• 4 Μαΐου 2024,

Άρχισε να φαίνεται η κορδέλα του τερματισμού …

 Άρχισε να φαίνεται η κορδέλα του τερματισμού …

Καταλαβαίνετε οτι το καλοκαίρι του 2013 έχει μπεί στην τελική του ευθεία και η κορδέλα του τερματισμού έχει αρχίσει να φαίνεται.

Η τελική ευθεία όμως δεν επηρεάζει καθόλου τις καιρικές συνθήκες που θα συνεχίσουν να είναι καλοκαιρινές σίγουρα μέχρι τέλους του μήνα ενώ τα μόνα σημάδια για το τέλος εποχής προς το παρόν είναι μόνο ψυχολογικά.

Το Σαββατοκύριακο που έρχεται θα είναι το τελευταίο της καλοκαιρινής σαιζόν αφού την ερχόμενη Δευτέρα ο μήνας θα έχει 1η Σεπτεμβρίου.

Πάντως ο κόσμος όσο ο καιρός θα είναι καλός θα συνεχίσει να αλωνίζει τις παραλίες της πειροχής.

Φέτος το καλοκαίρι μου δόθηκε η εντύπωση οτι λυσάξαμε και εμείς και οι Βαλκάνιοι που ήρθανε στην περιοχή μας περισσότερο απο κάθε άλλη χρονιά.

Μπορεί να μην ξοδέψανε αυτά που ξοδεύανε άλλες χρονιές αλλα ήρθανε κατα κύματα.

Πλέον στην Καβάλα δεν έρχονται μόνο οι προνομιούχοι Βούλγαροι , οι νεόπλουτοι με τις τζιπάρες τους αλλα και οι πιο νορμάλ οικονομικά.

Τώρα όσο αφορά τους τζίρους που έχουν πέσει δεν είναι μόνο η προέλευση των τουριστών αλλα και η κρίση που έχει ξεκινήσει και πάλι να χτυπά την πόρτα των Βουλγάρων που ώς μια χώρα μόνιμα σε οικονομική κρίση πέρασε μια τριετία ανάκαμψης και απο πέρσι άρχισε και πάλι το τρέμουλο.

Εμένα αν με ρωτάτε φέτος το καλοκαίρι αυτό που μας έλειψε ήτανε οι παχιές σκιές.

Δεν ξέρω ρε παιδί μου αλλα δόθηκε η εντύπωση οτι φέτος το καλοκαίρι μας λείψανε οι παχιές σκιές που κάνουν την διαφορά τα καλοκαίρια.

Τέλος πάντων αφήνουμε πίσω μας τις παραλίες και τα στρώματα θαλάσσης και πάμε παρακάτω που μας περιμένουν οι εταίροι να μας στριμώξουν για άλλη μια φορά.

Το φθινόπωρο θα είναι δύσκολο γιατί η κυβέρνηση καλείται να αξιοποιήσει με την διαπραγματευτική της ικανότητα όλα αυτά που πετύχανε οι έλληνες τα προηγούμενα πέτρινα χρόνια.

Μέχρι στιγμής φαίνεται οτι δεν θα καταφέρουμε και πολλά όταν θα κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με τους τροϊκανούς αφού το ενδεχόμενο κουρέματος όλο και απομακρύνεται.

Μέχρι και ο Στουρνάρας βγήκε προχθές και είπε ( με εντολή Μέρκελ) οτι δεν υπάρχει περίπτωση νέου κουρέματος.

Η Ελληνική πλευρά παλεύει για το πρωτογενές πλεόνασμα σε πρώτη φάση και σε κούρεμα του χρέους σε δεύτερη αφού προυπόθεση για να γίνει το δεύτερο είναι το πρώτο.

Ο στόχος είναι ένας και είναι ξεκάθαρος.

Ολα τα άλλα είναι λόγια του κώλου.

Να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα για να μας πούνε μπράβο και να μας χτυπήσουν την πλάτη φιλικά ;

Στην φάση που είναι η Ελλάδα και οι ΄Ελληνες δεν έχουμε ανάγκη απο λόγια αλλα απο έργα.

Το ελληνικό χρέος που σήμερα που τα μιλάμε είναι μεγαλύτερο απο το 2009 , λίγο πρίν ξεσπάσει η κρίση και αυτό προβληματίζει τους πάντες εκτός απο τους έλληνες αφού όπως είπε ο Στουρνάρας αυτά τα ξέραμε και ήτανε αναμενόμενα.

Αυτό το νούμερο μπορεί να μην λέει τίποτα γιατί ξέραμε οτι κάπου εκεί θα είναι το χρέος μας το 2013 αλλα σίγουρα αποδεικνύει οτι απο την αρχή της προσπάθειας για την διάσωση της χώρας γίνανε εγκληματικά λάθη τα οποία πληρώνουμε σήμερα.

Και στα δύτο ΜΝΗΜΟΝΙΑ υπήρχανε λάθη που μας πήγανε πίσω και δημιουργήσαν ανασταλτικά.

Σήμερα μετά τα όσα έχουμε περάσει αντί να μιλάμε για κούρεμα του χρέους μιλάνε για νέο πακέτο διάσωσης και για να χρυσώσουν το χάπι μας λένε οτι θα είναι σαφώς κατώτερο απο τα δύο προηγούμενα.

Αντί να μας κουρέψουν θέλουν να μας δανείσουν και άλλα για να συνεχίσουν να μας έχουν στο χέρι.

Εκεί θα φανεί η μαγκιά του Σαμαρά που θα πρέπει με τον τρόπο τους να το γυρίσει το παιχνίδι και να πείσει στους εταίρους να μας κουρέψουν και οχι να μας δανείσουν.

Πάντως ο Σαμαράς μέχρι 1/9 θα έχει στην διάθεση τους τα ονόματα των 4.600 δημοσίων υπαλλήλων που θα κουνήσουν μαντήλι.

Αυτήν την φορά θα έχουμε και αποδείξεις και ονόματα.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Καλή εβδομάδα και καλό φινάλε.

Οσοι έχετε επιστρέψει μόλις απο τις διακοπές σας καλή προσαρμογή και όσοι δεν πήγατε καθόλου διακοπές καλή υπομονή.

Σίγουρα θα έρθουν και καλύτερα καλοκαίρια.

Με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης