Άγαλμα τα περιστέρια !

 Άγαλμα τα περιστέρια !

Απο την απάντηση της προέδρου του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για τις διαρροές καταλαβαίνετε οτι και η ισχυρή κυρία του ταμείου αποτελεί μέρος τους σχεδίου πρόκλησης πιστωτικού γεγονότος στην Ελλάδα που θα βοηθήσει το ταμείο να περάσει την γραμμή του στη νέα συμφωνία.

Η Λαγκάρντ με επιθετική διάθεση καλύπτει Βουκολέσκου και Τόμσεν χαρακτηρίζει ανοησίες τα περί πιστωτικού γεγονότος και σημειώνει οτι δεν ωφελούν οι διαρροές.

Φταίνε οι διαρροές ή φταίει το περιεχόμενο των διαρροών ;

Διότι η Κριστίν Λαγκάρντ στην απάντηση της προς τον έλληνα πρωθυπουργό δεν αναφέρεται πουθενά στην ουσία του διαλόγου των δύο στελεχών του ταμείου που περνάει στο ντούκου.

Στο πιστωτικό γεγονός τον Ιούνη του 2015 στο παιχνίδι ήταν και οι Ευρωπαίοι που είχανε με το ΔΝΤ τις ίδιες απαιτήσεις απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.

Φαίνεται οτι αυτή η σύνθεση έχει αλλάξει με την αποχώρηση των Ευρωπαίων που φαίνετε να απέχουν απο την οργάνωση τον σχεδιασμό και την πρόκληση ενός δεύτερου πιστωτικού γεγονότος που έχει στο μυαλό του το ταμείο σύμφωνα με τα λεγόμενα των δύο στελεχών του που θέλουν με τον τρόπο αυτό να εκβιάσουν και την Μέρκελ.

Γύρω , γύρω όλοι και στην μέση η Ελλάδα.

Σίγουρα η απάντηση της Λαγκάρντ δείχνει συνενοχή και όσο και να προσπαθεί απο το ύφος της απάντησης της δεν μπορεί να κάνει το άσπρο μαύρο και δεν μπορεί να φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Τουλάχιστον απο αυτή την αποκάλυψη που πολλοί θέλουν να την περάσουν στα “ψιλά” ας κερδίσουμε την απομάκρυνση της Βουκουλέσκου και του Τόμσεν απο οποιαδήποτε υπόθεση – διαπραγμάτευση του ταμείου με την Ελλάδα.

Το γεγονός οτι η Ελλάδα λόγω της κρίσης αποτελεί τα τελευταία χρόνια έναν απο τους πιο αδύναμους κρίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται και απο την αδυναμία της χώρας να υπερασπιστεί τον ευατό της και να διεκδικήσει το δίκιο της όταν θίγονται τα συμφέροντα της.

Αν αυτός ο διάλογος που έγινε μεταξύ των δύο στελεχών του ταμείου αφορούσε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης σήμερα και οι δύο θα κάνανε διακοπές στο Μεξικό και η Λαγκάρντ θα είχε καταπιεί την γλώσσα της αντί να στέλνει απάντηση με την οποία μας μαλώνει κιόλας επειδή τολμήσαμε να της πούμε οτι πλέον υπάρχει μεταξύ του ταμείου και της χώρας μας θέμα εμπιστοσύνης.

Η Λαγκάρντ στην απάντηση της καλύπτει πλήρως όλη την ομάδα του ταμείου που ασχολείται με τα ελληνικά ζητήματα και σημειώνει με έμφαση ότι όλα τα στελέχη αυτής της ομάδας έχουν την πλήρη εμπιστοσύνη της γιατί ποιός ξέρει τι γνωρίζουν και δεν πρέπει ποτέ να μιλήσουν.

Απο την διαχείριση της όλης κατάστασης απο την πλευρά της προέδρου μας δίνεται η εντύπωση οτι το ταμείο είναι γεμάτο αμαρτίες και αν σπάσει ποτέ το απόστημα αυτό θα τρέχουν όλοι να κρυφτούν.

Οι διαρροές αυτές τους ταρακουνήσανε αλλα δεν αποκαλύψανε το μέγεθος της βρωμιάς τους γιατί η Ελλάδα και σε αυτή την περίπτωση είναι μόνη της χωρίς συμμάχους και δεν μπορεί να τα βάλει με τους Αμερικάνους.

Μακάρι τέλος αυτή η εξέλιξη των διαρροών να μας φέρει πιο κοντά με τους Γερμανούς και την Μέρκελ που φαίνεται οτι έχει και αυτή τα θεματάκια της με τους Αμερικάνους.

Το γεγονός οτι οι πρόσφυγες δεν είναι πλέον πρώτη είδηση στην Ελλάδα σημαίνει οτι η συμφωνία της Ευρώπης με την Τουρκία λειτουργεί.

Κάτι είναι και αυτό αφού διανύουμε μια περίοδο που για ΄άλλη μια φορά είμαστε στο μάτι του κυκλώνα.

Συμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ αυτή η εβδομάδα θα είναι άκρως ανοιξιάτικη με καλές θερμοκρασίες ακόμα και πάνω απο 20 βαθμούς και ηλιοφάνειες καραμπινάτες.

Υπάρχει μια αστάθεια αλλά προς το τέλος της εβδομάδας.

Αυτή την εβδομάδα να περιμένετε εξελίξεις και στο σήριαλ του Παντελίδη αφού θα υπάρξουν νέα στοιχεία που θα προκύψουν απο νέες  μαρτυρίες κυρίως των δύο κοριτσιών που ήταν μαζί του μέσα στο αυτοκίνητο.

Έχει δρόμο ακόμα αυτή η ιστορία.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι αυτά που δεν έχουμε ζήσει ακόμα και σίγουρα τα καλύτερα παιδιά δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα.

Τα λέμε και πάλι αύριο πρώτα ο θεός.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης