• 4 Μαΐου 2024,

΄Οσο νυχτώνει …

 ΄Οσο νυχτώνει …

Οσο πλησιάζουμε στο φινάλε του 2015 τόσο νιώθουμε οτι η θηλιά των δανειστών σφίγγει γύρω απο τον λαιμό μας αφού πλέον είμαστε στην φάση εφαρμογής όλων όσων ψηφίζουμε με σχετική άνεση τις τελευταίες εβδομάδες.

Το μοναδικό λάθος της επιθετικής πολιτικής, κυρίως το πρώτο εξάμηνο, της διακυβέρνησης της χώρας απο τον ΣΥΡΙΖΑ με Βαρουφάκη και Λαφαζάνη στην σύνθεσης της εξουδετέρωσε κάθε αμυντικό όπλο που είχε η ελληνική πλευρά στις φορολογικές επιθέσεις των δανειστών.

Η κατά μέτωπο επίθεση και συγκρουση με τους δανειστές  οδήγησε σε ακραίες καταστάσεις και μας έβγαλε οριστικά εκτός μάχης.

Πλέον απο εδώ και στο εξής η στάση μας θα είναι μόνο παθητική γιατί οτι είχαμε να πούμε το είπαμε το καλοκαίρι που μας πέρασε και φάγαμε τα μούτρα μας.

Ο Τσίπρας που γνωρίζει καλά πλέον τους όρους παιχνιδιού , αφού και αυτός έμαθε, βιάζεται και τα ψηφίζει όλα με σχετική ευκολία γιατί θέλει με το νέο έτος να μπορέσει να αλλάξει την ατζέντα των δανειστών οι οποίοι αν δεν έχουν να ασχοληθούν με τα προαπαιτούμενα για τα οποία θα έχουμε συμφωνήσει πριν ψηφίσει θα αναγκαστούν να ασχοληθούν με την μείωση του χρέους που είναι και το μοναδικό στο οποίο ποντάρει ο Τσίπρας για να σώσει την παρτίδα και να καθαρίσει την μπουγάδα.

Ο κόσμος εμπιστεύτηκε το καθαρό βλέμμα του Τσίπρα αλλα αν διαπιστώσει οτι και αυτός είναι μια απο τα ίδια με τους προηγούμενους θα τον γκρεμίσει.

Ο λαός εμπιστεύτηκε στον Τσίπρα την τύχη της χώρας και του έδωσε εντολή να ψηφίσει όλα τα δύσκολα μέτρα που ζητούν οι Ευρωπαίοι αλλα πριν το τέλος της θητείας της κυβέρνησης του να έχει βγάλει την χώρα απο την κρίση.

Άλλωστε το ΜΝΗΜΟΝΙΟ που ζούμε και είναι το τελευταίο , οτι και να γίνει έχει διάρκεια 3 ετών.

Ο Τσίπρας με σωστούς χειρισμούς μπορεί να προλάβει να κυβερνήσει την χώρα και ένα χρόνο εκτός προγράμματος.

Τώρα όσο αφορά τις κατηγορίες οτι συχνά – πυκνά μιλάει με τον Καραμανλή αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.

Ο άνθρωπος δείχνει με τον τρόπο αυτό οτι είναι ανοιχτός σε συζητήσεις και συμβουλές που ίσως τον βοηθήσουν να δεί κάποια πράγματα που ίσως μέχρι σήμερα δεν έβλεπε.

Βέβαια για άλλη μια φορά υπάρχει το στοιχείο της υπερβολής αφού ζούμε στην χώρα της υπερβολής.

Οτι γίνεται στην Ελλάδα αγγίζει τα όρια της υπερβολής.

Και οι νίκες αλλά και οι ήττες μας σε όλα τα επίπεδα είναι υπερβολικές.

Για τον λόγο αυτό δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να πλήξεις στην Ελλάδα.

Κατά τα άλλα πάμε ΄και καλά έχουμε μπεί στην εβδομάδα που θα μας οδηγήσει στα Χριστούγεννα.

Η κίνηση στην αγορά είναι υποτονική και παραπονιούνται οι επαγγελματίες αλλα νομίζω οτι η κατάσταση που βιώνουμε είναι άκρως φυσιολογική αφού ο κόσμος δίνει πρώτα προτεραιότητα στους φόρους και εν συνεχεία στα λούσα.

Πρώτα φόροι και χαράτσια μετά φαγητό και αν περισσέψει κάτι μπορεί να πάρουμε και καμμιά παντόφλα.

Για αυτό και όλοι μας λένε οτι τα φετεινά Χριστούγεννα θα είναι τα πιο δύσκολα των τελευταίων ετών.

Για αυτό και όλοι βιαζόμαστε να φύγει το 2015 και να έρθει το 2016 που μέσα στο πρώτο του εξάμηνο θα μας φέρει και την άρση των capital controls.

Έτσι μας έχουν υποσχεθεί τουλάχιστον.

Η πρόβλεψη του καιρού μέχρι και ανήμερα Χριστουγέννων μας δείνει ήλιο με δόντια και συνθήκες παρόμοιες με αυτές που ζούμε το τελευταίο δεκαήμερο.

Αν ΄χαλάσει ο καιρός αυτό θα γίνει μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Η κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσιεύματα Αθηναϊκών εφημερίδων σκέφθεται να δώσει άλλη μια ευκαιρία σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις να ενταχθούν στις 100 δόσεις.

Αυτό είναι μια καλή σκέψη αλλα το θέμα είναι να θα βρεί σύμφωνους τους δανειστές που παίρνουν και τις τελικές αποφάσεις.

Διότι το θέμα αγαπητοί μου αναγνώστες δεν είναι τι λέμε εμείς αλλα τι λένε αυτοί.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να διατηρείτε σταθερέςς θερμοκρασίες.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει και σίγουρα τα καλύτερα έρχονται.

Ζούμε μεγάλες στιγμές και θα ζήσουμε ακόμα μεγαλύτερες γεροί να είμαστε.

Είμαστε πανέτοιμοι για τα Χριστούγεννα του 2015 και πάνω απο όλα είμαστε έτοιμοι για τα τσιμπούσια των εορταστικών αυτών ημερών.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης