• 22 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Από τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα οι περισσότεροι επισκέπτες της Ονειρούπολης

 Από τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα οι περισσότεροι επισκέπτες της Ονειρούπολης

Ο Δήμος Δράμας έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία για την επισκεψιμότητα των εκδηλώσεων της Ονειρούποληις, την περίοδο των εορτών. Οι επισκέπτες που βρέθηκαν στη Δράμα για τις εκδηλώσεις αυτές, προέρχονταν σε ποσοστό 24,3% από τη Θεσσαλονίκη και ποσοστό 20,9% από την Καβάλα.

Όλοι οι υπόλοιποι επισκέπτες προέρχονταν από περιοχές απ΄ όλη σχεδόν τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά σε πολύ μικρότερα ποσοστά. Από τις Σέρρες σε ποσοστό 12%, την Αθήνα 8,3%, τον Έβρο 8%, την Κατερίνη 5%, την Ξάνθη 4,7%, την Χαλκιδική και τη Ροδόπη ποσοστό 3,3%.

Η Ονειρούπολη φαίνεται φέτος να είχε λιγότερους νέους επισκέπτες. Οι καβαλιώτες πάντως τη στήριξαν και με το παραπάνω.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ωφελήθηκε αρκετά η τοπική οικονομία, αφού οι επισκέπτες μετά τη βόλτα τους στην Ονειρούπολη, συνέχιζαν την παραμονή τους στη Δράμα, με επίσκεψη σε εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ.

Σε σχέση με το 2011, οι νέοι επισκέπτες ήταν λιγότεροι, ανάλογα όμως ήταν αυξημένοι κι οι επισκέπτες που είχανε ξανάρθει, γεγονός που κατά τους διοργανωτές δείχνει την επιτυχία της Ονειρούπολης, τα προηγούμενα χρόνια.

Πέρα από τα υψηλά ποσοστά που ενισχύουν την εκδήλωση από τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα, διαπιστώνεται αύξηση των επισκεπτών από την Αθήνα. Μικρή μείωση διαπιστώνεται στους επισκέπτες που έκαναν αυθημερόν επίσκεψη στη Δράμα, ενώ η βαθμολογία της Ονειρούπολης απ΄ όλους τους επισκέπτες, κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα.

Ανοδικές τάξεις είχε η ικανοποίηση από το πάρκινγκ. Χαμηλότερα από πέρσι κινήθηκε η ικανοποίηση από τις τιμές, τόσο μέσα στην Ονειρούπολη, όσο και μες στην πόλη της Δράμας γενικότερα.

Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες ενημερώθηκαν για την Ονειρούπολη από γνωστούς και φίλους, σε ποσοστό 14,5%. Η τηλεόραση ήταν η αιτία να γίνουν επισκέψεις στην Ονειρούπολη σε ποσοστό 31,8% και το διαδίκτυο σε ποσοστό 7,1%.

Το 80% των επισκεπτών της Ονειρούπολης βρέθηκαν στη Δράμα με το αυτοκίνητό τους και μόλις το 13% περίπου με ταξιδιωτικό πρακτορείο.

 

Διαβάστε επίσης