• 22 Μαΐου 2024,

Άλλη μια “μητέρα όλων των μαχών”

 Άλλη μια “μητέρα όλων των μαχών”

Μέχρι σήμερα σε αυτή την πορεία των 5 πέτρινων χρόνων πάρα πολλές ημέρες έχουν χαρακτηριστεί ώς οι “μητέρες όλων των μαχών” και μια τέτοια είναι και η σημερινή Τρίτη που ξημέρωσε με τον Τσίπρα ,χωρίς Βαρουφάκη στην σύνθεση του , να πηγαίνει στις Βρυξέλες για συμφωνία.

Δεν περιμένουμε να πάρουν χαμπάρι οι δανειστές απο την βούληση του λαού και για τον λόγο αυτό πάμε για μια δύσκολη συμφωνία απο την οποία  μπορούμε να περιμένουμε συμφωνία και για το χρέος σύμφωνα και με την έκθεση του ΔΝΤ που είδε το φως της δημοσιότητας λίγα μόνο 24άωρα πρίν απο το δημοψήφισμα.

Ο Τσίπρας δεσμεύτηκε για συμφωνία και αποκλιμάκωση της κατάστασης και αυτό θα πρέπει να πράξει σήμερα.

Ο λαός στηρίζει τον Τσίπρα στην εξωτερική διαπραγμάτευση και περιμένει μια καλύτερη συμφωνία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το μήνυμα του λαού είναι διαπραγμάτευση για μια καλύτερη συμφωνία σε μια αδιαπραγμάτευτη ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Πάντως το ΟΧΙ σε τόσο μεγάλο ποσοστό πέρα του οτι έστειλε ένα μήνημα προς τα έξω στέλνει και ένα μήνυμα σε όλο το παλαιό πολιτικό σύστημα και βάζει τέλος στους πολιτικούς της μεταπολίτευσης που δημιουργήσανε ένα κοινό μέτωπο απέναντι στην πρωτοβουλία του Τσίπρα να δώσει τον λόγο στον λαό και να τον παροτρύνει, να ΄πεί ΟΧΙ στην πολιτική λιτότητα των δανειστών που δεν θα αλλάξει εύκολα.

Απλά αυτό το σαρωτικό ΟΧΙ θα βοηθήσει τον έλληνα πρωθυπουργό να περάσει ακόμα και μια δύσκολη συμφωνία απο την κοινοβουλευτική του ομάδα που δεν θα τολμήσει να βάλει εμπόδια σε μια συμφωνία που θα βγάλει την Ελλάδα απο το αδιέξοδο των κλειστών τραπεζών και το κίνδυνο ενός GREXIT που παίζει περισσότερο απο κάθε άλλη φορά.

Οι εταίροι που είναι εγωϊστές και δεν ξέρουν να χάνουν θα μας προσφέρουν μια πιο δύσκολη συμφωνία μόνο και μόνο για να εδραιώσουν την κυριαρχία τους και να στείλουν ένα μήνυμα στις χώρες που έχουν παρόμοιο πρόβλημα με το δικό μας και θα τολμήσουν να λειτουργήσουν όπως εμείς με την διεξαγωγή δημοψηφίσματος που για τους Ευρωπαίους δεν είναι λύση αλλά πρόβλημα.

Η συμφωνία που θα μας προσφέρουν σήμερα θα είναι δύσκολη και θα είναι η τελευταία αφού δεν έχουμε άλλο καιρό για χάσιμο.

Σήμερα Τρίτη ή τα βρίσκουμε σε όλα και προχωράμε ή τα σπάμε σε όλα και προχωράνε χωρίς εμάς.

Πάντως το γεγονός οτι ο Τσίπρας απομάκρυνε τον Βαρουφάκη απο την θέση του υπουργού οικονομικών φαίνεται οτι μάλλον πάμε για συμφωνία.

Ο Τσίπρας μου θυμίζει τον Μπάγιεβτς της χρυσής πενταετίας της ΑΕΚ αφού οτι κάνει του βγαίνει και φαίνεται οτι εξελίσσεται σε ένα μεγάλο ηγέτη.

Απέναντι σε μια ολόκληρη Ευρώπη εκτός Ελλάδας και με την αντιπολίτευση όλη απέναντι του πήρε το ΟΧΙ και το έφτασε στο 61%.

Αυτή είναι η αλήθεια είτε ψηφίσαμε ΝΑΙ είτε ψηφίσαμε ΟΧΙ.

Με ένα δημοψήφισμα καθάρισε όλους τους αντιπάλους του τους πολιτικούς και πλέον είναι χωρίς αντίπαλο.

Αν καταφέρει μια καλή συμφωνία για τα δεδομένα τα Ευρωπαϊκά με παράλληλη μείωση του χρέους νομίζω οτι θα είναι ο κυβερνήτης της χώρας τα επόμενα 10 χρόνια.

Στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και σήκωσε το βάρος που ήτανε τεράστιο.

Σήμερα διεκδικεί για την Ελλάδα μια καλύτερη συμφωνία και αφήνει πίσω του όλους αυτούς που αναρωτιούνται γιατί να κάνει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών επισφραγίζοντας την μιζέρια στην μέσα στην οποία έχουν εγκλωβιστεί αφού απο την αλαζονεία που τους έχει κυριεύσει δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν την μεγάλη προσωπική νίκη του Τσίπρα που ρισκάρει και μέχρι σήμερα κερδίζει .

Αυτό δείχνουν τουλάχιστον οι εξελίξεις.

Αυτό που χρειάζεται τώρα ο τόπος είναι μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους και επιστροφή στην Ελλάδα της ομαλότητας και των ανοιχτών τραπεζών.

Η πρόταση που φέρεται να κάνει ο Τσίπρας για να πάνε όλοι μαζί οι αρχηγοί των κομμάτων στις Βρυξέλες για το Eurogroup και την σύνοδο κορυφής ενισχύει την αξιοπιστία της χώρας μας και αυτοί που θα διαφωνίσουν στην πρόταση αυτή , αν τελικά γίνει , θα είναι υπόλογοι στον ελληνικό λαό που θέλει για ένα τόσο σοβαρό θέμα εθνική συνεννόηση.

Κατα τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε άκρως καλοκαιρινά με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 33 – 34 βαθμούς και να δημιουργεί συνθήκες καύσωνα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καρός απο εδώ και μετά στρώνει και αφήνουμε πίσω μας μπουρίνια και καταιγίδες.

Καλό καλοκαίρι και καλή συμφωνία αγαπητοί αναγνώστες αφού χωρίς συμφωνία οι τράπεζες δεν ανοίγουν.

Το είπε και ο Τσίπρας και είναι αλήθεια για τον λόγο αυτό θα δώσει και τον καλύτερο ευατό για συμφωνία σήμερα στο τσάκ – μπάμ!

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας.

με το 1 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης