• 19 Μαΐου 2024,

Αθόρυβη καθημερινή δουλειά του ΟΛΚ

 Αθόρυβη καθημερινή δουλειά του ΟΛΚ

Αθόρυβη καθημερινή δουλειά στην περιοχή του κεντρικού λιμανιού δρομολογεί και υλοποιεί ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ταυτόχρονα επεκτείνονταν οι θέσεις στάθμευσης δικύκλων στη διασταύρωση των οδών Ερ. Σταυρού και Κουντουριώτου, πλέον δημιουργήθηκαν πενήντα και περισσότερες θέσεις στάθμευσης για δίκυκλα. Απομακρύνονταν παλιό περίπτερο μπροστά από το ξενοδοχείο Γαλαξίας επί της Ερυθρού Σταυρού, το οποίο δεν λειτουργεί για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών ετών.

Το περίπτερο απομακρύνθηκε από τον Οργανισμό Λιμένα αν και σχετική υπόσχεση έδωσε πριν από δύο περίπου χρόνια ο δήμος Καβάλας.

Πέραν του ότι το περίπτερο ήταν κλειστό – δεν νοικιάζονταν από κανένα – αποτελούσε εστία μόλυνσης λόγω του ότι υπήρχαν μπροστά του δύο κάδοι. Πολλές φορές ανάμεσα στους κάδους και το περίπτερο κινούνταν αλιεργάτες που πουλούσαν παράνομα ψάρια.

Στο σημείο όπου ήταν το περίπτερο ο Οργανισμός Λιμένα πρόκειται να τοποθετήσει πλάκες διαμορφώνοντας κατάλληλα το πεζοδρόμιο.

Σε γενικές γραμμές ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας προσπαθεί βήμα – βήμα να εφαρμόσει την κυκλοφοριακή μελέτη που διαθέτει. Έτσι θα δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης δικύκλων και στην περιοχή όπου η Ερ. Σταυρού συναντά την οδό Αβέρωφ.

Στον Οργανισμό αναγνωρίζουν ότι είναι τόσο μεγάλη η κίνηση το βράδυ στη χερσαία ζώνη του λιμανιού που δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν όλα τα δίκυκλα που σταθμεύουν σ΄ αυτήν την  περιοχή. Παρόλα αυτά καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξυπηρετηθεί η αυξημένη κίνηση.

Εν τω μεταξύ τώρα που ολοκληρώθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας που διοργάνωσε ο ΝΟΚ αναμένονται εξελίξεις στο θέμα των πλωτών εξεδρών. Ο ανάδοχος έχει έτοιμες τις πρώτες πλωτές εξέδρες και θα τις ρίξει στη θάλασσα, μπροστά από το κτήριο του ΝΟΚ, ίσως και στο τέλος αυτής της εβδομάδας.

 

Διαβάστε επίσης