Έντονος προβληματισμός

 Έντονος προβληματισμός

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν τα τελευταία 24άωρα οτι η τελευταία προθεσμία για την ελληνική κυβέρνηση είναι το τέλος Ιουνίου χωρίς να μας διευκρινίζουν τι θα γίνει αν δεν πληρώσουμε , γιατί δεν έχουμε , την δόση στο ΔΝΤ την Παρασκευή που μας έρχεται.

Μπορεί να ανασταλεί και η πληρωμή της δόσης ή το ένα είναι άσχετο απο το άλλο ;

΄Διότι αν την Παρασκευή που πρέπει να πληρώσουμε μερικά εκατομμύρια ευρώ κάνουμε τα παγόνια και υπάρξει πιστωτικό γεγονός τι να την κάνω εγώ την διορία μέχρι τέλος του μήνα;

Αυτοί θεωρώ οτι μας δίνουν διορία μέχρι τέλος του μήνα με δεδομένη την πληρωμή της δόσης της Παρασκευής.

Αυτό για άλλη μια φορά αποδυκνείει οτι οι δικές τους σκέψεις είναι σε άλλη κλίμακα , πολύ μακριά απο τις δικές μας.

Εμείς θέλουμε συμφωνία μέσα στην εβδομάδα για να πάρουμε λεφτά και να πληρώσουμε την δόση και αυτοί μας λένε οτι έχουμε διορία για συμφωνία μέχρι τέλος του μήνα θεωρώντας οτι έχουμε λεφτά ή κάνουν οτι δεν ξέρουν οτι δεν υπάρχει μία ;

Την ίδια ώρα βέβαια υπάρχουν και φωνές που έρχονται απο το στρατηγείο της Ε.Ε. και στέλνουν τελεσίγραφο :

Η υπογράφεται την συμφωνία ή “πεθαίνετε”.

Καταλαβαίνετε σε τι ωραίο και εποικοδομητικό κλίμα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.

Βέβαια για να υπάρξει συμφωνία θα πρέπει πρώτα να καταφέρει να πείσει η Μέρκελ τον Σόϊμπλε να κουλάρει και να κάτσει και λίγο στην άκρη αφού κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του αυτός ο ΄άνθρωπος και κάνει δηλώσεις για το ελληνικό ζήτημα μας στέλνει στην αφετερία των διαπραγματεύσεων.

Για τον Σόϊμπλε δεν υπάρχει καμμία πρόοδος και η Ελλάδα είναι και με τα δύο πόδια στην χρεοκοπία.

Ο Σόϊμπλε δίνει την εντύπωση οτι για τον ίδιο η Ελλάδα είναι μόνο ένα μεγάλο πρόβλημα και θα προτιμούσε να μην υπήρχαμε καθόλου στον Ευρωπαϊκό Χάρτη.

Αν ο Σόϊμπλε ήτανε στην θέση της Μέρκελ , ήταν δηλαδή καγκαλάριος της Γερμανίας εδώ και μερικά χρόνια θα είμασταν στην δραχμή και μακριά απο κάθε Ευρωπαϊκή προοπτική.

Ο άνθρωπος ακούει Ελλάδα και στραβώνει η μούρη του λες και παθαίνει 4 εγκεφαλικά ταυτόχρονα.
Πάντως και η προχθεσινή συνάντηση στο Βερολίνο με όλους τους κορυφαίους Ευρωπαίους ηγέτες με αποκλειστικό θέμα τις ελληνικές διαπραγματεύσεις δεν βγάλανε καμμία ευχάριστη είδηση για την Ελλάδα αφού αυτό που επανάλαβαν για άλλη μια φορά ήταν οτι θα πρέπει να βιαστούμε γιατί ο χρόνος τελειώνει ενώ όπως πολύ χαρακτηριστικά είπαν    δεν υπάρχει συμφωνία χωρίς κόστος.

Έχω την εντύπωση οτι προχθές η συνάντηση στο Βερολίνο έγινε με όλα αυτά τα κορυφαία στελέχη για να αποφασίσουν τι θα γίνει στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν πειθαρχήσει και η απόφαση που πήρανε έχω την εντύπωση οτι δεν είναι καλή για την Ελλάδα.

Αν ήταν καλή θα είχαμε μια δήλωση πιο φιλική στην Ελλάδα.

Αντιθέτως αντί αυτού πήραμε άλλο ένα τελεσίγραφο.

Καταλαβαίνετε οτι απο εδώ και στο εξής θα αρχίσει το πραγματικό ζόρι αφού ο χρόνος πλέον κυλά είς βάρος και της χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μακάρι να βγώ ψεύτης αλλα τα μαντάτα δεν είναι καλά.

Κατα τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε καλοκαιρινά αφού ο Ιούνης φαίνεται οτι θα είναι ένας καλός μήνας , τουλάχιστον καιρικά.

Το τριήμερο η αλήθεια είναι οτι ο καιρός δεν ήτανε καλός αλλα τις βουτιές μας εμείς τις κάναμε.

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος περιμέναμε καλύτερες καιρικές συνθήκες αλλα πέσαμε έξω.

Ζοριστήκαμε την ημέρα του Αγίου Πνεύματος.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά να έχετε το νού σας και τα μάτια σας 14 τώρα που οι διαπραγματεύσεις είναι σε οριακό σημείο.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης