Άδικη η σύλληψη Τσουρουκίδη για τον κλειστό δρόμο

 Άδικη η σύλληψη Τσουρουκίδη για τον κλειστό δρόμο

Υδροφόρο όχημα του δήμου Καβάλας στάθμευσε  το πρωί της Τρίτης σε αγροτικό δρόμο πλησίον του δημοτικού διαμερίσματος της Λημνιάς, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διακόψει την κυκλοφορία σε αυτόν. Στην ίδια περιοχή φερόταν να είναι εγκλωβισμένο μηχάνημα συλλογής αδρανών υλικών ιδιωτικής εταιρίας. Η εταιρία κινήθηκε κατά του δήμου Καβάλας καταθέτοντας μήνυση στην εισαγγελία, υποστηρίζοντας ότι διαθέτει όλες τις άδειες για τις δραστηριότητες της στην περιοχή. Ο δήμος υποστηρίξε το αντίθετο. Κατά τον αντιδήμαρχο Ανέστη Τσουρουκίδη το αυτοκίνητο στάθμευσε σκόπιμα στο σημείο ώστε να προστατευτεί η δημοτική περιουσία. Ο κ. Τσουρουκίδης συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε το πρωί της Τετάρτης από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο Ανέστης Τσουρουκίδης. Όπως μας εξήγησε, σε επιτόπιο έλεγχο που έγινε στην περιοχή της Λημνιάς διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία συνέχισε να συλλέγει αδρανή υλικά από δημοτική έκταση κι έτσι αποφασίστηκε το κλείσιμο του δρόμου που οδηγεί αποκλειστικά σε λατομείο. Ακόμη κι αν η συλλογή γινόταν σε υποτιθέμενο ιδιωτικό χώρο το μηχάνημα θα έπρεπε να περάσει από δημοτικό δρόμο, άρα θα έπρεπε να υπάρχει και η σχετική άδεια. Κανείς δε δικαιούται να καταπατά χώρους του δήμου ακόμη κι αν πρόκειται να κινηθεί προς ιδιωτικό χώρο, επεσήμανε ο κ. Τσουρουκίδης.

Κακώς ο δρόμος παρέμενε ανοικτός, συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος, διότι εάν συνέβαινε οποιοδήποτε ατύχημα τότε την ευθύνη θα έφερε ο δήμος Καβάλας. Επομένως, πρέπει οπωσδήποτε ο δρόμος να μπαζωθεί και να κλείσει για όλους. Ερμηνεύοντας τις εξελίξεις, ο κ. Τσουρουκίδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Η σύλληψη του αντιδημάρχου προέκυψε λόγω κατάθεσης αναληθών στοιχείων, αφού ο δρόμος δεν ήταν δημόσιος και διόλου δεν παρακωλύθηκε η συγκοινωνία.

 

=

Διαβάστε επίσης