• 19 Μαΐου 2024,

Έκλεψαν πικροδάφνες από διαχωριστική νησίδα

 Έκλεψαν πικροδάφνες από διαχωριστική νησίδα

Το περασμένο φθινόπωρο προσωπικό του δήμου Καβάλας, ειδικότερα οι απασχολούμενοι με το 5μηνο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, φύτεψαν στη νησίδα του δρόμου από την Καλαμίτσα περίπου μέχρι το Παληό, 1000 περίπου μικρές πικροδάφνες. Σχηματίστηκε έτσι ομοιόμορφη εικόνα στη νησίδα αφού οι νέες πικροδάφνες συμπληρωσαν τις παλιότερες.

Ξαφνικά χθες το πρωί δημοτικοί υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι πολλές από τις νέες πικροδάφνες λείπουν. Το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη άγνωστοι τις ξερίζωσαν και τις πήραν. Υπολογίζεται ότι ξεριζώθηκαν περίπου 400 πικροδάφνες, που έχουν αξία, καθώς έχουν αγοραστεί περίπου 1 ευρώ η μία.

Το γεγονός είναι πραγματικά εντυπωσιακό και πρωτόγνωρο. Καταγγέλθηκε ήδη στην αστυνομική διεύθυνση Καβάλας.

Προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας Καβάλας που ασχολείται με τους κήπους και το πράσινο, τυχαίνει να διαμένει στο Παληό, έτσι κάθε μέρα γινόταν έλεγχος για την εξέλιξη των φυτών. Μόνο που το πρωί της Πέμπτης πολλές πικροδάφνες έλειπαν. Ειδικότερα άγνωστοι ξερίζωσαν πικροδάφνες στο τμήμα της νησίδας από τον Μπάτη μέχρι την Τόσκα.

Η υπηρεσία καλεί τους πολίτες όποιος ξέρει ή είδε κάτι κινούμενος με το αυτοκίνητό του στο δρόμο αυτό το συγκεκριμένο βράδυ να την ενημερώσει τηλεφωνώντας στο 2510839616. Για το ίδιο θέμα ο αντιδήμαρχος Τάσος Χατζηαναστασίου είπε τα εξής:

«Σήμερα το πρωί η υπηρεσία μας ανακάλυψε ότι λείπανε περίπου 450 πικροδάφνες από τη νησίδα του δρόμου από τον Μπάτη μέχρι το Παληό. Αυτές τις φυτέψαμε πέρυσι τον Οκτώβριο όταν είχαμε το προσωπικό από το πρόγραμμα Κατσέλη και φυτέψαμε από τα νέα Δικαστήρια μέχρι και Τόσκα. Όλη εκείνη η νησίδα όσα κενά είχαμε ανάμεσα στα φυτά βάλαμε πικροδάφνες για να είναι ομοιόμορφη η διαδρομή. Βάλαμε περίπου 950 φυτά, από τις οποίες οι μισές ίσως και παραπάνω ξημερώνοντας σήμερα το πρωί εξαφανίστηκαν από εκεί. Το μυαλό μου πάει σε κάποιους που κάνουν αυτή τη δουλειά γιατί αυτά τα φυτά έχουν και ένα ευρώ κόστος. Το γεγονός το καταγγείλαμε στην Αστυνομία και υποβάλλαμε μήνυση κατ’ αγνώστων».

 

Διαβάστε επίσης