• 19 Μαρτίου 2024,

Περιμένοντας νέα από την Αθήνα

 Περιμένοντας νέα από την Αθήνα

Νωρίς  το πρωί και παρά την κακοκαιρία, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ Καβάλας, συγκεντρώθηκαν πάλι έξω από το κεντρικό κατάστημα επί της οδού Φιλικής Εταιρίας.

Έτσι ξεκίνησε η χθεσινή 2η μέρα απεργίας, που ήταν ειδικά χθες Πανελλαδική.

Σε τοπικό επίπεδο χθες το ποσοστό συμμετοχής ήταν μεγάλο μεν, μικρότερο όμως σε σχέση μες την πρώτη μέρα της απεργίας. Περίπου 10 εργαζόμενοι προσήλθαν και δούλεψαν κανονικά στις θέσεις τους στο ΙΚΑ Καβάλας.

Χθες οι απεργοί εργαζόμενοι του ΙΚΑ Καβάλας δεν ήταν μόνοι τους, έξω από το κεντρικό κατάστημα του ασφαλιστικού ταμείου. Κοντά τους σε συμπαράσταση ήταν αρκετοί συνταξιούχοι, οικοδόμοι, αλλά και εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ.

Όλοι όσοι ήταν έξω από το κτήριο του ΙΚΑ, διαδήλωναν για να μην περάσουν οι απολύσεις, θέμα το οποίο επρόκειτο να κριθεί χθες στην Αθήνα. Υπήρχαν διαβεβαιώσεις από δύο υπουργούς ότι 500 απολύσεις θα σταματήσουν κι έτσι χθες το απόγευμα και το βράδυ οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ περίμεναν νέα από την Αθήνα. Εξέφραζαν αισιοδοξία ότι οι κυβερνητικοί παράγοντες θα κρατήσουν το λόγο τους κι έτσι η απεργία χθες θα ήταν η τελευταία.

Είναι πάντως σε αγωνιστική ετοιμότητα, αν χρειασθεί, είτε να συνεχίσουν την απεργία τους σήμερα, είτε να επανέλθουν σε κινητοποιήσεις, την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Διαβάστε επίσης