Γενική συνέλευση Μετόχων: Δυο διαφορετικές ομάδες – Τι δήλωσαν Τσάκας- Κουφατζής στους 93, 7

 Γενική συνέλευση Μετόχων: Δυο διαφορετικές ομάδες – Τι δήλωσαν Τσάκας- Κουφατζής στους 93, 7

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα το βράδυ η γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ, όπου θα κρινόταν το μέλλον του ΑΟΚ.

Το πρωί, ο Βλάσης Τσάκας και ο Μπάμπης Κουφατζής έκαναν δηλώσεις στους 93, 7.

Φάνηκε ότι υπάρχουν δυο ομάδες.

Δυο διαφορετικές ομάδες. Ο Βλάσης Τσάκας ήταν κάθετος ότι δε θέλει η ομάδα του, συνεργασία με αυτή του Μπάμπη Κουφατζή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους στο ραδιόφωνο της Πρωινής.

 *Βλάσης Τσάκας: « Ποτέ δε φύγαμε»

Ερώτηση: Θα πάτε με συγκεκριμένη πρόταση στη γενική συνέλευση;

Απάντηση: Δεν θα πάω εκπροσωπώντας τον ευατό μου. Θα πάω ως εκπρόσωπος της ομάδας που ενισχύθηκε με ακόμη δυο Έλληνες επιχειρηματίες, που δεν είναι Καβαλιώτες. Ποτέ δε φύγαμε.

Εμείς λειτουργούμε την ΠΑΕ, μέχρι σήμερα που μιλάμε. Αν όλα πάνε καλά θα συνεχίσουμε, αν όχι ας έρθουν να παραλάβουν.

Ερώτηση: Τι έγινε στο Καυτατζόγλειο; Στην ομάδα είδαμε νέα πρόσωπα.

Απάντηση: Δεν είχα αντιληφθεί κάποια πράγματα. Νόμιζα ότι οι προθέσεις είναι αγνές, το να βοηθήσουμε. Εγώ δεν ξέρω κανέναν… Ζήκο. Εγώ από Ζήκο, ξέρω μόνο το συμπαθητικό τύπο του Μπακαλόγατου, τον οποίο λατρεύω. Α, και τον Άκη Ζήκο, τον οποίο υπερεκτιμώ και υπεραγαπώ. Ο κ. Κουφατζής είχε τη δική μου συνδρομή από την αρχή. Ενδιαφέρθηκε για την ομάδα, να γίνει μια επιτροπή σωτηρίας, μια παρεούλα. Εγώ του είπα ότι είμαι ανοιχτός. Εγώ είδα ότι διαμορφωνόταν μια κατάσταση της παρέας με εμένα απέναντι και όχι μέσα. Δεν ψοφάω εγώ για αξιώματα. Εγώ τους είπα τι μπορούν να βάλουν, δέκα εσείς και δέκα εμείς.

Απλά είναι τα πράγματα. Μιλάνε τα λεφτά. Δεν είχα καμία αντίρηση με τον κ. Κουφατζή.

Στο Καυτατζόγλειο είδα τον… Διαμαντή.

Μάλιστα έξω από τα αποδυτήρια. Ο Διαμαντής μας κρέμασε όταν κλείδωσε τα γραφεία την πρώτη μέρα και έφυγε. Υποσχέθηκε να βοηθήσει αλλά έκλεισε τα γραφεία και δε μπορούσαμε να δουλέψουμε. Για μένα είναι πρόσωπο ανεπιθύμητο.

Εκεί ήμουν, στο Καυτατζόγλειο.

Γενικός αρχηγός ήταν μέχρι την Κυριακή ο Μορφιάδης η ο Μπατμάνης. Ο κ. Κούφατζης πλήρωσε το λεωφορείο της αποστολής και μου είπε να βάλω και έναν δικό μου. Ξαφνικά βρέθηκε γενικός αρχηγός ο Ζήκος ενώ μου είπε ο κ. Κουφατζής ότι θέλει να βάλει έναν άνθρωπο δικό του. Δεν ήθελα να δημιουργήσω θέμα, πριν το παιχνίδι.

Για να αποχωρήσουμε μόνο η γενική συνέλευση μπορεί να πάρει πίσω την έγκριση, που μας είχε δώσει. Δεν έχουμε παραδώσει σε κανέναν. Λειτουργούμε. Ταΐζουμε τους παίκτες, τους παρέχουμε στέγη, τους παρακολουθούμε.

Εμείς θα προτείνουμε συγκεκριμένα πράγματα, που μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Χειροπιαστά. Εγώ θα πω το πλάνο μου. Περιλαμβάνει μεταγραφές αλλά και απλή διαχείριση, με το υπάρχον ρόστερ. Να μη φύγουν 6-7 παίκτες. Οι παίκτες περιμένουν. Αν δεν έχουν το αύριο, θα φύγουν. Αν συνεχίσουμε θα δείτε και τους ενδεκαδάτους.

Μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές αν υπάρχουν λεφτά, να πληρωθούν δυο- τρείς υποχρεώσεις.

Μιλάμε για το 2014, όχι για το τι έγινε στο τέλος του 2013. Στην Ελλάδα ποτέ δε φεύγεις και ποτέ δεν μένεις. Εδώ είμαι, δεν έφυγε για διακοπές.

Ο Τσάκας δεν λείπει. Η εποχή του πιτόγυρου άφησε… 350.000 χρέη. Δε θα υπάρχει Τσοκτουρίδης, να κρατήσει χρήματα. Θα υπάρχει μια διοίκηση ορισμένη από το Ειρηνοδικείο που να μπορεί να λειτουργήσει επιτέλους, αυτή την ομάδα. Σας είπα μιλάνε τα χρήματα. Θα έχουμε οικονομική πρόταση.

Εμείς ερχόμαστε να διαχειριστούμε τις επιχορηγήσεις και να ενισχύσουμε την ομάδα, όταν χρειαστεί. Δεν ερχόμαστε να πάρουμε ούτε μια δραχμή από τις επιχορηγήσεις. Δέχομαι όλους τους ελέγχους. Εγωιστικά θέλουμε να σώσουμε την παρτίδα.

Δεν μας ενδιαφέρει αυτά που βάλαμε. Για τον Ερασιτέχνη, μετέφερα προσωπικές απόψεις κάποιου μέλους. Μετά είδα την επίσημη ανακοίνωση του Ερασιτέχνη. Τον Αύγουστο πήραμε την ομάδα, δεν ξέραμε από πού φυσάει ο άνεμος. Τώρα βλέπω μια χαραμάδα, που μπορεί να φέρει καλύτερες στιγμές.

Εγώ υπόσχομαι αν συνεχίσουμε ότι στο ματς με τη Ζάκυνθο δε θα αλλάξει κάτι, αλλά θα αλλάξουν πολλά στο ματς με την Καρδίτσα.

Εμείς θα φέρουμε το καλύτερο δυνατό. Από εκεί και πέρα δεν είμαι προπονητής. Θαύματα στο ποδόσφαιρο δε γίνονται.

Είμαστε διαφορετική ομάδα από αυτή του κ. Κουφατζή. Δεν υπάρχει περίπτωση να πορευτούμε μαζί. Δεν υπάρχει περίπτωση σύμπλευσης. Αν δημιουργηθεί κάτι διαφορετικό, το κρίμα στον ΑΟΚ. Καταχρέωσαν την ομάδα μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Μπάμπης Κουφατζής: « Δε θέλουν την πλευρά Τσάκα»

Ερώτηση: Ποια θα είναι η δική σας, θέση στη γενική συνέλευση;

Απάντηση: Θα ακούσουμε το πλάνο του κ. Τσάκα. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα, που κανείς δε δίνει λύση μέχρι τώρα. Δεν υπάρχει διοικητικό συμβούλιο. Είναι όλοι υπό παραίτηση. Εγώ σήμερα έχω όλες τις παραιτήσεις στα χέρια μου.

Δε θα δεχθεί κανείς να δώσει το μάνατζμεντ σε κάποιον άλλον. Είτε είναι επενδυτής, είτε μεγαλομέτοχος. Εμείς θα κάνουμε μια προσπάθεια με τα άτομα που έχουμε συστήσει την ομάδα, να κάνουμε μια διοίκηση, για να πάμε την ομάδα μέχρι τέλος της σεζόν. Με μικρά ποσά να τρέξουμε την ομάδα.

Ακόμη και να μας αρέσει η πρόταση του κ. Τσάκα, κάποιος μέτοχος στη διαδικασία πρέπει να προτείνει διοίκηση Ειρηνοδικείου. Για να δώσει νομιμότητα.

Δεν φύγανε; Δεν θα υπήρχε ομάδα να πάει στον Ηρακλή. Αν δεν λέγαμε τους παίκτες να γυρίσουν πίσω. Δεν είδα εγώ κάποιον που θα πήγαινε στην ομάδα στον Ηρακλή. Υπήρχε διοικητικό κενό. Ο κ. Τσάκας είπε ότι θέλει να βοηθήσει.

Το ζήτημα είναι ότι δε θέλουν να συνεργαστούν τα άτομα που θα προτείνω για διοίκηση, με την πλευρά του κ. Τσάκα. Δε λέμε ότι ήταν άσχημη η διοίκηση που είχαν. Θέλουν όμως να τρέξουν την ομάδα μόνοι τους, με άτομα μέσα από την Καβάλα.

Η ομάδα Τσάκα, δε θα έχει διοικητικό συμβούλιο. Η ομάδα πρέπει να τρέξει με διοικητικό σχήμα. Αν κάποιος από τους μετόχους πει, ότι θέλω να τρέξω την ομάδα με την πλευρά του κ. Τσάκα δε θα δημιουργήσω κανένα πρόβλημα.

Οι μέτοχοι βγάζουν ένα διοικητικό σχήμα. Αν δεν προκύψει διοικητικό σχήμα, ο κάθε μέτοχος έχει δικαίωμα να πάει στο Ειρηνοδικείο.

Οι Καβαλιώτες που θα ασχοληθούμε με το αντικείμενο, μπορούμε να τρέξουμε περιποιημένα την ομάδα, μέχρι τέλος της σεζόν.

Αν αγοράσει τις μετοχές ο κ. Τσάκας, κανένα πρόβλημα.

Μιλάνε οι πράξεις, όχι τα λόγια. Αν μας πει ο κ. Τσάκας ότι έχει έτοιμους παίκτες, πληρωμένους για την ομάδα, τότε φυσικά δεν θα πούμε όχι. Δεν εμπιστευόμαστε κανέναν.

Σας λέω πάλι ότι είμαστε μια ομάδα ατόμων, που προσπαθούμε να σώσουμε τον ΑΟΚ. Ηταν έτοιμη να μη συμμετέχει στο πρωτάθλημα. Πήγαμε να σώσουμε την ομάδα, δε θα κατέβαινε να παίξει. Όλα τα μέλη σε αυτή την προσπάθεια θα είναι ισότιμα.

Δεν θα υπάρχουν αξιώματα. Αν θέλει να αποβάλει το αρχηγικό προφίλ ο κ. Τσάκας και θέλει να μπει στην ομάδα, τότε θα το συζητήσουμε.

Θέλουμε η ομάδα να τρέξει με αξιοπρέπεια. Να κάνει μια δυνατή προσπάθεια για να σωθεί, αυτή την αγωνιστική περίοδο.

 

Διαβάστε επίσης