• 17 Μαΐου 2024,

Άδειες για δύο γήπεδα και βλέπουμε…

 Άδειες για δύο γήπεδα και βλέπουμε…

Διαδοχικές συσκέψεις γίνονται αυτό το διάστημα στο δημαρχείο, προκειμένου οι δημοτικές υπηρεσίες να προλάβουν την προθεσμία που έχουνε στη διάθεσή τους και να καταφέρουν εκδώσουν άδειες λειτουργίας στα περισσότερα γήπεδα, στους περισσότερους αθλητικούς χώρους, τόσο στην πόλη της Καβάλας, όσο και στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα.
Χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κυριάκος Σταυρίδης χαμήλωσε τον πήχη, εξηγώντας ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου που λήγει η προθεσμία, ο Δήμος Καβάλας θα επιδιώξει ν΄ αδειοδοτήσει το γήπεδο «Α. Καραγιάννη» και το κλειστό γυμναστήριο «Α. Δήμογλου». Τους υπόλοιπους αθλητικούς χώρους θα επιδιώξει να αδειοδοτήσει στη διάρκεια του καλοκαιριού, ελπίζοντας ότι θα υπάρξει παράταση της προθεσμίας, καθώς προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Καβάλας με τα γυμναστήριά του, είναι ίδια σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.
Σε ορισμένα μικρά γήπεδα, διαμερισμάτων, με τα σημερινά δεδομένα, θα δυσκολευτούμε να εκδώσουμε άδεια, σημειώνει ο Κ. Σταυρίδης. Αυτά που ζητά το κράτος – λέει – δε μπορούν να γίνουν. Για να γίνουν – συνεχίζει – πρέπει να έχουμε είκοσι υπαλλήλους και 50.000 ευρώ για κάθε γήπεδο.
Η τελευταία φράση δείχνει που βρίσκεται η ουσία του προβλήματος. Για ν΄ αδειοδοτηθεί ένας αθλητικός χώρος, πρέπει να γίνουν διάφορες παρεμβάσεις, που κοστίζουν. Χρειάζεται ετοιμοπόλεμο ένα πολυάριθμο ανθρώπινο δυναμικό που θα δουλεύει καθημερινά για να προλάβει να ολοκληρώσει τις απαραίτητες εργασίες μέχρι τις 30 Ιουνίου.
Στην περίπτωση του «Α. Καραγιάννη» υπάρχουν ζητήματα που αφορούν το ιατρείο του γηπέδου, όπως επίσης και το σύστημα πυρασφάλειας.
Και οι δύο εκκρεμότητες είναι παλαιές.
Στην περίπτωση του γηπέδου «Α. Δήμογλου», κλειστού γυμναστηρίου Καβάλας, στην Καλαμίτσα, υπάρχουν ακόμη σοβαρότερα προβλήματα, που ο Δήμος Καβάλας αισιοδοξεί ότι θα τ΄ αντιμετωπίσει και θα τα λύσει με τη βοήθεια και της τεχνικής υπηρεσίας.
Εφόσον ως το τέλος του μήνα αδειοδοτηθούν οι προαναφερθέντες χώροι, ο Δήμος Καβάλας θα συνεχίσει την προσπάθειά του με τρίτο γήπεδο στη σειρά το Βερούλειο δημοτικό στάδιο.
Η δήλωση του Κ. Σταυρίδη έχει ως εξής: «30 Ιουνίου είναι η τελευταία προθεσμία που δόθηκε σ΄ όλα τα γήπεδα της Ελλάδας για να λυθούνε τα όσα ζητάει η επιτροπή για να δοθούνε οι αδειοδοτήσεις. Τελικά πλησιάζουμε σ΄ αυτή την ημερομηνία κι ακόμη δεν έχουνε γίνει πολλά πράγματα. Κάναμε προχθές μία σύσκεψη με τον κ. Μουριάδη και μόνο μπορούμε να προχωρήσουμε αυτή τη στιγμή και να πάρουμε τις αδειοδοτήσεις για δύο γήπεδα, το «Α. Καραγιάννη» και το κλειστό της Καλαμίτσας. Νομίζω ότι μέχρι 30 Ιουνίου θα τα καταφέρουμε, αν και υπάρχουνε εκκρεμότητες μεγάλες. Από κει κι ύστερα νομίζω πως θάμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους αγώνες που θα γίνονται σ΄ αυτά τα γήπεδα με τη νέα αγωνιστική περίοδο».
ΕΡ: Και με τους άλλους αθλητικούς χώρους τι θα γίνει;
ΑΠ: «Με τους άλλους αθλητικούς χώρους θα προχωρήσουμε σίγουρα μες στο καλοκαίρι, αν και νομίζω πως θα δυσκολευτούμε πάρα πολύ ως προς την αδειοδότησή τους. Σίγουρα έχουνε γίνει όλα τα έγγραφα, και μόνο εάν δοθεί παράταση να προλάβουμε κι άλλο γήπεδο… οι ημερομηνίες είναι πολύ κοντινές. Πιστεύω ότι στα δύο γήπεδα θα είμαστε έτοιμοι, στα άλλα έχω κάποιες επιφυλάξεις».

 

Διαβάστε επίσης