Μία ασυνήθιστη μεγάλη βλάβη

 Μία ασυνήθιστη μεγάλη βλάβη

Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας σημειώθηκε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, σε πολλές περιοχές, όχι μόνο στην Καβάλα, αλλά και στον υπόλοιπο νομό. Ήταν μία ασυνήθιστη κι αρκετά μεγάλη βλάβη, στο δίκτυο της ΔΕΗ, η οποία εντοπίστηκε σε έναν από τους δύο μετασχηματιστές της ΔΕΗ στην περιοχή του Περιγιαλίου.

Η βλάβη έθεσε εκτός λειτουργίας τον μετασχηματιστή με ισχύ 50 μεγαβάτ. Εκτός ρεύματος από τις 11.20 το βράδυ έως και λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, αρκετά τμήματα του νομού, και στην πόλη της Καβάλας συνοικίες βόρεια και δυτικά.

Εκπρόσωποι της ΔΕΗ Καβάλας είπαν ότι σπάνια συμβαίνει τέτοια βλάβη σε έναν από τους δύο μετασχηματιστές, στην εγκατάσταση της επιχείρησης που βρίσκεται στο Περιγιάλι.

Στο μεταξύ τα στατιστικά στοιχεία της ΔΕΗ Καβάλας, δείχνουν ότι το περασμένο χειμώνα υπήρξε αύξηση κατανάλωσης η οποία εντοπίζεται κυρίως στο Δεκέμβριο του 2012. Ειδικότερα τον συγκεκριμένο μήνα, καταναλώθηκε ρεύμα τριάντα τοις εκατό περισσότερο, σε σχέση με τους προηγούμενους χειμώνες. Αυτό έχει να κάνει με το ότι χρησιμοποιήθηκαν εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης κι όχι το πετρέλαιο.

Η ΔΕΗ Καβάλας προετοιμάζει δύο έργα υπογείωσης των δικτύων της. Ένα αφορά την περιοχή της Ιχθυόσκαλας και ένα δεύτερο το κέντρο της Χρυσούπολης.

Μέσα στο μήνα Μάιο θα πραγματοποιηθεί από τη ΔΕΗ κι ένα ακόμη σημαντικό έργο στη Θάσο, όπου η κεντρική γραμμή του νησιού, σε μήκος πέντε χιλιομέτρων θα ενισχυθεί με νέο εναέριο καλώδιο, ώστε ν΄ αξιοποιηθεί πλήρως το υποβρύχιο καλώδιο που ποντίσθηκε από την Κεραμωτή μέχρι το Λιμένα, το καλοκαίρι του 2012.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η ηλεκτροδότηση του νησιού θα είναι χωριστή για την περιοχή του Λιμένα και χωριστή για την υπόλοιπη Θάσο.

 

 

Διαβάστε επίσης