• 18 Μαΐου 2024,

Ένα Eurogroup είναι η ζωή μας όλη !

 Ένα Eurogroup είναι η ζωή μας όλη !

Όλη η ζωή μας αν δεν το έχετε καταλάβει είναι ένα Eurogroup.

Αναρωτιέμαι όταν κάποια στιγμή η Ελλάδα θα βγεί απο αυτή την μαύρη περίοδο της κρίσης , γιατί κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα γίνει και αυτό , θα υπάρχει λόγος ύπαρξης για το Eurogroup ;

Κάθε Δευτέρα οι υπουργοί οικονομικών που μαζεύονται στις Βρυξέλες έχουν δεν έχουν θέμα ασχολούνται με την Ελλάδα.

Δεν υπάρχει ίσως κάτι άλλο για να ασχοληθούν.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει δεκάδες Eurogroup για το θέμα της Ελλάδας και ένα με το ζόρι δύο για το προσφυγικό που είναι σαφώς μεγαλύτερο πρόβλημα και έχει να κάνει με όλη την Ευρώπη.

Έχει δίκιο η κυβέρνηση όταν υποστηρίζει οτι υπάρχουν εμμονές με το πρόβλημα της Ελλάδας απο ορισμένους που δεν χάνουν την ευκαιρία να βγάζουν την χολή τους για την προσπάθεια που κάνουμε.

Είμαστε μια ανάσα απο την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και υπάρχουν δημοσιεύματα Γερμανικών εφημερίδων προσκείμενες στην εξουσία που γράφουν οτι η χώρα είναι ακυβέρνητη και οτι ακόμα υπάρχει πάνω στο τραπέζι των συζητήσεων το GREXIT.

Δεν προλαβαίνουμε να ψηφίσουμε την πρώτη δέσμη των προαπαιτούμενων και μας στέλνουν την λίστα με τα επόμενα και μας απειλούν οτι αν δεν το κάνουμε γρήγορα θα θέσουμε το πρόγραμμα προσαρμογής σε κίνδυνο.

Πλέον η ανοχή των δανειστών είνα μηδενική και μου δίνεται η εντύπωση οτι όσο η ελληνική κυβέρνηση τα πάει καλά και ψηφίζει τα μέτρα που στέλνουν οι δανειστές μας τόσο θεριεύει η αμφισβήτηση απο την μεριά τους.

Κάθε μεταρρύθμιση απο εδώ και στο εξής μας φέρνει όλο και πιο κοντά στο τέλος της διαδρομής.

Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ που τρέχει είναι το 3ο στη σειρά και καταλαβαίνετε οτι δεν μπορεί να υπάρξει άλλο.

Η θα βγούμε απο την κρίση στο τέλος αυτού του προγράμματος ή θα γίνουμε Τανγκανίκα !

Πανέτοιμοι για το air sea show που θα γίνει το τριήμερο 24,25 και 26 Ιουνίου του 2016 όταν το ίδιο τριήμερο του Ιούνη του 2015 είχαμε αν θυμάστε καλά capital control show.

Πέρσι τέλη Ιουνίου κοιμόμασταν με capital control και ξυπνούσαμε με GREXIT και του χρόνου θα απολαύσουμε ένα σώου που είναι άκρως εντυπωσιακό.

Ο Παύλος Γεωργιάδης στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου φάνηκε να είναι πολύ οργανωμένος και έτοιμος να μας παρουσιάσει ίσως το καλύτερο air sea show που έχει γίνει στην Καβάλα.

Το καλύτερο βέβαια  θα ήταν , τέτοιες δύσκολες εποχές, τα αεροπλάνα μετά τις κωλοτούμπες τους να πετάνε στον κόσμο λεφτά.

Φαντάζεστε ;

Χαμηλές πτήσεις και γιάμα το χρήμα !!!

Φέτος σύμφωνα και με τις δηλώσεις της Δημάρχου μια μέρα απο το σώου θα κλέψει και η γειτονική Θάσο και αυτό είναι πολύ θετικό.

Ο προυπολογισμός του show είναι 50.000 ευρώ αλλα μπορεί αυτό το νούμερο να μεγαλώσει αν έρθει μια χορηγία απο ένα τηλεοπτικό κανάλι διεθνούς φήμης που θα βοηθήσει το show όχι μόνο οικονομικά αλλα διαφημιστικά.

Πάντως φαίνεται οτι τα πράγματα πάνε καλά και είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τόσο καλή οργάνωση μήνες πρίν.

Πάντως ο Τσίπρας στην προχθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη δήλωσε οτι μπορεί και με τους 153 να περάσει τα δύσκολα και δεν ζητάει την βοήθεια κανενός.

Είναι αποφασισμένος ο πρωθυπουργός να βγάλει την χώρα απο την κρίση και να την οδηγήσει στην επόμενη μέρα με σχέδιο και πρόγραμμα αλλά θα πρέπει να περάσει πρώτα απο το τρίγωνο των Βερμούδων.

Οσο αφορά τον καιρό όλα πάνε καλά και σίγουρα αυτό που ζούμε στα μέσα του Δεκέμβρη είναι πολύ πιο ήπιο απο αυτό που αναμέναμε σύμφωνα και με αυτά που μας λέγανε τις προηγούμενους μήνες.

Ακούμε ακούγοναι στα αυτιά μας οι φωνές για τον πιο βαρύ χειμώνα των τελευταίων ετών με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες.

Αν και είναι ακόμα νωρίς νομίζω οτι  και ο φετεινός χειμώνα σε γενικές γραμμές θα είναι ήπιος.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε να παλεύουμε.

Να έχετε το νού σας και τα μάτια σας 14 γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύπουλοι είναι και ύποπτοι.

Θα τα πούμε και πάλι αύριο το πρωί.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης