• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Αρνητική απάντηση από ΔΕΠΑ – Εδώ ο Ασημάκης… Εκεί ο Ασημάκης…

 Αρνητική απάντηση από ΔΕΠΑ – Εδώ ο Ασημάκης… Εκεί ο Ασημάκης…

Προς γενική έκπληξη όλων η διοίκηση της ΔΕΠΑ απέρριψε το απόγευμα της Πέμπτης την πρόταση ρύθμισης του χρέους της ΒΦΛ, προκειμένου να αποκατασταθεί η παροχή του φυσικού αερίου στο εργοστάσιο της Ν. Καρβάλης. Από την αρνητική απόφαση της ΔΕΠΑ αιφνιδιάστηκαν άπαντες. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δηλαδή που βρίσκονταν στην Αθήνα, οι βουλευτές της Καβάλας, ακόμη και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Ασημάκης Παπαγεωργίου, που ως την τελευταία στιγμή διαβεβαίωνε ότι το θέμα θα έληγε θετικά. Έτσι, νέος κύκλος επαφών δρομολογήθηκε από το πρωί της Πέμπτης ώστε να διαφοροποιηθεί η στάση της ΔΕΠΑ.

Όπως μας ενημέρωσε ο συνδικαλιστής Ιορδάνης Παπαντίδης που βρισκόταν στην Αθήνα, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΠΑ επρόκειτο να συνεδριάσει αργά το μεσημέρι της Τετάρτης ώστε να εξετάσει και να εγκρίνει την πρόταση της ΒΦΛ. Σύμφωνα με τα προτεινόμενα, η ΔΕΠΑ θα προμήθευε έως τον Μάιο με φυσικό αέριο βάσει των όσων είχαν συμφωνηθεί. Οι εργαζόμενοι περίπου στις 8:00 το βράδυ της Τετάρτης ενημερώθηκαν για την αρνητική απάντηση της ΔΕΠΑ, οπότε κινητοποιήθηκαν άμεσα αναζητώντας τηλεφωνικά τους αρμοδίους.

Κατόπιν της δυσμενούς εξελίξεως, ο κ. Παπαντίδης συμπεραίνει ότι είτε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης δεν είχε ενημερώσει εγκαίρως με σχετικό έγγραφο τη ΔΕΠΑ ώστε να εγκριθεί η πρόταση της ΒΦΛ, είτε η ΔΕΠΑ είχε ενημερωθεί κι έλαβε αυθαίρετα μια απόφαση διαφορετική από τα εισηγούμενα. Τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι καβαλιώτες βουλευτές, αναζητούσαν έως αργά το βράδυ της Τετάρτης τον Ασημάκη Παπαγεωργίου, τον οποίον όμως δεν μπορούσαν να εντοπίσουν.

Την προηγούμενη ημέρα οι εργαζόμενοι είχαν συναντηθεί με τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και το νομικό σύμβουλο της ΔΕΠΑ οι οποίοι επέδειξαν αρνητική διάθεση προς το αίτημα της ΒΦΛ ζητώντας και εγγυήσεις. Στην πορεία όμως και σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχαν οι εργαζόμενοι, το πρόβλημα θα επιλύονταν κατόπιν υφυπουργικής παρεμβάσεως. Επιχειρώντας να ερμηνεύσει την αρνητική απάντηση της ΔΕΠΑ, ο Ιορδάνης Παπαντίδης υπέθεσε ότι η επόμενη εξέλιξη θα είναι η παύση ακόμη και της παροχής του 5% φυσικού αερίου προς το εργοστάσιο.

Το ευχάριστο σενάριο θα ήταν να αποστείλει την έγγραφη εισήγησή του ο Υφυπουργός Ανάπτυξης προς τη ΔΕΠΑ, προκειμένου η διοίκηση να συνεδριάσει εκ νέου και να υλοποιήσει τις εντολές. Το δυσάρεστο σενάριο ούτε καν ήθελαν να το εξετάσουν οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ.

 

 

Διαβάστε επίσης