Άκαρπη συνάντηση των τριών εταιριών στο Λιμεναρχείο

 Άκαρπη συνάντηση των τριών εταιριών στο Λιμεναρχείο

Ο κεντρικός Λιμενάρχης Καβάλας Πλοίαρχος Θωμάς Τσιαλός κάλεσε χθες στο Λιμεναρχείο εκπροσώπους των ναυτιλιακών εταιριών που από την 1η Μαίου θα εξυπηρετούν με τα πλοία τους τα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου και στη γραμμή της Κεραμωτής. Ήταν μια πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων της ναυτιλιακής εταιρίας Μητσόπουλου, της ΑΝΕΘ με τους εκπροσώπους της καινούργιας εταιρίας Στέλιος Φιλιάγος.

Η συνάντηση προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο σκοπός της σύσκεψης έγινε στο χώρο όπου συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας.

Ο Λιμενάρχης προσπάθησε να βάλει στο ίδιο τραπέζι της συζήτησης τις ναυτιλιακές εταιρίες που ως γνωστό από την 1η Μαϊου γίνονται τρεις.

Προσπάθησε να ευνοήσει την μεταξύ τους συνεργασία και συνεννόηση για την εξυπηρέτηση των επιβατών και στις δύο γραμμές.

Ο Γιάννης Τσούπρας και ο Γιάννης Μητσόπουλος ήταν οι εκπρόσωποι των εταιριών ΑΝΕΘ και Μητσόπουλου. Η εταιρία Στέλιος Φιλιάγος εκπροσωπήθηκε με δυο άτομα. Από την συζήτηση που κράτησε αρκετή ώρα δεν υπήρξε καμία συμφωνία.

Συμφώνησαν με λίγα λόγια ότι διαφωνούν. Έτσι η σύσκεψη δεν είχε αποτέλεσμα κάτι για το οποίο το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Καβάλας θα ενημερώσει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ειδικότερη κατανομή και των δύο δρομολογίων από την 1η Μαϊου θα γίνει κατόπιν τούτων με πρωτοβουλία του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Εκεί μπορούν να απευθυνθούν από τώρα καταθέτοντας προτάσεις και η ΑΝΕΘ, και η εταιρία Μητσόπουλου και η εταιρία του Στέλιου Φιλιάγου. Η τελευταία έχει την εξής ιδιαιτερότητα. Με ένα μόνο πλοίο θα πρέπει να εκτελεί δρομολόγια και στη γραμμή της Κεραμωτής και στη γραμμή του Πρίνου. Αυτό χωρίς συνεννόηση με τις άλλες δύο εταιρίες είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί στην πράξη.

Χθες στην σύσκεψη που προκάλεσε ο Κεντρικός Λιμενάρχης οι εκπρόσωποι των εταιριών διαφώνησαν μεταξύ τους σε κάθε θέμα που υπήρχε μεταξύ των οποίων ήταν και το θέμα των πιστοποιητικών των πλοίων που θα εκτελούν δρομολόγια στη μια και την άλλη γραμμή.

 

Διαβάστε επίσης