μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας περιόδευσαν χθες στις περιφερειακές (και άλλες) υπηρεσίες του Διοικητηρίου μοιράζοντας προεκλογικό υλικό. Κατέληξαν στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρου Μαρκόπουλου με τον οποίο είχαν σύντομη συζήτηση. Σε αυτή ρυθμίστηκε κι ικανοποιήθηκε το αίτημα τους για το βράδυ των αποτελεσμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ (Καβάλας) θα έχει δικό του χώρο στον δεύτερο όροφο για να μαζεύει κι αυτός τα τοπικά αποτελέσματα. Γραφείο για τον ίδιο λόγο ζήτησαν κι όπως φαίνεται θα έχουν οι περισσότεροι από τους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ.

Οι κάλπες «κλείνουν» στις 7 το απόγευμα της Κυριακής. Οι εκλογές θεωρούνται εύκολες ως προς τη διαδικασία αμέσως μετά. Την καταμέτρηση ψηφοδελτίων και σταυρών. Άπαντες με λίγα λόγια πιστεύουν ότι περίπου στις 10.30 το βράδυ δεν θα έχουμε μόνο μια πρώτη εικόνα του αποτελέσματος αλλά θα το ξέρουμε σε γενικές γραμμές. Αρκεί με τη ψήφο τους οι έλληνες πολίτες να βοηθήσουν. Εκεί που οι διαφορές θα είναι μικρές, ίσως χρειαστεί να περιμένουμε περισσότερο.

Οι γνωρίζοντες αυτή τη διαδικασία εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα τη Κυριακή θα βγουν σαφώς πιο εύκολα και πιο γρήγορα σε σχέση με τις εκλογές τον περασμένο Μάη. Τότε η δουλειά που έπρεπε να γίνει ήταν σαφώς μεγαλύτερη από τη δουλειά που θα κάνουν τώρα τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών. Όπως τον Μάη έτσι και την Κυριακή κάποια αποτελέσματα από το Νομό Καβάλας θα σταλθούν με sms στο Υπουργείο Εσωτερικών όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Τυπικά ,σε μεγάλο βαθμό και ουσιαστικά, η προεκλογική περίοδος τελειώνει σήμερα το βράδυ. Ότι επίσημο είναι να γίνει πρέπει να γίνει (από κόμματα κι υποψήφιους βουλευτές) μέχρι την 12η βραδινή. Μετά μόνο τα απαραίτητα κι αυτά πολύ πολύ διακριτικά. Η τελευταία προεκλογική εβδομάδα ήταν για τη Καβάλα αρκετά ήσυχη. Σαφώς πιο ήσυχη από τις προεκλογικές μέρες πριν τη τελευταία εβδομάδα. Συνήθως συνέβαινε το αντίθετο. Φέτος κι αυτή η παράδοση άλλαξε.

Οι ψηφοφόροι μάλλον χαρούμενοι διαπιστώνουν το τέλος της προεκλογικής περιόδου. Χαίρονται επειδή η Κυριακή πλησιάζει, είναι πλέον σε απόσταση αναπνοής. Αυτή τη φορά πολλοί βιάζονται να ψηφίσουν. Για ευνόητους λόγους. Το βράδυ θα έχουν κατάλληλο αναπαυτικό καναπέ όπου θα κάτσουν για τα αποτελέσματα, τις δηλώσεις των αρχηγών, τις συζητήσεις για την επόμενη κυβέρνηση.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με αφετηρία την ερχόμενη εκλογική Κυριακή η χώρα αλλάζει σελίδα. Η μνημονιακή πολιτική όπως τη ξέραμε δεν θα συνεχιστεί. Αυτό το άλλο και καινούργιο που έρχεται δεν μπορούμε να το προβλέψουμε επακριβώς. Τουλάχιστον δεν θα είναι ότι μάθαμε τα τελευταία χρόνια. Με αφετηρία τα αποτελέσματα της Κυριακής τα πράγματα φαίνεται ότι δεν θα χειροτερέψουν. Αντίθετα υπάρχει πιθανότητα να γίνουν αρκετά καλύτερα. Εδώ είμαστε να το δούμε, να το επιβεβαιώσουμε. Είναι κάτι που έρχεται και δεν έχει τόσο μεγάλη σχέση (όπως πιστεύει κάποιος) με τα κόμματα που θα κερδίσουν ή θα χάσουν.  Έχει σχέση με τα μηνύματα που έλαβαν και προεκλογικά όλα τα κόμματα. Οι έλληνες πολίτες δεν αντέχουν άλλο χαράτσια- χρέη- απειλές- πάσης φύσεως μονόδρομους.

Νέα αναταραχή δημιουργεί στους κόλπους του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας επιστολή καταγγελία(;), επιστολή προβοκάτσια. Δυστυχώς βρέθηκαν κάποιοι να την προβάλλουν. Χρησιμοποιήθηκαν. Παραπλανήθηκαν. Βοήθησαν –χωρίς το γνωρίζουν- προκειμένου να υλοποιηθεί νέα άδικη επίθεση που στόχο έχει τον Γιούλη Παπαδόπουλο. Τώρα μάλιστα «απλώνεται» και σε άλλα πρόσωπα η ανυπόστατη κατηγορία…

Η διοίκηση του Δημοτικού Ωδείου δεν αντέδρασε μέχρι χθες. Κακώς. Η Διοίκηση όφειλε και οφείλει να προστατεύσει τους συνεργάτες της. Δεν είναι αρκετό να παρακολουθεί κάποιος από απόσταση, να υπερασπίζεται τον καλλιτεχνικό διευθυντή σε ιδιωτικές μόνο κουβέντες. Το πράγμα σοβαρεύει κι η διοίκηση έχει πολύ μεγαλύτερες υποχρεώσεις από αυτές που φαντάζεται.

Το θέμα δεν πρέπει να κλείσει έτσι γρήγορα. Υποχρέωση του κ. Γιούλη Παπαδόπουλου (και όχι μόνο του Γιούλη Παπαδόπουλου) είναι να βρει τον Αντώνη Αντωνιάδη. Δηλαδή να βρει και να αποκαλύψει τα πραγματικά του στοιχεία. Το περιεχόμενο της επιστολής δεν είναι μόνο αναληθές. Είναι όλα όσα οι γνωστοί άγνωστοι αντίπαλοι του κ. Παπαδόπουλου διέδιδαν προ λίγων μηνών. Θέματα που πολλές φορές απαντήθηκαν και με το παραπάνω. Κάποιοι όμως επιμένουν και λασπολογούν. Πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν.

Ο υποψήφιος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιώργος Τσακίρης δεν παραβρέθηκε στην προχθεσινή ομιλία του Βαγγέλη Παππά. Έγραψε στο διαδίκτυο τους λόγους, ευχόμενος στον συνυποψήφιο του καλή επιτυχία. Όπως σημείωσε την ώρα της ομιλίας ήταν σε προεκλογική δραστηριότητα στον Δήμο Παγγαίου.

Οι εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων και των Επαγγελματιών όλου του Νομού κατέθεσαν –ως προς το θέμα των Κυριακών- ίδιες προτάσεις με πέρσι. Μόνο τις Κυριακές που προβλέπει ο νόμος, ετοιμότητα και άμεση δράση αν υπάρξει κάποια άλλη Κυριακάτικη ευκαιρία. Το 2014 ήταν η πρώτη χρονιά που η αγορά λειτούργησε και στο Νομό μας τόσο πολλές Κυριακές. Επειδή η δοκιμή συνεχίζεται το 2015 οι μικρομεσαίοι δέχονται να γίνει υπό τις ίδιες πάνω κάτω προϋποθέσεις.

Αυτή η δοκιμή θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια μέχρι κάποια στιγμή να βγουν τα οριστικά συμπεράσματα. Τότε – με πολύτιμο σύμβουλο την εμπειρία που άπαντες θα έχουν αποκτήσει- οι εκπρόσωποι του κάθε συλλόγου ίσως αναδιπλωθούν. Ξανασκεφθούν και ζητήσουν κάτι άλλο. Μέχρι τότε υπομονή.

Η συμπολίτισσα ζωγράφος Ροδούλα Ανδρεάδου μας έστειλε το ακόλουθο μήνυμα για την έκθεση γυναικών ζωγράφων που σήμερα τελειώνει στη Δ. Καπναποθήκη: «Δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν καταφέραμε να πείσουμε το Δήμο Καβάλας ότι είναι απαραίτητη η λειτουργία της έκθεσης και τα Σαββατοκύριακα. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι και ώρες λειτουργίας των καταστημάτων και αυτό δημιουργεί πρόβλημα στους εργαζόμενους γενικά να επισκεφθούν την έκθεσή μας. Με την ευκαιρία που μας δίνετε, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους απλούς επισκέπτες της έκθεσής μας, οι οποίοι δεν παραλείπουν σε κάθε ευκαιρία να θαυμάσουν την τέχνη στην όποια της μορφή. Και ένα επίσης μεγάλο ευχαριστώ σ΄όλους αυτούς τους επώνυμους οι οποίοι για άλλη μια φορά μας αγνόησαν».

Το παρακάτω δικαστικό ρεπορτάζ αναφέρεται σε πρόσωπο που προ δύο ετών είχε κάνει τις ίδιες πράξεις και στη Καβάλα, με θύματα κυρίως ιδιοκτήτες περιπτέρων: «Σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον 35χρονο από την Έδεσσα, που συνέλαβαν χθες το απόγευμα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, σε πολυτελές ξενοδοχείο.Κρίθηκε ένοχος για έξι περιπτώσεις απάτης σε βάρος περιπτεριούχων και μικροεπαγγελματιών σε Βόλο και Ν. Ιωνία και αθωώθηκε για την έβδομη. Ο δράστης, που απέσπασε ποσό 2.530 ευρώ από τις 27 Δεκεμβρίου μέχρι και χθες, υποστήριξε στο Δικαστήριο, ότι τον πίεζε η πρώην σύζυγός του για χρήματα και ότι δεν το έκανε από κακία, αλλά γιατί έβγαζε εύκολα χρήματα! Αρχικά στο Δικαστήριο κατέθεσε, αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, που ανέφερε ότι ο δράστης αποσπούσε χρήματα από καταστηματάρχες με την πρόφαση ότι κλειδώθηκε έξω από το αυτοκίνητό του και χρειαζόταν χρήματα για να πληρώσει τον κλειδαρά. Μάλιστα τους έλεγε ότι είχε χρήματα στο αυτοκίνητο που θα τους τα επέστρεφε, όταν το ξεκλείδωνε, κάτι όμως που δεν γινόταν ποτέ. Σύμφωνα με καταγγελία, ο δράστης κινούνταν με ένα αυτοκίνητο που από την έρευνα της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι ανήκε σε μια γυναίκα με την οποία είχε δεσμό».
 

 

 

Διαβάστε επίσης