• 19 Μαΐου 2024,

Έδωσαν όρκο πίνοντας ειδικό νερό!

 Έδωσαν όρκο πίνοντας ειδικό νερό!

Είναι ήδη γνωστό ότι την περασμένη Κυριακή το απόγευμα ο Αρτέμης Σώρρας ήταν στην Καβάλα, μίλησε σε υποστηρικτές και φίλους του στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. Το γεγονός προβλήθηκε αρκετά σε τοπικό επίπεδο. Όπως φαίνεται όλα τα σχετικά ρεπορτάζ παρέλειψαν τη διαδικασία που έγινε στον ίδιο τόπο αλλά νωρίτερα το μεσημέρι της Κυριακής. Πρόκειται για μια περίεργη διαδικασία ορκωμοσίας όλων όσων πιστεύουν τις απόψεις του κ. Σώρρα. Τελικά το θέμα που εξετάζουμε δεν είναι μόνο οικονομικό. Έχει και άλλη διάσταση, η οποία θυμίζει οργανώσεις τα μέλη των οποίων «δένονται» μεταξύ τους με διαδικασία όρκου.

Απευθυνθήκαμε χθες σε εκπρόσωπο των φίλων Σώρρα στην πόλη μας. Κάποια πράγματα τα επιβεβαίωσε άμεσα, άλλα εμμέσως. Έχουμε λοιπόν και λέμε. Το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποιήθηκε το πρώτο μέρος της συνέλευσης με οπαδούς του Σώρρα από την Καβάλα και την Βόρεια Ελλάδα γενικότερα. Παρουσία του δόθηκε ένας περίεργος όρκος, σύντομος, μετά το τέλος του οποίου το ακροατήριο φώναζε προς αυτόν που ορκίστηκε: «Άξιος- Άξιος». Κάθε άτομο ορκίζονταν χωριστά. Όλοι οι άλλοι παρακολουθούσαν. Στον όρκο γίνονταν αναφορά ακόμη και στον Δία! Μετά το κείμενο που διάβαζε ο κάθε παριστάμενος, ο Σώρρας του πρόσφερε ένα ποτήρι νερό από το οποίο έπινε τρεις μόνο γουλιές. Το νερό περιγράφεται ως ειδικό. Προέρχεται από συγκεκριμένη πηγή (του Ολύμπου;), που συγκεντρώθηκε σε συγκεκριμένες ημερομηνίες υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Το νερό αυτό μεταφέρθηκε σε ειδικά δοχεία (κάποιοι μίλησαν για νταμιτζάνες), σε μεγάλες ποσότητες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Καβάλας. Χρησιμοποιήθηκε μόνο για τις ορκωμοσίες. «Ήταν ο όρκος ότι δε θα προδώσουμε την Ελλάδα και τους έλληνες» μας είπε πρόσωπο που παραβρέθηκε στην τελετή.

Κατά τα άλλα ο Παράσχος Αγανικόλας επανέφερε την Τρίτη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το αίτημα να εξεταστεί από τους νομικούς του Δήμου Καβάλας η πρόταση Σώρρα. Κάτι τέτοιο θα γίνει αλλά δεν είναι σίγουρο ότι αυτή η πρόταση θα φθάσει να συζητηθεί ως θέμα σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. «Άλλοι δήμαρχοι το έκαναν» απαντούν σε όσους έχουν επιφυλάξεις ο κ. Αγανικόλας και οι λοιποί υποστηρικτές του Σώρρα στην Καβάλα.

 

Διαβάστε επίσης