Μεγαλύτερος ο κίνδυνος εξόδου απο την ζώνη το 2014

 Μεγαλύτερος ο κίνδυνος εξόδου απο την ζώνη το 2014

Σύμφωνα με τα γραπτά του Σημίτη, του πρώην πρωθυπουργού σε Κυριακάτικη εφημερίδα της Αθήνας η Ελλάδα μέσα στο 2014 αντί να περάσει σε τροχιά ανάπτυξης όπως υποστηρίζουν οι κυβερνητικοί θα αντεμτωπίσει την μεγαλύτερη πρόκληση εξόδου του χώρας απο την ζώνη του ευρώ γιατί πολύ απλά το χρέος δεν είναι βιώσιμο και δεν μπορεί η Ελλάδα με το χρέος αυτό που κουβαλάει στις πλάτες της να αποτελεί τροχοπέδι για την αλλαγή πορείας ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την ανάκαμψη.

Ο πρώην πρωθυπουργός μας λέει οτι τώρα που η Ευρώπη έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της αν δεν κάνουν οι Ευρωπαίοι ένα νέο και γενναίο κούρεμα στο χρέος , έτσι ώστε αυτό να γίνει βιώσιμο, είναι πολύ πιθανό να μας κατεβάσουν απο το σκάφος έτσι ώστε να απαλλαχτούν οριστικά απο την Ελλάδα που μόνο προβλήματα δημιουργεί στην Ένωση.

Καταλαβαίνετε οτι ο ο στόχος είναι ένας και είναι το νέο κούρεμα.

Χωρίς αυτό δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα απο όλα αυτά που έχουν στο μυαλό τους για μέσα στο 2014 ο Σαμαράς και η παρέα του.

Το κείμενο αυτό του Σημίτη έρχεται λίγα μόνο 24άωρα μετά την πρόβλεψη ενός κορυφαίου οικονομικού οίκου που πρόβλεψε οτι ούτε το 2014 η Ελλάδα θα μπορέσει να βγεί στις αγορές γιατί τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά όσο θέλουμε εμείς να τα έχουμε στο μυαλό μας.

Για να ξεκινήσει να ξετυλίγεται το κουβάρι των θετικών γεγονότων για την ελληνική οικονομία θα πρέπει πρώτα να γίνει το νέο κούρεμα που θα κάνει το χρέος βιώσιμο.

Μόνο με ένα βιώσιμο χρέος θα μπορέσουμε να κυνηγήσουμε ένα καλύτερο αύριο για την Ελλάδα και τους έλληνες.

Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι το εισητήριο για να συμβεί αυτό, και για τον λόγο αυτά τα δώσαμε όλα, αλλα δεν φθάνει μόνο αυτό αφού θα πρέπει να έχουμε την σύμφωνη γνώμη των Ευρωπαίων που τώρα που πλησιάζουμε στην βρύση για να πιούμε νερό μας ΄κόβουν την παροχή.

Τους συμφέρει να έχουν μια Ελλάδα γονατισμένη η οποία θα συνεχίσει να ζεί στην εντατική με μηχανική υποστήριξη παρά να μας δώσουν την φόρα που πρέπει να περάσουμε στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη.

Μέχρι την άνοιξη του 2014 θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο οριστικά.

Κατα τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε χειμερινά τις πρώτες μέρες του 2014 αλλα με τον ΄ήλιο να ΄μας κάνει την χάρη και να είναι κυρίαρχος στον ουρανό της πόλης.

Μπορεί να είναι και οι Αλκυονίδες μέρες που κάθε χρόνο έρχονται τον μήνα Γενάρη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή ο καιρός θα είναι καλός με πολύ λογικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Στην Καβάλα σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν δεν έχουμε ιδιαίτερο , ακόμα , πρόβλημα αιθαλομίχλης αφού στην καρδιά του χειμώνα που βαράνε όλα μαζί και είμαστε αρκετά κάτω απο το όριο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη που σε καθημερινή βάση μετά το απόγευμα μετατρέπονται σε τεκέ.

Σε αντίθεση με την Βίκυ Σταμάτη που φαίνεται οτι έχει γυρίσει βίδα μέσα στον Κορυδαλλό και η ψυχική της υγεία επιβαρύνεται συνεχώς η Αρετή Τσοχατζοπούλου φαίνεται όπως έχει αρχίσει να προσαρμόζεται στο νέο της περιβάλλον και το έχει ρίξει στα ζεϊμπέκικα.

Προχθές λέει που είχανε μια γιορτή στην γυναικεία πτέρυγα έδωσε παραγγελιά και χόρεψε ένα ζεϊμπέκικο φοβερό.

Ίδια ο μπαμπάς της.

Η Αρετή αν με ρωτάτε εμένα σκέφτεται σωστά αφού είναι γνωστό ότι δεν μπορείς να αποφύγεις , το χαίρεσαι …

Φιλότιμη η πρωτοβουλία του Κουφατζή να μην μείνει ακυβέρνητο το καράβι του ΑΟΚ σε αυτήν την επίσης δύσκολη φάση της ιστορίας του αλλα να ξέρετε οτι δεν θα καταφέρει τίποτα ο μέτοχος του ΑΟΚ αν αυτή η προσπάθεια δεν αγκαλιαστεί απο όλους μας.

Τα πράγματα στα διοικητικά του ΑΟΚ παραμένουν μπερδεμένα και ίσως μερικά απο αυτά που έχει στο μυαλό του ο Κουφατζής να μην είναι νόμιμα αλλα θα πρέπει με κάποιο τρόπο η ομάδα να “τρέξει”.

Αν δεν μας ενδιαφέρει αυτή η πρόταση Κουφατζή τότε το μόνο που μας απομένει είναι να διαλύσουμε την ομάδα και να πάμε παρακάτω χωρίς τον ΑΟΚ.

Αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και καλή εβδομάδα.

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης