• 15 Μαΐου 2024,

΄Οσο νυχτώνει …

 ΄Οσο νυχτώνει …

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι δημοσκοπήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής θα μπορούν να γίνονται μέχρι και το Σάβατο, μια ημέρα πρίν να ανοίξουν οι κάλπες.

Πάντως το μήνυμα των τελευταίων δημοσκοπήσεων είναι οτι η διαφορά ανάμεσα στον πρώτο ΣΥΡΙΖΑ και την δεύτερη Νέα Δημοκρατία μεγαλώνει και αγγίζει πλέον ακόμα και τις 5 μονάδες.

Αυτό που δεν είναι σίγουρο είναι η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και μάλλον θα πάμε σε κυβέρνηση συνεργασίας αλλα το ερώτημα είναι με ποιόν θα συνεργαστεί όταν όλους εκτός απο τους Ανεξάρτητους έλληνες τους έχει απορρίψει.

Μόνο με τον “αναγκαίο καλό” μπορούν να συνεργαστούν – σύμφωνα με τα λεγόμενα τους – αρκεί βέβαια το “αναγκαίο καλό” να μπορέσει να μπεί στο ελληνικό κοινοβούλιο γιατί υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το τρενάκι του Πάνου Καμένου να μείνει στα πίτς.

Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος των ΑΝ. ΕΛ τα τελευταία 24άωρα όπου σταθεί και όπου βρεθεί λέει οτι διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ απο την δεύτερη Νέα Δηγμοκρατία είναι 7 μονάδες και οτι πλέον οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ προκειμένου αυτοί να μπούνε στην Βουλή και οχι τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες επίσης δημοσκοπήσεις το ΠΟΤΑΜΙ φαίνεται να είναι αγκαλιά με την τρίτη θέση ( να ‘ ναι καλά ο Παπανδρέου ο Γιωργάκης) ενώ ο Βενιζέλος θα παλέψει με την Χρυσή Αυγή για την τέταρτη θέση.

Ο Γιωργάκης δεν μπαίνει στο κοινοβούλιο και θα μπορέσει άνετα και εύκολα να κάνει αυτό που δεν έκανε όταν πέρασε απο το μυαλό του το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ.

Να πάει σε ένα νησί και να παίζει κιθάρα.

Μέχρι και ο Βενιζέλος που πήρε μάλλον χαμπάρι οτι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ είναι μη ανατρέψιμη δηλώνει οτι είναι ανοιχτός σε μια μετεκλογική συνεργασία μαζί του.

Να μου το θυμηθείτε οτι αν η διαφορά είναι πάνω απο 4 μονάδες για την Νέα Δημοκρατία θα μπεί και θέμα αρχηγού.

Δεν τον βλέπω καλά τον Σαμαρά και βλέπω επίσης τον Καραμανλή που τελευταία ξεκίνησε τις αρχηγικές εμφανίσεις να επιστρέφει πάνω στο άλογο γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει άλλη διάδοχη κατάσταση.

Η Ντόρα πρίν απο μερικούς μήνες έκαψε την υποψηφιότητα της για διάδοχος του Σαμαρά  κάνοντας το δικό της κόμμα που όμως δεν είχε καμμία απήχηση στον λαό και έτσι αναδιπλώθηκε και γύρισε πίσω.

Πάντως όσο πλησιάζουμε στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής τόσο πληθαίνουν οι φωνές προερχόμενες απο τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτοδυναμία.

Ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ οικονομολόγος Βαρουφάκης που στο παρελθόν έχει προκαλέσει ουκ ολίγη αναστάτωση για τις απόψεις του όσο αφορά την θέση της Ελλάδας απέναντι στους εταίρους και τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ δηλώνει λίγα μόλις 24άωρα πρίν απο τις εκλογές οτι καλύτερα στην αντιπολίτευση παρά να μην καταφέρουμε την αυτοδυναμία.

Το μόνο που δεν θέλουν οι έλληνες είναι επαναληπτικές εκλογές γιατί τότε πραγματικά θα αρχίσει να χάνεται το τόπι και η κατάσταση θα αρχίσει πραγματικά να γίνεται ζόρικη.

Οι εταίροι δεν είναι διατεθειμένοι να μας περιμένουμε για πολύ ακόμα και όπως έχουν αποδείξει μπορούν και χωρίς εμάς.

Δεν τον θέλουν αλλα αν προκύψει νομίζω οτι δεν θα τους χαλάσει και καθόλου.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και εκτός απο τις εκλογές περιμένουμε και τις Αλκυονίδες μέρες που κάπου εδώ γύρω είναι και έρχονται.

Όπως λέει και το τραγούδι κλείνω και έρχομαι , έρχομαι φτάνω με το πρώτο το αεροπλάνο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ μετά τους νοτιάδες έρχονται βοριάδες ηλιοφάνειες και πτώση της θερμοκρασίας.

Να είστε καλά και τα λέμε και πάλι αύριο.

Το νού σας και τα μάτια σας 14.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης