ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΙΟΥΝΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΙΟΥΝΗ 2014

Πλωτό LNG ανατολικά της Νέας Καρβάλης, κοντά στη περιοχή Βάσοβα, σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από την ακτή προτείνει η ΔΕΠΑ. Επιφυλακτικοί οι εκπρόσωποι του Νομού Καβάλας άκουσαν επίσης ότι στα αντισταθμιστικά οφέλη περιλαμβάνεται δίκτυο φυσικού αερίου στην πόλη για οικιακή χρήση. Διαφωνεί η Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης, ζητά έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου. Διαφωνεί και η παράταξη Δύναμη Πολιτών Νέστου. Την δυσφορία του που δεν κλήθηκε στη χθεσινή συνάντηση στην Αθήνα εξέφρασε με ανακοίνωση του ο Α. Γρανάς. Δεν υπάρχουν νεότερα για τη συνάντηση των τοπικών φορέων με τον κ. Στουρνάρα, σχετικά με τη ΒΦΛ. Χθες ο πρόεδρος του σωματείου κατέθεσε στο πλαίσιο προκαταρκτικής που διενεργεί μετά από εισαγγελική εντολή το Πταισματοδικείο. Άδεια λειτουργίας για το «Ανθή Καραγιάννη» και το «Αλεξάνδρα Δήμογλου» θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει ως το τέλος του μήνα ο Δήμος Καβάλας. Δύο αθίγγανοι συνελήφθησαν χθες στην οδό Πτολεμαίου, κατηγορούνται για απόπειρα διάρρηξης κατοικίας.

Συνεδριάζει το μεσημέρι η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο. Δημοτικές υπηρεσίες επισκέφθηκε χθες ο Μάκης Παπαδόπουλος. Ανακοίνωση για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι εξέδωσε η Δήμητρα Τσανάκα. Η νέα διοίκηση του Δήμου θα λύσει τον γόρδιο δεσμό του πεζόδρομου σε τμήμα της οδού Δοϊράνης. Προσωρινά απαγορεύει τα τραπεζοκαθίσματα στο οδόστρωμα η αρμόδια δημοτική υπηρεσία. Συνεχίζονται το πρωί οι αεροψεκασμοί λόγω κουνουπιών σε δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Νέστου. Στο Δημαρχείο Χρυσούπολης ήταν χθες ο νέος δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Στο Διοικητήριο θα είναι το μεσημέρι ο Θόδωρος Μαρκόπουλος προκειμένου να αρχίσει την ενημέρωση του.

Προσωπικό του αεροπορικού αποσπάσματος της πολεμικής αεροπορίας από τη Χρυσούπολη καθαρίζει το πρωί εθελοντικά την ακτή της Ραψάνης. Αργότερα στην πλατεία Καπνεργάτη περιβαλλοντική πρωτοβουλία του προγράμματος Στηρίζω. Λόγω άσκησης βρίσκεται στον κόλπο της Καβάλας η φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού Αδρίας. Κατάμεστο από κόσμο χθες βράδυ το Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου για την εκδήλωση του συλλόγου Μικρασιατών.

Στις 8 το απόγευμα εγκαινιάζεται έκθεση με θέμα το περιβάλλον από το Σύλλογο Γυναικών Ζωγράφων. Η έκθεση λειτουργεί από την Τρίτη στη δημοτική καπναποθήκη. Την ίδια ώρα η Θουκυδίδειος Ακαδημία πραγματοποιεί εκδήλωση για την λήξη των μαθητών αρχαίων ελληνικών σε μαθητές δημοτικών σχολείων. Συνέντευξη τύπου για το 6ο φεστιβάλ στο μονοπάτι της Παλαιάς Καβάλας δόθηκε χθες. Το τριήμερο φεστιβάλ αρχίζει αύριο το απόγευμα. 19χρονος αλλοδαπός συνελήφθη προχθές το απόγευμα στη Χρυσούπολη επειδή προσπάθησε να πουλήσει χασίς σε μαθητές σχολείου.

Μέσα στις επόμενες ημέρες ο Κώστας Παπακωνσταντίνου συναντά τον προπονητή της Ένωσης Γιάννη Τζίμα. 6-0 έχασε χθες ο Κεραυνός Πέρνης στην Αλεξανδρούπολη, στο τελευταίο ματς μπαράζ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Διαβάστε επίσης