Προτάσεις νέων προγραμμάτων από την Εργοανάπτυξη ΑΜΘ

 Προτάσεις νέων προγραμμάτων από την Εργοανάπτυξη ΑΜΘ

Τον απολογισμό των 15 μηνών της περιφερειακής διοικήσεως και ειδικότερα της Εργοανάπτυξης ΑΜΘ ΑΕ ζητήσαμε από τον αντιπρόεδρό της και περιφερειακό σύμβουλο Χρήστο Γάκη. Όπως μας εξήγησε, η εταιρεία συμμετείχε σε τέσσερα προγράμματα με αντικείμενο τη μείωση της ανεργίας και την προώθηση της απασχόλησης, αλλά και γενικότερα την ανάπτυξη της οικονομίας στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας.

Το πρώτο πρόγραμμα αφορούσε στο τοπικό σχέδιο δράσης για τη βιώσιμη ανάκαμψη της τοπικής αγοράς εργασίας μέσω της προώθησης των ανέργων σε πράσινα επαγγέλματα, όπου η εταιρεία ήταν συντονιστής εταίρος. Το δεύτερο πρόγραμμα αφορούσε στην τοπική δράση για την κοινωνική ένταξη ευπαθώς κοινωνικών ομάδων μέσα από την προώθηση της απασχόλησης, το τρίτο αφορούσε στην τοπική δράση για την ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε πράσινα επαγγέλματα και το τέταρτο αφορούσε στο δίκτυο ανάδρασης για την απασχόληση στον τριτογενή τομέα.

Συνολικά, στα προγράμματα μετείχαν 190 ωφελούμενοι εκ των οποίων οι 30 απέκτησαν μόνιμη εργασία, κάτι που ήταν και στόχος. Η εταιρεία έχει καταθέσει νέες προτάσεις σε τρία αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα όπως η «Κοινωνία των πολιτών» με συνολικό προϋπολογισμό 360.000 ευρώ. Ενώ μία ακόμη πρόταση θα κατατεθεί για ένα τέταρτο επικείμενο πρόγραμμα. Η υλοποίηση ανάλογων προγραμμάτων προσφέρει και θέσεις εργασίας εκπαιδευτών αλλά και προώθηση ανέργων σε θέσεις εργασίας.

Αισιόδοξος για την επένδυση στα Λουτρά Ελευθερών δήλωσε ο Χρήστος Γάκης, εν αναμονή της έλευσης του επενδυτή. Η Εργοανάπτυξη ΑΜΘ ΑΕ που εδρεύει στην Καβάλα ίδρυσε παραρτήματα σε κάθε περιφερειακή ενότητα τα οποία εντός του τριμήνου να ενεργοποιηθούν. Μέσω αυτών θα παρακολουθούνται οι εξελισσόμενες δράσεις σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της ΑΜΘ έτσι ώστε η εταιρεία να αποτελέσει ένα βασικό αναπτυξιακό εργαλείο. Οι υπεύθυνοι των παραρτημάτων θα λογοδοτούν στην κεντρική διοίκηση οι δε αποφάσεις θα πρέπει να εξασφαλίζουν πάντοτε τη συναίνεση του ΔΣ. Παρά τις δυσκολίες και τις καθυστερήσεις που γεννώνται από την οικονομική κρίση, ο Χρήστος Γάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έως τώρα δράση της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης