΄Αλλο πρόοδος και άλλο συμφωνία …

 ΄Αλλο πρόοδος και άλλο συμφωνία …

Η πρόοδος που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών που υπάρχει και μνημονεύτηκε μετά το τέλος του Eurogroup της Δευτέρας είναι κάτι θετικό αλλα δεν είναι συμφωνία και εδώ που έχουμε φτάσει την κατάσταση μπορεί να την αλλάξει (έστω και ψυχολογικά) μόνο μια συμφωνία με τους εταίρους που είναι εφικτή αλλα δεν έρχεται.

Η κυβέρνηση δεν θέλει με τίποτα να οδηγηθεί σε δημοψήφισμα αφού το αποτέλεσμα είναι γνωστό και ο Τσίπρας το γνωρίζει καλά.

Ξέρει ο Τσίπρας πρίν ακόμα γίνει κυβέρνηση οτι οι έλληνες δεν επιθυμούν την χώρα έξω απο το ευρώ και για τον λόγο αυτό κάνει τα αδύνατα – δυνατά προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές και μάλιστα εντός Μαϊου.

Οι αναφορές σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα γίνονται για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς  και για την αντίπαλη πλευρά που πρέπει και αυτή να κάνει πίσω αφού μέχρι σήμερα πίσω κάνει μόνο η ελληνική πλευρά.

Για τον λόγο αυτό έχουμε και πρόοδο στις συζητήσεις.

Η ελληνική κυβέρνηση θέλει συμφωνία εντός του μήνα γιατί σύμφωνα και με τα λεγόμενα του Βαρουφάκη τα λεφτά σε δύο εβδομάδες τελειώνουν και αν δεν υπάρξει εκταμίευση θα αρχίσουν πραγματικά να σφίγγουν οι κώλοι !

Η κατάσταση στην οποία θέλανε να ΄φέρουν την Ελλάδα οι δανειστές θα είναι γεγονός σε περίπου 15 ημέρες που στα ταμεία δεν θα υπάρχει δίφραγκο ούτε για ταξί.

Μέχρι τότε καταλαβαίνετε οτι θα πρέπει να έχει υπάρξει οχι μόνο συμφωνία αλλα και εκταμίευση μέρους της δόσης για να μπορέσει το ελληνικό κράτος να ανταποκριθεί στις εσωτερικές του υποχρεώσεις.

Πληρώσαμε και την δόση στο ΔΝΤ και πλέον περιμένουμε τον Ντράγκι να ανοίξει την στρόφιγγα της ρευστότητας.

Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει και θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Κυβερνητικοί , οι της αντιπολίτευσης και βέβαια οι δανειστές μας.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ ο καιρός τα επόμενα 24άωρα θα είναι καλός και φαίνεται να γίνεται άστατος απο το Σάββατο και μετά.

Βέβαια θα έχετε διαπιστώσει και εσείς ότι όσο περνάνε οι μέρες και πλησιάζει ο Ιούνιος τόσο φουντώνουν τα κύματα των κουνουπιών που όπως φαίνεται θα είναι και φέτος το καλοκαίρι πρόβλημα.

Τα προγούμενα καλοκαίρια τα κουνούπια ήταν ένα απλό θέμα και πλέον έχουν γίνει πρόβλημα.

Πέρσι το καλοκαίρι υπήρχανε απογεύματα που δεν μπορούσαμε να βγούμε απο το σπίτι μας.

Παραμονεύαν και μας την πέφτανε κατα δεκάδες για να μην σας πω εκατοντάδες.

Φιδάκια , σπρέυ και οτι άλλο περνάει απο το μυαλό σας προκειμένου να προστατευτούμε απο τις επιδρομές.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει και σίγουρα τα καλύτερα παιδιά δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα που λέει και το τραγούδι.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι και΄ροί εκτός απο ύποπτοι και πονηροί είναι και ύπουλοι.

Τα λέμε και πάλι αύριο.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης