• 28 Απριλίου 2024,

΄Εχουμε γκάζια και τα δίνουμε …

 ΄Εχουμε γκάζια και τα δίνουμε …

Γκάζια υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα σε αυτήν την χώρα και τα δίνουμε.

Τα δίνει πρώτα ο Σαμαράς γιατί οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούνε και τα δίνουν με την σειρά τους και οι υπουργοί της κυβέρνησης που θα πρέπει τώρα να τρέξουν αφού σύμφωνα με τον Σαμαρά θα πρέπει να εξουδετερώσουμε το όπλο της καθυστέρησης των μεταρρυθμίσεων απο την φαρέτρα των δανειστών.

Μην ξεχνάτε οτι εκτός όλων των άλλων που δεν ήτανε και λίγα ένας λόγος που δεν περπάτησε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ήτανε η καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων αφού τίποτα απο όλα αυτά που αποφάσιζε η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόϊκα δεν γινότανε.

Δουλειά μιας κυβέρνησης δεν είναι να βάζει μόνο φόρους αλλα και να κάνει μεταρρυθμίσεις ξεπερνώντας τυχόν προβλήματα και αντιδράσεις.

Απο τότε που διαβήκαμε το τούνελ της κρίσης όλες οι κυβερνήσεις με πάρα πολύ μεγάλη ευκολία βάζουν φόρους κόβοντας μισθούς και συντάξεις και τις μεταρρυθμίσεις τις αφήνουν για τον επόμενο μήνα και έτσι περνάνε τα χρόνια και δεν γίνεται τίποτα.

Πάντως αν όλα πάνε έτσι όπως τα έχει στο μυαλό του ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας αυτήν την εβδομάδα και μέχρι την Πέμπτη θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί τα μέτρα αφού σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της ψήφισης του νομοσχεδίου που θα έχει τα μέτρα των 11,5 δις θα προγραμματιστεί και ο νέος κύκλος των απεργιακών κινητοποιήσεων με τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ να παίρνουν κεφάλι και να έχουν ξεκινήσει απο χθες 48ώρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι και την Πέμπτη που θα ψηφιστούν τα μέτρα στην Βουλή.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο δεν θα προλάβουν να μας δημουργήσουν πρόβλημα οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ και μάλον θα τις γλυτώσουμε τις διακοπές ρεύματος εκτός και αν συμβεί κάτι άλλο.

Σύμφωνα με συνδικαλιστή της ΔΕΗ οι διακοπές ηλεκτροδότησης θα παρουσιαστούν μετά απο ένα μήνα απεργίας αφού υπάρχουν αρκετά αποθέματα λιγνίτη.

Το ερώτημα είναι αν θέλουν οι εργαζόμενοι να κάνουν ασιθητή την απεργία τους ή να την αφήσουν να κυλήσει φυσιολογικά χωρίς διακοπές ηλεκτροδότησης.

Πάντως εδώ που φθάσαμε θα είναι καλό οτι είναι να γίνει να γίνει μέσα σε αυτήν την εβδομάδα και να τελειώνουμε για να πάμε παρακάτω γιατί παρακάτω έχουμε την επόμενη δόση και τα λεφτά είναι πολλά Άρη φίλε μου.

Σαρώνει η ανεργία στην Ελλάδα …

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που είδανε το φως της δημοσιότητας η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία αφού απο το 17 και κάτι ψιλά πήγαμε στο 24 και κάτι ψιλά και έτσι όπως πάμε θα αγκαλιάσουμε και το 30%.

Δεν θα αργήσει να συμβεί και αυτό αφού τους τελευταίους μήνες μόνο κλείνουν επιχειρήσεις.

Αβέρτα κλείνουν και καμμία δεν ανοίγει.

Πάμε για μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων εκ των πραγμάτων αφού δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα για παράδειγμα που έχει βαθειά ύφεση και ανεργία ρεκόρ να μπορεί να παρακολουθήσει την πορεία της Γερμανίας.

Δηλαδή θα μας πάνε σε Ευρώπη δύο ταχυτήτων εκ των πραγμάτων και οχι γιατί θα το έχουν αποφασίσει.

Ισως αυτό να είναι το σχέδιο και ίσως για αυτό η Ελλάδα να μαστιγώνεται τόσο άσχημα για 4η συνεχή χρονιά.

Οπως και να έχει ο δρόμος της επιστροφής δεν θα είναι εύκολος για κανέναν.

Η Ελλάδα θα πρέπει κάποια στιγμή να επιστρέψει στον δρόμο της ανάπτυξης και της υγιούς λειτουργίας μακριά απο τοξικές συμπεριφορές και αντιδράσεις.

Κάποια στιγμή θα πρέπει αυτά που βγάζουμε να είναι περισσότερα απο αυτά που ξοδεύουμε για να ΄πούμε οτι θα γίνει δουλειά και θα ηρεμήσουμε σε κάποια χρόνια γιατί μην νομίζετε οτι μετά το ξεκαθάρισμα που θα γίνει με την ευκαιρία αυτής της δημοσιονομικής προσαρμογής οτι δεν θα ξαναζήσουμε σε κάποια χρόνια τα ίδια.

Μετά απο μερικά χρόνια θα αρχίσουν και πάλι οι εκάστοτε κυβερνήσεις να βολεύουν τα δικά τους παιδιά δημιουργώντας το αδιαχώρητο στον δημόσιο τομέα που είναι σίγουρο οτι στο μέλον θα ζήσει παρόμοιες καταστάσεις με αυτές που ζούμε σήμερα εκτός και αν αλλάξει η φιλοσοφία του έλληνα ΄που θέλει το παιδί του για να σωθεί να μπεί στο δημόσιο.

Η επιχείρηση απαξίωσης του δημοσίου με κομμένους μισθούς και δώρα ίσως αλλάξει τα όνειρα του έλληνα που μπορεί να στραφεί στην προοπτική του ιδιωτικού τομέα που έτσι και αλλιώς αποτελεί τον μοναδικό μοχλό ανάπτυξης για κάθε οικονομία.

Και στην Ελλάδα να ξεκινήσει η ανάκαμψη να ξέρετε οτι θα ξεκινήσει απο τον ιδιωτικό τομέα.

Να περάσει

η μπόρα …

Κατα τα άλλα πάμε καλά και θα πάμε καλύτερα όταν περάσει η μπόρα και αυτών των μέτρων που θα δημιουργήσει αρκετούς κραδασμούς στην ελληνική κοινωνία που έτσι και αλλιώς με όλα όσα έχουν προηγηθεί είναι παρτάλι.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

΄Να είστε καλά μέχρι αύριο και να προσέχετε εχθρούς και φίλους και ιδιαίτερα τους φίλους γιατί τους εχθρούς τους γνωρίζεις και φυλάγεσαι ενώ στους φίλους ανοίγεσαι και την τρώς.

Καλό μήνα και καλό Φθινόπωρο με καλές θερμοκρασίες γιατί δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα για χειμώνα.

Θέλω να σας θυμίσω οτι πέρσι τέτοιες μέρες είμασταν με το χέρι στον θερμοστάτη.

Καλή συνέχει και αγάντα.

Οι καιροί που διανύουμε θέλουν και υπομονή και επιμονή.

Ολα θα περάσουν αλλα το μυστικό είναι να αντέξουμε.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης