• 19 Απριλίου 2024,

Γιώργος Στρατηλάτης: « Το Βυζάντιο διαθέτει ψυχικά αποθέματα»

 Γιώργος Στρατηλάτης: « Το Βυζάντιο διαθέτει ψυχικά αποθέματα»

Ο προπονητής του Βυζαντίου Κοκκινόχωματος Γιώργος Στρατηλάτης παραχώρησε συνέντευξη στους 93, 7, μιλώντας για την μέχρι τώρα εξαιρετική πορεία της ομάδας του, στο Περιφερειακό πρωτάθλημα. Μίλησε για τα χαρακτηριστικά των εμφανίσεων στις 4 πρώτες αγωνιστικές όπου οι «Κιτρινόμαυροι» μετράνε ισάριθμες νίκες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Το Βυζάντιο κέρδισε δίκαια τον Ολυμπιακό Ροδόπολης;

Απάντηση: Πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια, όπως και τα υπόλοιπα παιχνίδια που έχουμε δώσει στην έδρα μας. Κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, τα παιδιά έχουν πολύ όρεξη και πολύ διάθεση. Αυτό είναι το μεγάλο μας όπλο. Εχουμε πάθος στο παιχνίδι μας και μπορούμε να ξεπερνάμε ότι αδυναμίες έχουμε στο παιχνίδι μας. Τις αδυναμίες τις αναπληρώνουμε με την προσπάθεια μας.

Εχουμε δημιουργήσει μια νέα ομάδα και με τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε, καταφέρουμε και κερδίζουμε.

Ερώτηση: Περίμενες αυτή την πολύ καλή πορεία με 4 στα 4 για την ώρα;

Απάντηση: Κοιτάξτε αυτό δε μπορούμε να το πούμε, και ο πιο αισιόδοξος δε θα μπορούσε να το πει. Σίγουρα βλέποντας και τις υπόλοιπες ομάδες, λίγο πολύ οι περισσότερες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Ορισμένες μόνο έχουν κάποιους παίκτες που μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Από τη στιγμή όμως που οι αποστάσεις είναι μεγάλες, όλα γίνονται.

Στις λεπτομέρειες κρίνονται τα περισσότερα αλλά και στη δύναμη. Εμείς καταφέραμε και ξεπεράσαμε κάποιες λεπτομέρειες, ήμασταν και λίγο τυχεροί, οπότε κάναμε αυτό το σερί.

Ερώτηση: Κερδίσατε το Σουφλί που για μεγάλο χρονικό διάστημα παίξατε και με παίκτη λιγότερο.

Απάντηση: Από το 20` παίξαμε με παίκτη λιγότερο. Η ομάδα διαθέτει μεγάλα ψυχικά αποθέματα και κυνηγάμε όλα τα παιχνίδια. Τα παιδιά, έχουν κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Το ξαναλέω ότι έχουν μεγάλη όρεξη και διάθεση.

Ερώτηση: Τελικά ποιος είναι ο στόχος του Βυζαντίου Κοκκινόχωματος, αν αλλάξει μάλιστα από του χρόνου η δομή των κατηγοριών.

Απάντηση: Ακόμη δεν είναι τίποτα σίγουρο. Δεν έχει βγει η προκήρυξη. Συζητιέται η ενοποίηση της Γ` με το Περιφερειακό. Εμείς αν καταφέρουμε να μείνουμε, έτσι όπως είναι τα πράγματα, θα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Όχι μόνο πολύ ευχαριστημένοι, θα είναι… τέλειο.

Ο στόχος μας αυτός είναι. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει άλλος στόχος. Θέλουμε να παίξουν τα παιδιά από το χωριό, που υπάρχουν πάρα πολλά νεαρά παιδιά. Ο στόχος μας είναι και αυτός.

Να μπορέσουμε να βγάλουμε παιδιά, να παίξουν, να υπάρχει μια συνέχεια στην ομάδα.

Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Ροδόπολης, τελειώσαμε με 6 μικρούς, όχι με 3 που λέει ο κανονισμός. Ξεκινήσαμε με 4, υπάρχει μια συνέχεια από πίσω με παιδιά που έχουνε μεγάλο ταλέντο.

Ερώτηση: Υπήρχαν και κάποιες απουσίες με τον Ολυμπιακό Ροδόπολης που τις καλύψατε.

Απάντηση: Υπάρχει βάθος. Στο ρόστερ της ομάδας έχουμε παίκτες που σιγά- σιγά θα φτάσουν σε ένα καλό επίπεδο. Μπορούμε να αναπληρώνουμε κάποιες απουσίες, παράλληλα να παίζουν νεαρά παιδιά σε μια μεγάλη κατηγορία. Παιδιά που είναι 15-16 χρονών, είναι μεγάλη υπόθεση να παίζουν σε αυτή την κατηγορία.

Ερώτηση: Βέβαια να πούμε ότι το Βυζάντιο ξεκίνησε κάνοντας προγραμματισμό για την τοπική κατηγορία. Ξαφνικά προέκυψε το Περιφερειακό και έγιναν μερικές μεταγραφές την τελευταία στιγμή.

Απάντηση: Μερικά παιδιά που ήρθαν στην ομάδα, είναι μέσα από το χωριό. Θα ερχόταν και στο τοπικό. Έγινε μια προσπάθεια να μαζέψουμε ότι παιδιά έπαιζαν σε ομάδες του νομού και ήταν από το Κοκκινόχωμα. Αυτό καρποφόρησε και είναι πολύ σημαντικό. Από τους 28-29 παίκτες που είμαστε αυτή τη στιγμή, μόνο 4 παιδιά δεν είναι από το χωριό. Οι υπόλοιποι είναι από το Κοκκινόχωμα.

Για μας είναι μεγάλη υπόθεση. Πιστεύω ότι οι καλές μας εμφανίσεις, βασίζεται και σε αυτό.

Τα παιδιά ξεκινήσανε από 7-8 χρονών από τις Ακαδημίες του Βυζαντίου και συνεχίζουν τώρα στη Δ` Εθνική. Πραγματικά τους βλέπω και το χαίρονται. Πάμε από επιτυχία σε επιτυχία, το χαίρονται, το απολαμβάνουν και πιστεύω ότι είναι υπερήφανοι γι` αυτό που κάνουν.

Ερώτηση: Το χαίρεται και ο κόσμος του χωριού. Βλέπει να γίνεται κάτι καλό.

Απάντηση: Εννοείται. Είναι κοντά μας, έρχονται μας βοηθάνε στ γήπεδο και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι` αυτό. Με τη συμπεριφορά μας αυτή, με το πάθος και τη διάθεση που δείχνουμε, πιστεύω ότι θα έρθουν και άλλοι κοντά μας.

Ερώτηση: Είναι και ο πρόεδρος ο Γιάννης ο Λαζαρίδης κοντά σε όλα.

Απάντηση: Ο πρόεδρος είναι η ψυχή της ομάδας. Τόσα χρόνια είναι κοντά μας, κάθε μέρα. Είναι μεγάλη υπόθεση για το Βυζάντιο, ο κ. Λαζαρίδης.

Ερώτηση: Η εμπειρία σου είναι μεγάλη, πως βλέπεις τον 1ο όμιλο του Περιφερειακού πρωταθλήματος; Παίξατε και με κάποιες ομάδες που θεωρούνται φαβορί και για την πρώτη θέση.

Απάντηση: Κοιτάξτε ακόμη δεν έχουμε πλήρη εικόνα απ` όλες τις ομάδες. Με τα φιλικά που κάναμε και με διάφορες ομάδες, πιστεύω ότι όλοι είμαστε πολύ κοντά. Πολλά θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Κάποιες συγκυρίες, η τύχη, θα κρίνουν πολλά στη διάρκεια.

 

 

Διαβάστε επίσης