Ένας άλλος κόσμος ….

 Ένας άλλος κόσμος  ….

Απο χθές Πέμπτη και η Καβάλα ζεί στον ρυθμό της νέας ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη “Ένας άλλος κόσμος” που προβάλλεται καθημερινά στην κινηματογράφο ΑΠΟΛΛΩΝ με 5 προβολές.

Αυτό είναι σχεδόν βέβαιο οτι θα ισχύσει για την πρώτη εβδομάδα προβολής της ταινίας αφού ίσως να χαλαρώσουν μετά.

Πάντως ο Παπακαλιάτης έχει άστρο αφού όλες του οι ταινίες εισπρακτικά σκίζουν και νομίζω οτι με αυτή την ταινία θα γίνει νέο ρεκόρ εισπράξεων.

Εδώ κοτζάμ Μενεγάκη και όταν πήγε να δεί την ταινία βγήκε κλαίγοντας αφού όπως είπε την επομένη στην τηλεοπτική της εκπομπή την άγγιξε πάρα πολύ.

Σε μια εποχή τόσο γκρίζα και δύσκολη που έχει καθημερινά τόσους λόγους για να λυγίσεις και να δακρύσεις είναι κομματάκι υπερβολή να κλαίς για τον Παπακαλιάτη.

Δηλαδή ρε παιδιά ΕΛΕΟΣ.

Να πάμε να δούμε την ταινία ΟΚ αλλά χωρίς συναισθηματικές φορτίσεις και υπερβολές.

Όποιος θέλει να συγκινηθεί ας κατέβει στο λιμάνι όταν έρχονται τα πλοία των προσφύγων και ας πεταχτεί μέχρι την Ειδομένη.

Σε ένα νέο ξέσπασμα ειλικρίνειας το ΔΝΤ παραδέχεται οτι η βίαιη λιτότητα ήταν λάθος για την Ελλάδα όπως και οτι θα έπρεπε απο το 2010 να έχει γίνει το κούρεμα του χρέους.

Το ΔΝΤ παραδέχεται οτι γίνανε λάθη όσο αφορά το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης που αντί να σώσουν βυθίσανε περισσότερο την οικονομία της χώρας αλλα δεν μας λέει το ταμείο τι πρέπει να γίνει απο εδώ και πέρα που εμείς συνεχίζουμε να τρώμε τις σάρκες μας.

Και μου κάνει εντύπωση που αυτές οι δηλώσεις μετάνοιας για τα λάθη που έχουν γίνει αυτά τα χρόνια της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας δεν αγγίζουν τους Ευρωπαίους δανειστές και πιστωτές μας που με μια φοβερή αλαζονεία και πρωτοφανή εγωισμό συνεχίζουν να υποστηρίζουν την ορθότητα των μέτρων που καλούν τους έλληνες να πάρουν και δεν ακούνε και κουβέντα.

Αυτά που λέει η Λαγκάρντ πολλές φορές δημόσια δεν μπορεί να τα πεί και μπιζ- μπι- ζε στην Μέρκελ και το πουλέν της τον Σόϊμπλε ;

Το άλλο που μου κάνει εντύπωση είναι  οτι ενώ θα έπρεπε μετά απο τέτοιου είδους δηλώσεις να χαλαρώσουν λίγο οι δανειστές αυτοί απεναντίας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο και ζητάνε πιο πολλά.

Το άλλο που θα πρέπει να δούμε είναι η επιδείνωση του καιρού με χιόνι και χιονόνερο σε πολλές περιοχές εκτός απο την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη που ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κρύος αλλα με ήλιο.

Μάλιστα τα επόμενα 24άωρα η θερμοκρασία πέφτει ακόμα περισσότερο.

Το καραβάκι που για δεύτερη χρονιά στήνεται στον μπαλκόνι του Φαλήρου αν και φωτεινό δεν ανάβει γιατί τα περισσότερα λαμπάκια “τζάλας”.

Ας κοιτάξουν να τα αντικαταστήσουν γιατί είναι κρίμα τέτοιο όμορφο καράβι να είναι μόνιμα σβηστό.

Οσο αφορά το γενικότερο κλίμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου φαίνεται οτι και με την συμμετοχή του Πρώιου φαίνεται οτι υπάρχει μια διαφορετική διάθεση απο οτι τις προηγούμενες χρονιές και φαίνεται οτι ο κόσμος ανταποκρίνεται.

Περισσότερος κόσμος θα κατέβει τις επόμενες ημέρες ενώ παραμονές Χριστουγέννων όλο το παιχνίδι θα γίνει στα καφέ – μπάρ και στους πεζόδρομους.

Ρεβεγιόν απο νωρίς το μεσημέρι μέχρι όπου πάει.

Η εποχή που ντυνόμασταν γαμπροί ματούληδες για να κάνουμε ρεβεγιόν το βράδυ περάσανε ανεπιστρεπτί.

Απο αυτούς τους μηχανισμούς που πετάνε χαρτάκια με πίεση προκλήθηκε ο τραυματισμός του Ρέμου αφού ένα χαρτάκι εκτοξεύτηκε στο μάτι του καλλιτέχνη και σας ξυραφάκι του έσκισε το κερατοειδή.

Στα καλά καθούμενα ρε παιδιά.

Πάντως οι πληροφορίες λένε οτι ο τραγουδιστής είναι καλά στην υγεία του και οτι γλύτωσε τα χειρότερα.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας γιατί ο καιρός αρχίζει να σφίγγει επικίνδυνα.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει και σίγουρα τα καλύτερα παιδιά δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα.

Τα λέμε και πάλι αύριο το πρωί.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης