• 17 Μαΐου 2024,

Άντε να μαζευόμαστε σιγά – σιγά …

 Άντε να μαζευόμαστε σιγά – σιγά …

Ρεαλιστικός και προσγειωμένος στην δύσκολη ελληνική πραγματικότητα ο Αλέξης Τσίπρας ένα χρόνο μετά απο τις εξαγγελίες – υποσχέσεις που έδωσε και δεν μπόρεσε να τηρήσει απο την ίδια έκθεση ώς πρωθυπουργός παρουσιάζει ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας σε περίπτωση που εκλεγεί και το οποίο θα είναι βασισμένο στην τήρηση της συμφωνίας προκειμένου η χώρα να απαλαγεί απο την εποπτεία και την επιτήρηση.

Αυτά που λέγανε τα τελευταία χρόνια ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία λέει σήμερα ο Τσίπρας που για να καταλάβει οτι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και άλλη επιλογή έπρεπε να κλείσουν οι τράπεζες και να μπούνε στην ζωή μας τα capital controls που δεν πρόκειται να φύγουν αν πριν δεν ολοκληρωθεί η εκ νέου ανακαιφαλοποίηση των ελληνικών τραπεζών που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη.

Αν όλα πάνε καλά και γίνει αυτή η δεύτερη ανακαιφαλοποίηση τότε ίσως απο Νοέμβρη να μπορέσουμε να απαλλαγούμε απο τα capital controls και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα αφού με capital controls δεν υπάρχει κανονικότητα.

Ο Τσίπρας απλά σήμερα λέει οτι αυτή η τήρηση του προγράμματος που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές μπορεί να γίνει με τον δικό του τρόπο που περνάει και μέσα απο την ανάπτυξη αλλα και  μέσα απο συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση των ασθενέστερων οικονομικά ανθρώπων.

Στην ουσία λέει αυτά που μας λέγανε και μας λένε και οι άλλοι.

Απλά ο ελληνικός λαός θα πρέπει να επιλέξει αν θέλει στην θέση του αυτόματου πιλότου, αφού για κάποια χρόνια ακόμα η πορεία της χώρας μας θα είναι στον αυτόματο πιλότο, να έχει τον Αλέξη ή τον Βαγγέλη ή και τους δύο μαζί αν και ο Τσίπρας έχει δηλώσει οτι με την Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συγκυβερνήσει ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα.

Καλά το λέει αφού αυτό θα είναι και το πολιτικό του τέλος.

Αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία μέσα στην συγκυβέρνηση της επόμενης ημέρας θα είναι σίγουρα ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ και αυτό που μένει να δούμε είναι αν επικεφαλής αυτής της συγκυβέρνησης θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή  η Νέα Δημοκρατία.

Για πολλούς η έκπληξη αυτών των εκλογών θα είναι το ΠΑΣΟΚ που φαίνεται να συσπειρώνεται και να πιάνει ποσοστό πάντω απο 6% και να πλασαρίζεται ώς τρίτη πολιτική δύναμη.

Λέτε η Φώφη να αφυπνίσει και να ενώσει ;

Αυτή η Εθνική μας ομάδα  μπάσκετ στο Euro του 2015 μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά.

Και μπορεί ακόμα και την κούπα γιατί πολύ απλά έχει παικταράδες και έχει και ομάδα.

Το κλίμα είναι πολύ καλό και αυτό βγαίνει στο παρκέ και είμαστε έτοιμοι για μεγάλες διακρίσεις.

Σε αντίθεση με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο ποδόσφιαρο που έχει χαρακτηριστεί και ώς Εθνική Μυκόνου !!!

Αν θα είδατε LIVE ή σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο τον καυγά του Σκουρλέτη με τον Μανόλη Κεφαλογιάννη θα καταλάβετε για τον παλαιοκομματισμό που εκπροσωπεί ένας νέος σχετικά σε ηλικία πολιτικός όπως ο Μανόλης Κεφαλογιάννης που αν και στην αντιπολίτευση βγάζει μία έπαρση και μία αλαζονεία που θέλουμε να αφήσουμε στο χθες.

Απαξιωτικός και ντεμέκ δημιουργεί μόνο αντιπάθειες και βοηθά χωρίς να το καταλάβει τον ΣΥΡΖΙΑ να τερματίσει πρώτος στις εκλογές της Κυριακής.

Ο πολιτικός λόγος αυτού του στύλ έχει ξεπεραστεί και ας έχει φάει τα νειάτα του ο Μανολάκης στο  London School of Economics .

Αυτά μας φάγανε ….

Tα London School of Economics.

Αυτά τα μυαλά μας οδηγήσαν σε αυτό το οικονομικό χάλι της χώρας μας και σε αυτή την κρίση.

Μήπως ήρθε η ώρα να εμπιστευούμε τους πολιτιικούς που έχουν τελειώσει τα Πανεπιστήμια της χώρας μας και δεν περάσανε απο τα London School of Economics.

Αυτά και για σήμερα αγαπητοί μου ανανγνώστες.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης