• 16 Μαΐου 2024,

Άρχισαν οι πρόβες στα κουστούμια εξουσίας

 Άρχισαν οι πρόβες στα κουστούμια εξουσίας

Μετά το συνέδριο του κόμματος όπου φαίνεται οτι υπάρχει ένας άερας νίκης άρχισαν στην Νέα Δημοκρατία του Κυργιάκου Μητσοτάκη να κάνουν πρόβες στα κουστούμια εξουσίας.

Άρχισαν οι προτάσεις και άρχισε να κυκλοφορεί και το πρόγραμμα βάση του οποίου θα κυβερνήσει την χώρα η νέα κυβέρνηση.

Όλα αυτά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν στην κυβέρνηση είναι ΄έτοιμοι για την Μεγάλη Εβδομάδα της διαπραγαμάτευσης με οτι συνεπάγεται αυτό.

Πλέον καταλαβαίνουν όλοι και αυτοί που είναι μέσα στην διαπραγμάτευση αλλά και αυτοί που είναι εκτός οτι την Μεγάλη Εβδομάδα θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία.

Μια πρώτη προφορική συμφωνία και μετά να πέσουν και οι υπογραφές.

Πάντως τα τελευταία 24ώρα κυκλοφορεί η είδηση οτι υπάρχει μια παρέμβαση του ΟΜΠΑΜΑ προκειμένου και η Μέρκελ να τα βρεί με τον Τσίπρα αλλά και να μαλακώσει τις θέσεις του το ΔΝΤ που έχει βάλει όπως φαίνεται στο σημάδι τον έλληνα πρωθυπουργό.

Το αποτέλεσμα βέβαια αυτής της παρέμβασης , αν όντως έγινε , θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Πάντως αν πάνε όλα καλά απο την Τετάρτη και μετά να περιμένετε και ένα έκτακτο Eurogroup που θα γίνει για πάρτι μας.

Το έχουν δηλώσει Ευρωπαίοι αξιωματούχοι οτι αν υπάρξει συμφωνία θα έχουμε και έκτακτο Eurogroup ακόμα και μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.

Η αστάθεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την Μεγάλη Εβδομάδα και η σημερινή πρόβλεψη της ΕΜΥ δίνει εδώ για την περιοχή μας το Μεγάλο Σάββατο ασθενείς βροχές και δεν υπάρχει ακόμα καμμία πρόβλεψη για την Κυριακή του ΠΑΣΧΑ.

Πάντως ο καιρός θα έχει μια αστάθεια όλη την εβδομάδα αλλά τελικά ελπίζουμε οτι την Κυριακή του ΠΑΣΧΑ θα είναι καλός και θα μας επιτρέψει να γυρίσουμε τον οβελία.

Αυτό που δεν μάθαμε είναι ποιός ήταν ο προορισμός της Σαββατοκύριακης απόδρασης που μόλις πέρασε της Ελένης Μενεγάκη που έχει να κάτσει στο σπίτι της Σαββατοκύριακο απο την εποχή που ήταν με τον Λάτσιο.

Μόλις χώρισε απο τον Λάτσιο και έσμιξε με τον Ματέο άρχισαν και οι αποδράσεις που είναι αποδράσεις σε κοντινούς αλλά και πιο μακρυνούς προορισμούς.

Μετά την Νέα Υόρκη την Σαντορίνη και την Άνδρο που βρέθηκε η Ελένη το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ;

Έγινε μια έρευνα που έδειξε οτι το ποσοστό των ελλήνων που πίστευε οτι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερέψει εκτός ευρωζώνης έχει μειωθεί ενώ παράλληλα έχει αυξηθεί το ποσοστό των ελλήνων που τάσσονται υπέρ της δραχμής.

Καταλαβαίνετε οτι όσο δεν θα υπάρχει μια καλύτερη εξέλιξη και η χώρα θα σέρνεται απο το ένα ΜΝΗΜΟΝΙΟ στο άλλο και η υπομονή των ελλήνων θα τελειώνει θα αρχίσουμε να κάνουμε άλλες σκέψεις.

Για τον λόγο αυτά θα πρέπει να τελειώνουμε με την αξιολόγηση και να πάμε παρακάτω μήπως μπορέσουμε και πέσουμε πάνω σε καμμιά ευχάριστη είδηση που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη.

Πάντως το πιο πιθανό σενάριο είναι να υπάρξει συμφωνια μέσα στην εβδομάδα , να αποφύγουμε οριστικά τις εκλογές και ο Τσίπρας να μπορέσει να πάει παρακάτω κυνηγώντας πλέον την μείωση του χρέους που θα τον βοηθήσει να ….ρεφάρει αν και με τέτοια μέτρα είναι δύσκολο να μηδενίσει τις απώλειες.

Είναι πολλά τα μέτρα .. ΑΡΗ !

Μετά τον Ορφέα Ελευθερούπολης άλλη μια ομάδα του Νομού δεν άντεξε οικονομικά το βάρος της Γ’ Εθνικής και υποβιβάστηκε στο τοπικό.

Ο λόγος για το Βυζάντιο που μετά απο αρκετά χρόνια παρουσία στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ΄’ Εθνικής επιστρέφει στο τοπικό.

Αυτό που μένει να δούμε τώρα είναι τι θα γίνει με τον Ηρακλή που σε ένα μίνι πρωτάθλημα θα διεκδικήσει την άνοδο του στην Γ’ Εθνική μετά απο πάρα πολλά χρόνια.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης