• 19 Μαΐου 2024,

Άδεια λειτουργίας για την ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ

 Άδεια λειτουργίας για την ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ

Υπογράφηκε την περασμένη Παρασκευή από την περιφέρεια ΑΜΘ, τη γενική διεύθυνση ανάπτυξης της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, η άδεια λειτουργίας λόγω αλλαγής φορέα, στο συγκρότημα παραγωγής και εμπορίας αμμωνίας, οξέων, αζωτούχων λιπασμάτων, με την επωνυμία ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ Ανώνυμη Βιομηχανική Εμπορική Εταιρία. Πρόκειται για τη γνωστή αλλαγή στο εργοστάσιο της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων όπου μέρος των εγκαταστάσεων πέρασε στην εταιρία ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ. Η εταιρία έπρεπε κι αυτό εξασφαλίστηκε να έχει απόφαση του περιφερειάρχη άδειας λειτουργίας της. Από τα σχετικά της απόφασης μαθαίνουμε ότι στις 9 Σεπτέμβρη του 2015 κατατέθηκε το αίτημα του ενδιαφερόμενου φορέα για την χορήγηση άδειας λειτουργίας λόγω αλλαγής φορέα της εγκατάστασης που ανήκει στη ΒΦΛ.

Στις 16 Μαϊου του 2011 εγκρίθηκε απόφαση περιβαλλοντικών όρων της ΒΦΛ. Είναι η απόφαση που ισχύει μέχρι και το Μάιο του 2018.

Τον Ιούλιο του 2011 δόθηκε άδεια λειτουργίας αορίστου χρόνου στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων. Στις 16 Σεπτέμβρη του 2015 ο Γιώργος Γεωργάρας νομικός εκπρόσωπος της ΒΦΛ δηλώνει τον τρόπο με τον οποίο έγινε η μεταβίβαση μέρους της βιομηχανίας από τον παλαιό στο νέο φορέα. Στην ίδια ημερομηνία υπάρχει υπεύθυνη δήλωση του Χάρη Χρηστάκη νομικού εκπροσώπου της καινούριας εταιρίας με την οποία δηλώνει τον τρόπο με τον οποίο έγινε η μεταβίβαση μέρους της βιομηχανίας από το παλαιό στο νέο φορέα κι ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της νόμιμης λειτουργίας της εγκατάστασης.

Με ημερομηνία 27 Αυγούστου του 2015 κατατέθηκε στις υπηρεσίες ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης ακινήτου υπογεγραμμενο στο δικηγορικό γραφείο του Αναστασίου Κεφαλέα, από τους νόμιμους εκπροσώπους των δύο εταιριών δηλαδή του παλιού φορέα της ΒΦΛ και του νέου φορέα.

Μετά απ΄ όλα αυτά οι ενέργειες που έγιναν στο γενικό εμπορικό μητρώο χορηγείται άδεια λειτουργίας λόγω αλλαγής φορέα στο συγκρότημα παραγωγής και εμπορίας αμμωνίας, οξέων και αζωτούχων λιπασμάτων, με την επωνυμία ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ Ανώνυμη Βιομηχανική Εμπορική Εταιρία.

Σύμφωνα με την άδεια η εγκατάσταση ανήκει στην κατηγορία της υψηλής όχλησης. Υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις για την άδεια λειτουργίας. Οι περισσότεροι είναι οι γνωστοί, καθώς ίσχυαν μέχρι και πρόσφατα στην άδεια λειτουργίας της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων.

Εισηγητής είναι ο εκπρόσωπος της προαναφερθείσας υπηρεσίας Μανόλης Κωνσταντινίδης, η δε άδεια στην ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ υπογράφεται από τον αναπληρωτή προϊστάμενο της διεύθυνσης κ. Χρήστο Παϊτοτσού.

 

Διαβάστε επίσης