν φήμες ότι οι μηχανικοί της Δράμας ζήτησαν για τον κ. Κυριαζίδη όλη την επόμενη θητεία (με πρόεδρο τον κ. Κυριαζίδη και τα 3 χρόνια) λόγω του ότι η προηγούμενη του παρουσία κρίθηκε πετυχημένη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η ΔΚΜ αντέδρασε και τελικά διαφώνησε. Αντιπροτείνει θητεία μισή- μισή. Δηλαδή 1,5 χρόνο πρόεδρος από τη ΔΚΜ κι αμέσως μετά 1,5 χρόνο πρόεδρος από τους μηχανικούς της Δράμας. Αυτή η συμφωνία θα μπορούσε να είχε ήδη «κλείσει» αν η ΔΚΜ δεν είχε τα δικά της εσωτερικά προβλήματα.

Απόστολος Παυλίδης ή Μιχάλης Παπαδόπουλος για τη θέση του προέδρου, στον 1,5 χρόνο της ΔΚΜ; Απάντηση δεν υπάρχει. Ο κ. Παυλίδης ήρθε πρώτος σε σταυρούς κι ενδιαφέρεται για τη θέση ενώ ο κ. Παπαδόπουλος φαίνεται να «αντιστέκεται». Ενδιαφέρεται κι αυτός. Η απόφαση για το ποιος εκ των δύο θα προωθηθεί στη θέση του προέδρου είναι δύσκολη. Θα παρθεί γενικώς και αορίστως από την παράταξη; Θα παρθεί από τους 11 εκλεγμένους στην αντιπροσωπεία; Ουδείς το γνωρίζει. Σύμφωνα με πληροφορίες Παπαδόπουλος και Παυλίδης συναντήθηκαν, συζήτησαν χωρίς να αγγίξουν την ταμπακιέρα… Και οι δύο φαίνεται να παίζουν καθυστερήσεις προκειμένου να προετοιμάσουν όσο το δυνατό καλύτερα τα επιχειρήματα τους. Στο ακραίο σενάριο της οριστικής διαφωνίας και διάσπασης, τότε στις διεργασίες εμπλέκεται και η παράταξη ΟΡ.ΜΗ. με 15 έδρες. Η οποία από μέρα σε μέρα λέγεται ότι επίσημα θα ανακοινώσει ότι αρχίζει τις διαπραγματεύσεις, με επικεφαλής τον κ. Λάζαρο Βασιλειάδη που όμως δεν θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος.

Υπάρχει φυσικά και το άλλο σενάριο, να τα βρουν μεταξύ τους Παυλίδης και Παπαδόπουλος (ή να τα βρουν γενικότερα στην ΔΚΜ) κι έτσι να σιγουρευτεί η συνεργασία με τους μηχανικούς της Δράμας. Αν η συζήτηση «ανοίξει» τότε η ΟΡ.ΜΗ. μπορεί να εξετάσει συνεργασία της με τους μηχανικούς της Δράμας ή με τμήμα της ΔΚΜ. Αν η διαπραγμάτευση «ανοίξει» κι άλλο, τότε θα κληθούν να λάβουν θέση σε αυτές κι οι μικρότερες σε έδρες και δύναμη παρατάξεις των μηχανικών.

Εν τω μεταξύ η κεντρική εφορευτική επιτροπή δεν έχει επικυρώσει το αποτέλεσμα των εκλογών κι έτσι άπαντες εκμεταλλεύονται τον χρόνο που τους παρουσιάζεται.

 

 

Διαβάστε επίσης