• 19 Απριλίου 2024,

Έκαναν λάθος στην μοριοδότηση των ανέργων;

 Έκαναν λάθος στην μοριοδότηση των ανέργων;

Προχωρά αργά αλλά σταθερά η διαδικασία για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Διαδικασία που παρακάμπτει τους ενδιάμεσους φορείς, αναφέρεται στον ΟΑΕΔ και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ήδη υπάρχουν οι οριστικοί πίνακες επιλογής του προσωπικού για τους Δήμους του Νομού Καβάλας, όπου πάντως διαπιστώνονται διάφορα πράγματα, λάθη ή αβλεψίες.

Κατατέθηκε ήδη γι΄ αυτό το θέμα ένσταση μέσω του ΟΑΕΔ Καβάλας, με βάση τον πίνακα των δικαιούχων του προγράμματος για το Δήμο Καβάλας.

Άλλος ενδιαφερόμενος που συμμετείχε στη διαδικασία διαπίστωσε ότι κάποιοι από αυτούς που επιλέγονται και εντάσσονται στο πρόγραμμα στην στήλη της ανεργίας εμφανίζουν περισσότερα από 54 μόρια που είναι επιτρεπτά με βάση τη δημόσια πρόσκληση. Η ένσταση είναι πολύ συγκεκριμένη και πριν από αυτήν το πρόβλημα – όταν υπήρχαν οι αρχικοί πίνακες μοριοδότησης – γνωστοποιήθηκε στον ΟΑΕΔ Καβάλας. Αυτός απάντησε ότι αρμόδιος είναι ο Οργανισμός στην Αθήνα. Υποσχέθηκε να προωθήσει εκεί τη διαμαρτυρία, αλλά τίποτα δεν άλλαξε, όταν μετά τους αρχικούς πίνακες επιλογής των δικαιουχων πρόσφατα αναρτήθηκε στο διαδίκτυο οι οριστικοί.

Είναι φανερό πως κάτι τρέχει με τη μοριοδότηση στον τομέα της ανεργίας, ένδεκα δικαιούχων, που επιλέγονται να εργασθούν στον Δήμο της Καβάλας.

Η ένσταση που προωθήθηκε στην Αθήνα θα γίνει αφορμή προκειμένου το θέμα να διερευνηθεί περαιτέρω. Καλό όμως είναι να δείξουν ενδιαφέρον για την ένσταση και ειδικότερα το θέμα που αυτή θίγει, οι τοπικοί παράγοντες, προκειμένου να μην υπάρχουν στους πολίτες οποιεσδήποτε υποψίες, ότι κάτι δεν πάει καλά με το σύστημα της μοριοδότησης.

 

Διαβάστε επίσης