• 3 Μαΐου 2024,

΄Ολα θα πάνε καλά …

 ΄Ολα θα πάνε καλά …

΄Ολα θα πάνε καλά …

Το Eurogroup που μάλλον έχει λήξει αφού ξεκίνησε χθές το απόγευμα εικάζουμε οτι θα πήγε καλά μιας και την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές το Εurogroyp που αναμένουμε δεν έχει ακόμα ξεκινήσει απλά είμαστε στην προθέρμανση.

Το πιο πιθανό είναι να πήγε καλά , να έχει οριστεί η ημερομηνία της εκταμίευσης της δόσης μαμούθ αλλα και να έχει βρεθεί η χρυσή τομή για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Το Eurogroup που τελείωσε σύμφωνα με τους πολιτικούς εκτιμητές ήτανε το πιο κρίσιμο για την Ελλάδα απο τότε που περάσαμε το κατώφλι της κρίσης και θα είναι το Eurogroup σκαλοπάτι λίγο πρίν την μεγάλη έξοδο αν και πιστεύω οτι οι περισσότεροι έλληνες με όλα αυτά που έχουν μαζευτεί για να πληρώσουν απο τα χαράτσια θα αργήσουν πολύ να βρούνε την έξοδο απο το τούνελ της κρίσης.

Σίγουρα η Ελλάδα θα βγεί πιο γρήγορα αλλα οι περισσότεροι έλληνες πολίτες θα αργήσουν.

Τα τελευταία 3 χρόνια που είμαστε στην προσπάθεια της δημοσιονομικής προσαρμογής έχουμε συσσωρεύσει ένα σωρό χρέη απο τα χαράτσια και τα μέτρα αφού είναι γνωστό σε όλους οτι δεν υπάρχει μία !

Οχι δύο αλλα ούτε μία …

Τέλος πάντων η ουσία είναι οτι για την Ελλάδα το κλίμα στην Ευρώπη άλλαξε και άλλαξε απο την στιγμή που αποφασίσανε να μας κρατήσουν εντός της ευρωζώνης.

Και η απόφαση αυτή να ξέρετε λήφθηκε εκεί μέσα στον Αύγουστο του 2012 αφού μέχρι τότε όλα τα ενδεχόμενα ήτανε ανοιχτά και παίζανε όλα τα σενάρια.

Οι Ευρωπαίοι ήτανε αποφασισμένοι ακόμα και για μια χρεωκοπία της Ελλάδας και μάλιστα άτακτη.

Απο τα τέλη Αυγούστου που ελήφθη η απόφαση της μη εξόδου άλλαξε το κλίμα για την Ελλάδα αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι θα καλυτερέψει και η καθημερινότητα των ελλήνων.

Το κεφάλαιο αυτό της καθημερινότητας των ελλήνων θα μας απασχολήσει τους επόμενους μήνες.

Πάντως η αρχή έγινε με την απόφαση να μείνει η Ελλάδα μέσα και να σωθεί έστω και με τον τρόπο που έχουν επιλέξει οι εταίροι μας που δεν είναι και ο πιο ανώδυνος.

Το αντίθετο θα έλεγα αφού είναι ο πιο σκληρός και σε πολλές περιπτώσεις άδικος αφού απο την τραγωδία των ελλήνων οι “σωτήρες” μας θέλουν να βγάλουν και βγάζουν λεφτά.

Εκτός απροόπτου η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης θα ληφθεί και τα λεφτά θα τα πάρουμε στις 5 του Δεκέμβρη ολα και οχι σε δύο δόσεις.

Καταλαβαίνετε οτι μετά την εκταμίευση της δόσης θα ξεκινήσει ένας δεύτερος αγώνας δρόμου προκειμένου να προλάβει μέρος των χρημάτων απο την δόση να πέσει και στην αγορά ξεπληρώνοντας το κράτος παλαιότερα του χρέη προς ιδιώτες και επιχειρήσεις που βογγάνε.

Αν εξαιρέσεις τα μέτρα του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ part ΙΙΙ ολα ΄πάνε καλά και θα πάνε πολύ καλύτερα όταν περάσει ο χειμώνας και σκάσει η άνοιξη.

Η ομάδα δεν έχει ψυχολογία

Η ήττα που γνώρισε η Ενωση μέσα στον Πειραιά απο τον Ολυμπιακό είναι ήττα για ψυχολογικά προβλήματα.

Είπαμε οτι είμαστε αγωνιστικά πολύ πίσω απο τον Ολυμπιακό αλλα οχι και να χάσουμε με 60 πόντους διαφορά.

Αυτό που υποστήκαμε δεν είναι ήττα αλλά πανωλεθρία.

Εδώ κολλάει το γνωστό άνευ σιέλου …

Η ομάδα δεν έχει ψυχολογία και θα πρέπει ο προπονητής που θα πρέπει και αυτός να βελτιωθεί να επικεντρωθεί στην ψυχολογία των παικτών που θα πρέπει να αλλάξει αν θέλουμε να πανηγυρίσουμε την πρώτη μας νίκη την Κυριακή στο “Αλεξάνδρα Δήμογλου”.

Η ομάδα μπορεί να σωθεί και να γυρίσει το παιχνίδι αλλα υπο προυποθέσεις.

Θα πρέπει οι παίκτες να αποχωριστούν την ψυχολογία του looser και να μπούνε την Κυριακή στο παρκέ του γηπέδου και να γυαλίζει το μάτι τους.

Ένα είναι αυτό και το δεύτερο είναι οτι θα πρέπει να κοουτσάρει καλύτερα απο τον πάγκο ο Γαλάνης την ομάδα που μέχρι στιγμής έχει φανεί μικρότερος των περιστάσεων.

Ισως να έχει ικανότητες και να αξίζει να είναι στον πάγκο ομάδας Α1 αλλα εμείς ακόμα αυτές τις ικανότητες δεν τις είδαμε.

Θα πρέπει και ο ίδιος να ανεβάσει στροφές και για τον ίδιο προσωπικά αλλα και για την ομάδα γενικότερα.

Τονίζω οτι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα είναι αναστρέψιμη και μπορούμε να το παλέψουμε και μάλιστα να καταφέρουμε να μείνουμε στην κατηγορία.

Τώρα η Ένωση μας χρειάζεται περισσότερο απο κάθε άλλη φορα.

Την Κυριακή να γεμίσουμε το γήπεδο και να φωνάξουμε για την πρώτη νίκη της ομάδας που θα αποτελέσει και ένα καινούργιο ξεκίνημα προς την σωτηρία.

Σταματάει η βροχή και πέφτει λίγο η θερμοκρασία …

Τώρα όσο αφορά τον καιρό να ξέρετε οτι απο αύριο το μεσημέρι και μετά σταματάει η βροχή αλλα ο καιρός παραμένει βαρύς και μελαγχολικός.

Μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα δεν βρέχει αλλα ο καιρός θα μας δίνει την εντύπωση οτι είναι έτοιμος να βρέξει και το μόνο που θα γίνει είναι να πέσει ΄λίγο η θερμοκρασία.

Η κατώτερη θερμοκρασία θα είναι 9 βαθμοί και τον φάγαμε και τον Νοέμβρη λεβέντες.

Μεγάλη ιστορία.

Πέρυσι μέχρι τέτοια μέρα είχαμε ζήσει τον μισό χειμώνα της χρονιάς.

Και να ξέρετε οτι και ο Δεκέμβρης θα είναι καλός.

Οχι οτι θα την παλέψουμε και τον Δεκέμβρη χωρίς να ανάψουμε κάτι αλλα τα φαινόμενα και το κρύο θα είναι ήπια.

Χειμώνας , χειμώνας μετά τα Χριστούγεννα.

Μέχρι το 2060 αν δεν αλλάξει κάτι η παγκόσμια θερμοκρασία θα έχει ανέβει 4 βαθμούς.

Καταλαβαίνετε οτι αν δεν γίνει κάτι και μάλιστα άμεσα θα το χάσουμε το τρένο.

Θα μου πείτε μπροστά στα τόσα τρένα που έχουμε χάσει τι θα γίνει αμα χάσουμε και αλλο ένα ;

Καλή σας ημέρα και καλό κουράγιο γιατί και η σημερινή μέρα όπως και οι πρηγούμενες χρειάζονται πολύ κουράγιο και ψυχική δύναμη.

Καθημερινά έχουμε να αντιμετωπίσουμε τόσα πολλά που κάποιες φορές σου έρχεται να λυγίσεις.

Το μυστικό και είναι μεγάλο μυστικό είναι να αντέχουμε.

Μπορεί να υπάρχουν απώλειες μετά απο κάποιες μάχες αλλα το μυστικό είναι να αντέχουμε και να μην παραδινόμαστε.

Σίγουρα έρχονται τα καλύτερα αφού σίγουρα τα καλύτερα ακόμα δεν τα έχουμε ζήσει.

Να είστε καλά και να προσέχετε οχι τους εχθρούς αλλα τους φίλους γιατί τους εχθρούς τους ΄ξέρεις και φυλάγεσαι.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης