• 19 Μαΐου 2024,

«Έξωση» στη Χρυσή Αυγή;

 «Έξωση» στη Χρυσή Αυγή;

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η Χρυσή Αυγή Καβάλας πραγματοποίησε την πρώτη της εκδήλωση, έστω άτυπη και τοπικού χαρακτήρα μόνο, στα καινούρια της γραφεία που νοίκιασε σε πολυκατοικία στο κέντρο της Καβάλας.

Ήταν η πρώτη εκδήλωση, «το βάπτισμα του πυρός» για μία οργάνωση που δραστηριοποιείται σε όλο το νομό, αλλά πρώτη φορά αποκτά τη δική της στέγη. Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν μάλλον τον Ιανουάριο, με την παρουσία βουλευτών του κόμματος.

Στο μεταξύ υπάρχουν προβλήματα για τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αφού όσοι διαμένουν στην ίδια πολυκατοικία διαφωνούν με τη λειτουργία τους, φοβούνται, σημειώνοντας ότι στο ίδιο πολεοδομικό συγκρότημα συνυπάρχουν γραφεία της Χρυσής Αυγής αλλά και του ΚΚΕ. Στην είσοδο της πολυκατοικίας σε διάφορα σημεία τυχοκολλήθηκε κείμενο που φαίνεται να προέρχεται από τη γενική συνέλευση των ενοίκων της ίδιας πολυκατοικίας. Ουσιαστικά το κείμενο που υπογράφει ο διαχειριστής της πολυκατοικίας καλεί τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος που το νοίκιασε στην οργάνωση της Χρυσής Αυγής να διακόψει τη μίσθωση και να σταματήσει κάθε ενέργεια – που όπως σημειώνει ο διαχειριστής – δημιουργία ανασφάλεια στους ενοίκους της πολυκατοικίας.

Η συγκεκριμένη πολυκατοικία βρίσκεται επί των οδών Βενιζέλου και Δαγκλή. Ουσιαστικά είναι ένα συγκρότημα αρκετών πολυκατοικιών, στο δεύτερο μιας εκ των οποίων λειτουργούν τα γραφεία του ΚΚΕ. Όπως έλεγαν εκπρόσωποι του ΚΚΕ, για τη λειτουργία των γραφείων του κόμματός τους, η ίδια συνέλευση στην πολυκατοικία αποφάσισε όταν έγινε η μίσθωση, να δεχθεί τη λειτουργία των γραφείων αυτών.

Η απόφαση της γενικής συνέλευσης με ημερομηνία 1η Νοέμβρη του 2012, που θέτει θέμα λειτουργίας των γραφείων της Χρυσής Αυγής – χωρίς πάντως να κατονομάζει το συγκεκριμένο κόμμα – είναι η ακόλουθη:

 

Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου έλαβε χώρα γενική συνέλευση των συνιδιοκτητών – ενοικιαστών της πολυκατοικίας. Παραβρέθηθκαν 13 άτομα και 2 μετέφεραν την άποψή τους τηλεφωνικά λόγω αδυναμίας προσέλευσης στη γενική συνέλευση. Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει απαρτία (διότι τα ποσοστά συνιδιοκτησίας των εμφανισθέντων ξεπερνούν το 50%) η Γ.Σ. προχώρησε στη συζήτηση του μοναδικού θέματος: «Εκμίσθωση διαμερίσματος στο πολιτικό κόμμα «Χρυσή Αυγή» χωρίς την προηγούμενη έγκριση από τη Γενική Συνέλευση των συνιδιοκτητών»

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟ ΕΞΗΣ:

Η Γενική συνέλευση των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας δεν εγκρίνει την εκμίσθωση διαμερίσματος σε πολιτικό κόμμα χωρίς την προηγούμενη λήψη απόφασης και έγκριση από την ίδια. Λόγω της έλλειψης κανονισμού στην πολυκατοικία η εκμίσθωση του διαμερίσματος του 5ου ορόφου σε πολιτικό κόμμα είναι αυθαίρετη και δεν συνάδει με την πρακτική που ακολουθείται στην πολυκατοικία, δηλαδή την προηγούμενη έγκριση από την Γ.Σ. όταν η χρήση που πρόκειται να γίνει σε κάποια ιδιοκτησία είναι άλλη από κατοικία ή γραφείο ελεύθερου επαγγελματία.

Η Γενική Συνέλευση θεωρεί ότι η συνύπαρξη στην ίδια πολυκατοικία δύο πολιτικών κομμάτων (εκ των οποίων το ένα εγκαταστάθηκε μετά από απόφαση της Γ.Σ.) εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια της πολυκατοικίας και των κατοίκων.

Η Γενική Συνέλευση θεωρεί ότι οι μεταλλικές κατασκευές που τοποθετήθηκαν στην εξώπορτα αλλά και στις μπαλκονόπορτες του διαμερίσματος του 5ου ορόφου, δεν προσιδιάζουν σε πολυκατοικία που μένουν κατά κύριο λόγο οικογένειες, ότι είναι παράνομες και αποτελούν προάγγελο επεισοδίων ή τρομοκρατικών χτυπημάτων. Ως εκ τούτου αποφάσισε την άμεση απομάκρυνσή τους.

Η Γενική Συνέλευση επιθυμεί να τηρηθεί η πρακτική που επί τόσα χρόνια εφαρμόζεται στην πολυκατοικία, δηλαδή να μην χρησιμοποιούνται οι ιδιοκτησίες άνωθεν του 3ου ορόφου ως επαγγελματικές στέγες με μεγάλη συχνότητα προσέλευσης επισκεπτών – πελατών, αλλά μόνο ως κατοικίες.

Η Γενική Συνέλευση καλεί τον ιδιοκτήτη του ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ του 5ου ορόφου να μην εκμισθώσει το διαμέρισμα σε πολιτικό κόμμα και να σταματήσει κάθε ενέργεια που δημιουργεί ανασφάλεια στους κατοίκους της πολυκατοικίας.

Η Γενική Συνέλευση επιφυλάσσεται για τη λήψη μέτρων.

05-11-2012.

Από τη διαχείριση

 

 

Διαβάστε επίσης