Ο Χ. Χρυσανίδης ρωτά: «Γιατί ο Δήμαρχος δε ζητά επίσπευση της εκδίκασης του;»

 Ο Χ. Χρυσανίδης ρωτά: «Γιατί ο Δήμαρχος δε ζητά επίσπευση της εκδίκασης του;»

Σύμφωνα με την πρόσφατη συνέντευξη τύπου την οποία εντός της τρέχουσας εβδομάδας παραχώρησε ο Δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης, περίπου ως πρωταγωνιστή στο προεκλογικό σκηνικό εμφάνισε τον πρώην δήμαρχο Ελευθερών και νυν δημοτικό σύμβουλο της αντιπολιτεύσεως Χαράλαμπο Χρυσανίδη. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι ο κ. Χρυσανίδης έχει ήδη ανακοινώσει δημοσίως ότι δε σκοπεύει να θέσει εκ νέου κάποια υποψηφιότητα στο δήμο Παγγαίου. Το πρωί της Πέμπτης, συνέντευξη παραχώρησε από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο κ. Χρυσανίδης, στη διάρκεια της οποίας δήλωσε τα εξής:

 

ΕΡ: Πως σχολιάζετε τα λεγόμενα του Δημάρχου για το άτομό σας στο πλαίσιο της πρόσφατης συνεντεύξεως του;

ΑΠ: Ο κ. Ξουλόγης έχει χάσει ήδη τη ψυχραιμία του. Ίσως λησμονεί ότι παραμένω εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος κι άρα έχω την υποχρέωση να ασκώ κριτική σε όσα προσωπικά θεωρώ ως λάθη της διοικήσεως, που λειτουργούν εις βάρος του δήμου και των δημοτών μας. Αυτό το δικαίωμα ασκώ προχωρώντας σε κριτική και σε καταγγελίες.

 

ΕΡ: Έχετε σχέση με την προεκλογική προσπάθεια του Φίλιππου Αναστασιάδη;

ΑΠ: Βεβαίως και τον στηρίζω, θεωρώντας ότι είναι ο καλύτερος αυτή τη στιγμή για τη διοίκηση του δήμου. Πιστεύω ότι αυτό είναι δικαίωμά μου.

 

ΕΡ: Απλά στηρίζετε τον κ. Αναστασιάδη ή τον επηρεάζετε και τον καθοδηγείτε στην προεκλογική του δραστηριότητα;

ΑΠ: Αναρωτιέμαι πως θα μπορούσα να τον επηρεάσω. Ο κ. Αναστασιάδης δεν είναι μωρό παιδί ώστε να χρειάζεται τη δική μου καθοδήγηση. Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αστειότητες. Δηλαδή, ο κ. Ξουλόγης καθοδηγείται από τον κ. Ηλιάδη, από την κ. Τσίλογλου, ή από κάποιον άλλον;

 

ΕΡ: Ποιες πληροφορίες έχετε για την εκδίκαση του Ιουνίου σχετικά με την κατάθεση της δηλώσεως πόθεν έσχες του Δημάρχου;

ΑΠ: Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζω, ο κ. Ξουλόγης δεν κατέθεσε δηλώσεις πόθεν έσχες για τα έτη 2009, 2010, 2011. Κατέθεσε εκπρόθεσμα τη δήλωσή του κι εφόσον πριν είχε δρομολογηθεί η ανακριτική διαδικασία. Μάλιστα, η κατάθεση δεν έγινε στην αρμόδια αρχή του Αρείου Πάγου, παρά την ανήρτησε στην ιστοσελίδα του δήμου και σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Η υποχρέωση καθενός που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα προβλέπει την κατάθεση της συγκεκριμένης δηλώσεως στην αρμόδια αρχή καταπολέμησης μαύρου χρήματος.

 

ΕΡ: Έχετε κάποια ένσταση επί της περιουσιακής καταστάσεως του κ. Ξουλόγη;

ΑΠ: Εγώ δεν είμαι η αρμόδια αρχή για να απαντήσω. Επειδή όμως προκληθήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο, εγγράφως από το 2012 ζητήσαμε να ελεγχθεί η κατάθεση των δηλώσεών του. Τόσο εγώ, όσο και οι συνάδελφοι μου πρώην δήμαρχοι παρουσιάσαμε τις δηλώσεις μας, διότι καταγγελθήκαμε κι ελεγχθήκαμε. Ωστόσο, μόνο στην περίπτωση του κ. Ξουλόγη διαπιστώθηκε η εσφαλμένη εφαρμογή του νόμου.

 

ΕΡ: Ελέγξατε τις αναρτημένες δηλώσεις του Δημάρχου και διαπιστώσατε κάτι το μεμπτό;

ΑΠ: Επαναλαμβάνω ότι δεν είμαι εγώ η αρμόδια αρχή. Αναρωτιέμαι όμως, τι ακριβώς φοβάται ο κ. Ξουλόγης και δε ζητά επίσπευση της εκδίκασης πριν από τις εκλογές, αφού θεωρεί τον εαυτό του ως καθαρό;

 

ΕΡ: Εσείς θα παραδώσετε την προσωπική σας δήλωση πόθεν έσχες προκειμένου να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου Παγγαίου;

ΑΠ: Δική μου υποχρέωση ήταν να αποστείλω τη δήλωσή μου στην αρμόδια αρχή του Αρείου Πάγου, κάτι που έπραξα. Αρμόδιοι να ελέγξουν τη δήλωσή μου δεν είναι ούτε ο κ. Ξουλόγης, ούτε οποιοσδήποτε άλλος.

 

ΕΡ: Κατόπιν των όσων ελέχθησαν στη διάρκεια της συνεντεύξεως τύπου, εσείς σκοπεύετε να δώσετε κάποια δικαστική συνέχεια;

ΑΠ: Φυσικά. Ήδη έδωσα σχετική εντολή στο δικηγόρο μου, αφού ο Δήμαρχος δε μπορεί να με αποκαλεί επικίνδυνο και να αναφέρει εις βάρος μου τις ανοησίες που διάβασα, δίχως στοιχεία. Θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις εκεί όπου πρέπει. Πιστεύω πως όταν ένας άνθρωπος ξεφεύγει, τότε χάνει τον έλεγχο των λόγων του. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψή μου. Εάν είμαι εγώ επικίνδυνος, τότε πόσο επικίνδυνος είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος για την ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού της Ελευθερουπόλεως;

 

ΕΡ: Για ποιο λόγο είναι ακατάλληλο το συγκεκριμένο νερό;

ΑΠ: Αρκεί να αναφέρω ότι ο στρατός χρησιμοποιεί εμφιαλωμένο και όχι πόσιμο νερό, αφού κατόπιν δειγματοληπτικών ελέγχων διαπιστώθηκε ποσοστό αρσενικού υψηλότερου της νόμιμης περιεκτικότητας. Μετρήσεις πραγματοποίησε και η ΔΕΥΑΠ αλλά βάσει των λεγομένων του κ. Ξουλόγη η περιεκτικότητα είναι κάτω του ορίου. Εκεί ακριβώς έγκειται η επικινδυνότητα του Δημάρχου και γι’ αυτό απαιτείται η παρέμβαση της διευθύνσεως υγείας και της δικαιοσύνης. Στοιχεία υπάρχουν κι έτσι θα αποδειχθεί ποιος ψεύδεται και ποιος παραμυθιάζει τον κόσμο.

 

ΕΡ: Εσείς ποιες μετρήσεις επικαλείσθε για την επικίνδυνη περιεκτικότητα του νερού;

ΑΠ: Και τις δύο μετρήσεις. Ο έλεγχος για λογαριασμό του στρατού πραγματοποιήθηκε από αναγνωρισμένο και πιστοποιημένο εργαστήριο κι αφορούσε είκοσι δείγματα. Να διατυπώσω πάντως και το παράπονό μου για ορισμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία φροντίζουν να δημοσιοποιούν όσα δηλώνει εναντίον μας ο κ. Ξουλόγης, αποσιωπώντας ωστόσο τις δικές μας απαντήσεις. Κι αυτό είναι κρίμα για την καβαλιώτικη δημοσιογραφία.

 

Διαβάστε επίσης