΄Ολα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν …

 ΄Ολα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν …

Παράταση για ένα χρόνο παίρνει η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης σύμφωνα με το νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ που έρχεται.

Στο ίδιο ΜΝΗΜΟΝΙΟ παραμένει ανοιχτό το θέμα του χαρατσιού της ΔΕΗ που είναι πολύ πιθνανό να εισπράττεται μαζί με τους λογιαριασμούς της ΔΕΗ και το 2014.

Καταλαβαίνετε οτι η τρόϊκα μας παίζει και οτι πάει να τελειώσει το ανανεώνει με ένα νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ αφού κατα την γνώμη της ο ασθενής δεν είναι ακόμα σε θέση να αποσυνδεθεί απο την υποστήριξη.

Τα νούμερα δεν βγαίνουν, θα υπάρξουν κενά χρηματοδότησης και καταλαβαίνετε οτι για να προλάβουν τα χειρότερα οι πιστωτές μας παρατίνουν τους φόρους και τα χαράτσια που σύμφωνα με ένα άλλο παλαιότερο ΜΝΗΜΟΝΙΟ θα επρεπε να τελειώσουν στα τέλη του χρόνου ή στο τέλος του 2014.

Νομίζω οτι ο Σαμαράς βιάστηκε πολύ να μιλήσει για success story και θα πρέπει να αρχίσει να το μαζεύει γιατί αυτό που ζούμε και θα ζήσουμε απο τον Σεπτέμβρη και μετά θα δοκιμάσει ακόμα περισσότερο και τις ανοχές μας και τις αντοχές μας.

Το χειρότερο βέβαια απο όλα είναι οτι το μήνυμα οι τροϊκανοί δεν τον παίρνουν και παίζουν με την φωτιά.

Και αναφέρομαι στο μήνυμα που λέει ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ , όχι άλλα χαράτσια και φόρους.

Νομίζω οτι υπάρχουν μέτωπα σε αυτήν την μάχη με την φτώχεια και την μιζέρια.

Το ένα μέτωπο βρίσκεται στο εσωτερικό της χώρας και λέει οτι είμαστε στο τέλος της δύσκολης διαδρομής , οτι έρχονται τα καλύτερα και οτι είμαστε έτοιμοι για να ζήσουμε το success story και υπάρχει και το μέτωπο εκτός συνόρων της χώρας που λέει ακριβώς τα αντίθετα.

Οτι δηλαδή έχουμε μπροστά μας βουνό να ανέβουμε και οτι ακόμα τίποτα δεν τελείωσε.

Μπορεί να έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο αλλα χρειάζεται ακόμα τεράστια προσπάθεια για να φθάσουμε στον στόχο.

Καταλαβαίνετε οτι υπο αυτές τις συνθήκες ο έλληνας πολίτης που έχει “κλατάρει” γίνεται αποδέκτης δύο διαφορετικών μηνυμάτων και αν και θέλει να πιστέψει οτι ισχύουν αυτά που λέει το μέτωπο στο εσωτερικό της χώρας διαπιστώνει οι αλήθειες έρχονται απο το μέτωπο εκτός συνόρων.

Μπορεί εμείς να λέμε τα δικά μας αλλα και να τα έχουμε κάπως αλλιώς στο μυαλό μας αλλα τελικά αυτά που αποφασίζονται για εμάς χωρίς εμάς έρχονται απο το μέτωπο της Μέρκελ.

Διότι κακά τα ψέμματα την σωτηρία της χώρας κουμαντάρει απο την πρώτη μ.έρα της κρίσης η παράταξη της Μέρκελ.

Ολοι οι υπόλοιπο έχουν ρόλο διακοσμητικό αφού κανείς δεν τους ρωτάει και κανείς δεν τους υπολογίζει.

Στην Ευρώπη γίνεται αυτό που θέλουν οι Γερμανοί και εμείς που περιμέναμε τον Ολάντ για να μας βοηθήσει απογοητευτήκαμε οικτρά αφού ο Ολάντ αποδυκνείεται χειρότερος και του Σαρκοζί.

Ο Ολάντ χάθηκε στην μετάφραση και κυρίως χάθηκε στην πορεία να βρεί τον ρόλο του δίπλα στην Μέρκελ που παραμένει το μεγάλο αφεντικό της Ευρώπης.

Πήγε λίγο να την κοντράρει στις πρώτες μέρες της θητείας του ώς πρόεδρος της Γαλλίας αλλά έφαγε τα μούτρα του και έτσι μαζεύτηκε.

Δεν ξέρω ποιός μπορεί να αλλάξει την κατάσταση στην Ευρώπη , το βλέπω δύσκολο , αλλα και για τα επόμενα χρόνια κουμάντο σε αυτόν τον μαχαλά θα κάνει η Άνγκελα.

 

Φουντώνει

η ζέστη !

Κατά τα άλλα ο καιρός είναι θερμός και μετά την πιο ζεστή χθεσινή μέρα του φετεινού καλοκαιριού πάμε για ΄σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας απο την Πέμπτη και μετά.

Η λύση στον καύσωνα είναι η θάλασσα.

Ολη την μέρα μέσα στην θάλασσα με καπέλο όμως γιατί ο ήλιος καίει.

Χωρίς απολύσεις δεν έχει φράγκο !

Πάντως για να ξέρουμε που πάμε να έχετε υπόψη σας οτι απο εδώ και στο εξής κάθε φορά που είναι να πάρουμε λεφτά απο τους δανειστές μας θα κάνουμε ένα σωρό απολύσεις.

Αλλιώς δεν έχει μία.

Αυτό το είπε ξεκάθαρα η Λαγκάρντ και έτσι είναι.

Για να ξέρετε τι μας περιμένει απο τον Σεπτέμβρη και μετά.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε.

ΑΛΟΡΑ!

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης