• 3 Ιουνίου 2024,

Άσχημα ένιωσε ο Χρήστος Ηλιάδης – Για τα όσα ειπώθηκαν εις βάρος του ΟΛΚ

 Άσχημα ένιωσε ο Χρήστος Ηλιάδης – Για τα όσα ειπώθηκαν εις βάρος του ΟΛΚ

Την πλήρη διαχείριση των δύο κτηρίων που έχουν παραχωρηθεί στο ΝΟΚ και τον ΟΘΑΚ, κτήρια τα οποία βρίσκονται στη δυτική πλευρά του κεντρικού λιμανιού, ζητά ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας. Εντός των ημερών θα ακολουθήσουν συναντήσεις εκπροσώπων των δύο ομίλων με τον πρόεδρο του ΟΛΚ. Στη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής πίτας του ΝΟΚ οι εκπρόσωποι του ναυτικού ομίλου δήλωσαν τη διαφωνία τους με την οποιαδήποτε αλλαγή στο σημερινό καθεστώς. Απέφυγαν όμως να δώσουν τον λόγο στον πρόεδρο του Οργανισμού Χρήστο Ηλιάδη, παρά το ότι αυτός παρευρίσκονταν στην ίδια εκδήλωση.

Το πρωί της Τρίτης ο Χρήστος Ηλιάδης ομολόγησε ότι όντως αισθάνθηκε άσχημα εξαιτίας του γεγονότος ότι πλην ενός μέλους, η υπόλοιπη διοίκηση του ΝΟΚ απέφυγε να τον υποδεχθεί στην εκδήλωση και να τον προσφωνήσει, ενώ κάποιοι χρησιμοποίησαν και δυσάρεστες εκφράσεις τόσο για τον ΟΛΚ όσο και για τον ίδιο τον πρόεδρο. Μάλιστα, κάποια από τα λεγόμενα δεν ήταν καν εντός πραγματικότητας. Επιπλέον, δεν αναγνωρίσθηκε στον κ. Ηλιάδη η δυνατότητα να λάβει δημόσια το λόγο και να διατυπώσει την άποψη του, ως εκπρόσωπος του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο Χρήστος Ηλιάδης, πριν από αρκετό καιρό είχε καλέσει στα γραφεία του ΟΛΚ εκπροσώπους των δύο ναυταθλητικών συλλόγων, όπου και συζητήθηκε το μέλλον των δύο κτηρίων που ανήκουν στον Οργανισμό. Όπως διευκρίνισε ο κ. Ηλιάδης, η διαχείριση της δημόσιας περιουσίας πρέπει να γίνεται από φορέα του δημοσίου και στη συγκεκριμένη περίπτωση από τον ΟΛΚ. Κατανοώντας ο πρόεδρος την προσφορά των δύο ναυταθλητικών σωματείων στην τοπική κοινωνία θεωρεί αυτονόητη τη στήριξή τους, δια μέσου της παροχής στέγης για τα γραφεία εντός της χερσαίας ζώνης του λιμανιού κι έναντι συμβολικού τιμήματος. Πέραν τούτου, ο κ. Ηλιάδης υποσχέθηκε οικονομική και υλική στήριξη στα σωματεία.

Άλλο πράγμα όμως είναι η στήριξη, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΟΛΚ κι εντελώς διαφορετικό πράγμα είναι η διαχείριση του κτηρίων. Η παραχώρηση των κτηρίων προέβλεπε τη λειτουργία εντευκτηρίων κι όχι την ύπαρξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων κι άρα τη διακίνηση χρηματικών ποσών, για τα οποία ο Οργανισμός έχει πλήρη άγνοια. Έφτασε ο καιρός όλα αυτά να σταματήσουν και να υπάρξει εξορθολογισμός της κατάστασης, ξεκαθάρισε ο Χρήστος Ηλιάδης. Εξάλλου, εντός του καλοκαιριού αναμένεται η εγκατάσταση μιας συστάδας πλωτών εξεδρών στο επίμαχο σημείο. Επομένως η αλλαγή των υφιστάμενων δεδομένων είναι επιβεβλημένη.

Ο κ. Ηλιάδης συμπλήρωσε ότι παρά την όποια ενόχληση αισθάνθηκε, δεν υπάρχει προσωπικό ζήτημα με τους δύο συλλόγους. Παρόλα αυτά στόχος τη παρούσας διοικήσεως του ΟΛΚ είναι να επιστραφεί η διαχείριση των κτισμάτων στη δικαιοδοσία του δημοσίου όπου και ανήκουν. Έτσι ώστε να λειτουργήσουν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

 

 

Διαβάστε επίσης