Έκλεισε το εκθετήριο της «Αγίας Μαρίνας»

 Έκλεισε το εκθετήριο της «Αγίας Μαρίνας»

Νέα προβλήματα, οικονομικής φύσεως κι αυτά, ανακύπτουν στο ίδρυμα Αγία Μαρίνα. Το εκθετήριο του ιδρύματος που λειτουργούσε για πάρα πολλά χρόνια, σε μικρό κατάστημα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, διέκοψε πρόσφατα τη λειτουργία του, αφού ήταν απλήρωτα 14 ενοίκια.

Σ΄ αυτό το εκθετήριο προβάλλονταν και διατίθονταν στο κοινό δημιουργώντας και σημαντικά έσοδα, οι δημιουργίες των ατόμων που φιλοξενούνται στο ίδρυμα Αγία Μαρίνα.

Το εκθετήριο γνώριζε μεγάλη κίνηση κυρίως την περίοδο των εορτών, αλλά τελευταία οι πωλήσεις του είχανε περιοριστεί. Σε πολλές περιπτώσεις δεν ήταν διαθέσιμο καν προσωπικό για να λειτουργήσει το κατάστημα. Η διοίκηση του ιδρύματος ήρθε σε συζήτηση με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, συμφώνησαν την τμηματική πληρωμή των 14 ενοικίων και το κατάστημα κλείνει. Δηλαδή αποχωρούν οι εκπρόσωποι του ιδρύματος Αγία Μαρίνα, για να νοικιαστεί σε άλλον ιδιώτη.

Στο μεταξύ 20.000 ευρώ αναζητούνται, από γραφείο σε γραφείο, από υπηρεσία σε υπηρεσία προκειμένου να μπούνε επιτέλους στο ταμείο του ιδρύματος. Πρόκειται για χρήματα που θα εισπραχθούν όπως φαίνεται αυτές τις ημέρες, προερχόμενα από το υπουργείο εργασίας.

Επειδή οι πληρωμές των εργαζομένων στο ίδρυμα δεν εξελίσσονται ομαλά, τρεις από τους εργαζόμενους βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Σε γενικές γραμμές από οικονομικής πλευράς το ίδρυμα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και το 2013, όπως άλλωστε και το 2012.

Ελπίδα υπάρχει να τακτοποιηθούν κάποιες από τις οφειλές όταν εντός των ημερών εισπραχθούν τα χρήματα από το υπουργείο εργασίας, για τα οποία μερίμνησε ο υφυπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος.

 

 

Διαβάστε επίσης