• 17 Μαΐου 2024,

Άκρως πετυχημένη η έναρξη του Φεστιβάλ “Παπαϊωάννου”

 Άκρως πετυχημένη η έναρξη του Φεστιβάλ “Παπαϊωάννου”

Η ζωή του Debussy Μέσα απο μια απολαυστική εξιστόρηση

Ιδιαίτερα θετικά ήταν τα σχόλια του κοινού που το βράδυ της Δευτέρας παρακολούθησε στην Παλιά Μουσική την εναρκτήρια εκδήλωση του 16ου φεστιβάλ Παπαϊωάννου. Ήταν μία εκδήλωση αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Γάλλου Μουσικού Claude Debussy. Στην αφήγηση ήταν ο ηθοποιός Γιώργος Νανούρης. Ακούστηκε η φωνή της σοπράνο Μυρσίνης Μαργαρίτη, φλάουτο έπαιξε η Ναταλία Γεράκη και στο πιάνο ήταν ο Διονύσης Μαλλούχος.

Η παράσταση έτυχε θερμής υποδοχής από τον κόσμο, που στο τέλος αποθέωσε τους συντελεστές της. Όλα ξεκίνησαν με μια σύντομη εισαγωγική ομιλία του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Ωδείου Χάρη Τριανταφυλλίδη. Δίπλα του ήταν η καλλιτεχνική διευθύντρια Κορίνα Βουγιούκα. Στα πρώτα καθίσματα ήταν η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα. Παρόντες ήταν επίσης δημοτικοί σύμβουλοι, όπως η Αναστασία Ιωσηφίδου και ο Ανέστης Τσουρουκίδης, η πρώην αντιδήμαρχος πολιτισμού Θοδώρα Βαβαλέσκου, πολλές γυναίκες και άλλος κόσμος.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι, παρακολούθησαν την εκδήλωση. Στην πραγματικότητα στριμώχτηκαν στην μικρή αυλή στην Παλιά Μουσική καθώς ο χώρος αποδείχτηκε μικρός για το ενδιαφέρον του κόσμου.

Ενοχλητική ήταν επίσης η ζέστη που επικρατούσε σε όλη την πόλη το βράδυ της Δευτέρας. Παρόλα αυτά οι διοργανωτές με τη βοήθεια και του μουσικού σχήματος, κατάφεραν να δημιουργήσουν την απαραίτητη ατμόσφαιρα. Υπήρξε σεβασμός σε αυτό που εξελίσσονταν επί σκηνής, απόλυτη ησυχία, αντιμετωπίστηκαν ενοχλητικοί θόρυβοι από περίοικους και τη διερχόμενη κυκλοφορία οχημάτων, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε ο όμορφος φωτισμός την ώρα που σε προτσέκτορα, προβάλλονταν εικόνες και αφορούσαν το Γάλλο συνθέτη, Claude Debussy.

Δεν έκανε αισθητή την παρουσία του προσωπικό, οι άνθρωποι, οι μαθητές του δημοτικού ωδείου απουσίαζαν, ενώ συνέβαλε τα μέγιστα για την επιτυχία της εκδήλωσης το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου κατοίκων Παναγίας, μ΄ επικεφαλής τον ιδιαίτερα ευγενικό και δραστήριο πρόεδρο  του Φώτη Λαζαρίδη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Παπαϊωάννου συνεχίζεται αύριο Πέμπτη με τη «Μήδεια» από την Καμεράτα  στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων. Ώρα έναρξης 8.30.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση του φεστιβάλ Παπαϊωάννου, είναι η μοναδική με εισιτήριο, 5 ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης